Het moet voor Rozenburg een dilemma zijn geweest afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Alexandria’66 uit Rotterdam. Na de rode kaart van Elroy van Seventer, in de 76e minuut, het gelijke spel koesteren of toch vol voor de winst gaan. Het was spannend tot de laatste seconde en net als tegen SVS een paar weken geleden 3 doelpunten in blessuretijd. Tegen SVS stond Rozenburg met lege handen en verloor met 2-3, dat zelfde lot was er voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta ook afgelopen zaterdag tegen Alexandria’66.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Wederom onnodig verlies. Denk dat je heer en meester bent aan de bal. Dan vliegt er één afstandschot in, verder hebben ze geen kans gecreëerd, denk ik. Wij krijgen een kans of vijf, honderd procent. Dan moet je jezelf belonen. Dat moet de eerste helft al. Komen we in de tweede helft op 1-1. Tot aan die rode kaart spelen we gewoon goed. Maar we belonen ons zelf niet. Ik weet niet of die rode kaart zwaar was. Scheids stond er wel ver vanaf. Maar er gaan een aantal dingen aan vooraf waardoor je dit kan voorkomen en dat heeft met communicatie te maken. Dan krijg je rood en wat moet je dan doen. Vol voor de winst of voor dat puntje. We kozen er nu voor om nog voor de winst te gaan. Zuur, zuur, zuur dat het zo afloopt. De ruimtes werden groter en zij profiteren. Je ziet ons spel met de week beter worden. Waar we in het begin van de competitie nog slordig aan de bal waren wordt dat beter. Over de hele wedstrijd gezien heb je hier gewoon goed gespeeld. Misschien zit het ook niet helemaal mee. Twee keer op de lat, een bal van de lijn. We moeten verder en vooral scoren en ons zelf belonen. Maar vandaag gaan we er wel met 2-3 vanaf, dat zijn de feiten. Na die rode kaart weet je dat het lastig wordt, we nemen de gok om voor de winst te gaan. Samen met de trainer besloten dat het kon, die gok pakte verkeerd uit.”

Rozenburg begon goed aan de wedstrijd, creëerde kansen en gaf er weinig weg. Alexandria probeerde op de counter wat onder de druk uit te komen, wat maar sporadisch lukte. Toch kwam Alexandria tegen de veldverhouding in aan de leiding. De vrijgelaten Marchiano Deekman kon uithalen en Rozenburg doelman Ünal Bayka verrassen, 0-1. Rozenburg had een kortere periode waar Alexandria meer grip op het spel kreeg, maar herstelde dat snel in het verloop van de eerste helft. Rozenburg had kansen, maar wist de soms zelfs opgelegde kansen niet te verzilveren.

Rozenburg kwam in de tweede helft getergd uit de kleedkamer en hadden Regillio van Buuren, afstandschot, en Bryan van der Laan, de lat, de gelijkmaker op de schoen. In de 54e minuut had van Buuren meer geluk en liet Alexandria doelman kansloos bij weer een schot uit de tweede lijn, 1-1. Het was wachten op de voorsprong voor de Rood Gelen, alhoewel in de 76e minuut de staander nog mee moest helpen om een achterstand voor de thuisploeg te voorkomen. Dan de rode kaart van centrale verdediger Elroy van Seventer. “Beetje zwaar gestraft”, vond de Rozenburger nadat hij achter de hekken had plaats genomen. “Ik kon nergens heen. Geel en een vrije trap oké, maar dit. Ongelofelijk.” Het werd een keerpunt in de wedstrijd. Alexandria zag kansen om er meer uit te halen dan de 1-1 die op het scorebord stond. En na overleg tussen aanvoerder Bryan van der Laan en coach Peter-Marcel Nauta wilde Rozenburg toch voor de volle winst gaan. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Alexandria te profiteren. In de 90 minuut kon Marchiano Deekman profiteren van een overtal situatie en kwamen de Rotterdammers aan de leiding. In de resterende minuten was het aan de kant van Rozenburg alles of niets. Een situatie waar weer Deekman van wist te profiteren en de 1-3 aantekende. Rozenburg kwam nog wel dichterbij door een doelpunt van Bethslot Woldeamanuel in de 93e minuut. Het tweede verlies was een feit. Rozenburg blijft in de stand op de ranglijst wel koploper, maar Sparta, wedstrijd tegen Delta Sport nog te goed, heeft minder verliespunten.