Rozenburg moest afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen de punten aan de tegenstander laten. Als je in een uitwedstrijd vier keer scoort zitten de punten meestal in de tas. Afgelopen zaterdag was dat voor Rozenburg niet zo. Vooral omdat Rozenburg nogal wat cadeautjes uitdeelde op sportpark De Lange Weide. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 6-4 op het scorebord.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Een knotsgekte wedstrijd met 10 doelpunten. We speelde de eerste helft dramatisch en geven de wedstrijd binnen een half uur helemaal weg. Cadeautjes en dan kan je tegen Binnenmaas voor de rest wel vergeten. Als je na een half uur met 3-0 achter staat ga je toch wel even denken het zal toch niet. Voor me gevoel hadden we totaal niet de inzet, de beleving en de wil om te winnen die er de afgelopen weken wel was. We hadden best veel balbezit, maar bij elke onderschepping leggen ze de bal er overheen op hun snelle buitenspelers. Wij konden ons daar niet goed tegen wapenen. Dan komen we goed de kleedkamer uit en scoren snel de 3-1. We hadden in de rust afgesproken dat we een ander Rozenburg moesten laten zien. Als je dan op 3-1 komt en je krijgt een minuut erna weer een strafschop tegen en is het verschil weer 3 doelpunten, 4-1. Dan komen we op een 4-2 door een penalty. Het was in eerste instantie al hands, maar dat liet de scheidsrechter gaan, daarna werd ik dacht Bethslot (Woldeamanuel, red.) vastgehouden en ging hij op de stip. Als je dan na 3 minuten weer een doelpunt tegen krijgt wordt het meer dan lastig. En weer een cadeautje. Krijgen we weer een penalty en komen op 5-4 en dan begin je nog te geloven in een punt. De zesde treffer was er één die misschien zeker niet nodig was. Weer een balletje er overheen en de keeper twijfelt of hij uit moet komen en staat het 6-4, dan is de wedstrijd wel gespeeld. Als je kijkt naar de wedstrijden waar we punten hebben laten liggen hadden we zeker meer punten kunnen hebben dan dat we nu hebben. De manier waarop we het gisteren hebben ingevuld tegen Binnenmaas was ondermaats, verdedigend gezien zeker. Maar wel realistisch blijven, we zijn wel een promovendus. Maar we hebben punten tegen SVS en Alexandria weggeven en tegen Binnenmaas kan je verliezen.”

Na 11 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Lars Brinkman. In de 22e minuut was het Ricardo Wijsbroek die de tweede treffer op het bord zette en daarmee was het nog niet gedaan met de scoringsdrift van de thuisploeg, in de 33e minuut was het weer Lars Brinkman die de ruststand op het bord zette, 3-0. In de tweede helft probeerde Rozenburg de bakens te verzetten. Bryan van der Laan in de 52e minuut, 3-1. En nadat John Maijers de marge weer op 3 treffers had gebracht, 4-1, was het Bryan van der Laan die vanaf 11 meter voor de 4-2 zorgde. Een minuut later was de marge weer 3 treffers door Janick van der Laan, 5-2. En daarmee was de koek nog niet op. Het publiek op de Lange Weide werd getrakteerd op een spannende slotfase met doelpunten. Nick de Bil zorgde voor 5-3 en Bryan van der Laan weer vanaf 11 meter 5-4. Als Rozenburg dan aan een puntje gaat denken maakt Dejan Bislimi aan alle illusies een einde door de eindstand op het bord te zetten, 6-4.

Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta

“Een teleurstellende wedstrijd, Rozenburg onwaardig. Zeker als je kijkt naar wat we deze competitie al hebben laten zien. Tegen Binnenmaas was het dramatisch zeker als je kijkt hoe we de goals hebben weggegeven. De trainer van Binnenmaas Marco Jalink was het wel met me eens, vier goals in de schoot geworpen. Als je dan doelpunten tegen krijgt met een breedte balletje wat je zo in de voeten van de tegenstander geeft? Balletje waar een speler de bal binnen probeert te houden aan de zij lijn terug wandelt en de spits vrij voor de keeper. Uiteindelijk sta je met de rust 3-0 achter. Had ze van te voren gewaarschuwd dat ze graag ballen achter de verdediging leggen. Als wij dan helemaal verkeerd staan krijg je ze om je oren. In de rust gezegd, we doen alles wat we niet moeten doen en niet hebben afgesproken. Ongedisciplineerd spelen, verlaten van de positie. We hebben in de rust gewisseld, Stefan van Es eraf en Sander Kraaijeveld in het centrum en Van Buuren weer op het middenveld. Maar steeds als we een doelpunt maakte gaven we er weer één weg. Ik vond het een foute arrogantie, we dachten dat we er met 70 procent wel aankonden. Vond Binnenmaas zeker minder dan vorig seizoen, maar zij staken er wel 200 procent inzet in. Het is een tijdje weggeweest bij Rozenburg, wij kunnen niet op 70 procent alleen volle bak. Ja dat verhaal van de eerste periode is weg. Dat is ook niet erg, natuurlijk moet je als iets aan de horizon ziet je het altijd proberen. Maar terug naar onze doelstelling, punten pakken en veilig spelen, daar moeten we ons op richten. We hebben nog wel geprobeerd alles of niets te spellen. Maar onze wissels maken ons in deze periode ook niet echt sterker. Floris (van den Heuvel, red.) moet het van zijn snelheid hebben en moet goed aangespeeld worden. Dat is niet gebeurd en Floris is niet de speler die dan ballen gaat afjagen. We konden het verschil niet maken. We hadden hier niet hoeven te verliezen, maar je moet geen vier goals weggeven. We maakte fouten waar je niet tegenaan kan voetballen. Laten we niet vergeten wat er deze competitie al wel goed is gegaan. Je moet er van deze wedstrijden geen drie gaan spelen. Het is gewoon teleurstellend, een foutje oke, maar vier doelpunten weggeven is te veel van het goede. Als je 85 minuten met het hoofd tussen de schouders loopt draai je dat ook niet meer om. In de breedte zijn we niet sterk genoeg. Aan de andere kant is Paul Santra weer terug en viel Sander Kraaijen veld wel goed in. Sander is misschien meer een speler voor het centrum. Het is een competitie waar alles dicht bij elkaar zit dat maakt het zeker leuk. Betekend ook dat we niet kunnen verslappen.”