De volgers en supporters die alle of de meeste wedstrijden hebben gezien zullen het eens zijn. Het moet soms uit de tenen komen, maar na negen wedstrijden kan je moeilijk volhouden dat het allemaal geluk is. Rozenburg staat op plaats twee en dat kan niet allemaal toeval zijn.

In de voorbereiding speelde Rozenburg ook uit tegen Strijen. In die wedstrijd werd het 3-2 voor de thuisploeg en ging het op een bloedheet sportpark in Strijen vooral in de tweede helft mis. Na 45 minuten stond Rozenburg met 0-2 voor door doelpunten van Bethslot Woldeamanuel en Sander Kraaijeveld. Het was ook de wedstrijd waar linkerspits Floris van den Heuvel geblesseerd raakte aan zijn enkel en na herstel tot nu toe nog geen basisplaats wist af te dwingen. Ook voor zaterdag lijkt dat niet gelijk te gebeuren. De kans is groot dat Peter-Marcel Nauta gaat starten met de elf die de 1-0 in de laatste wedstrijd tegen CWO over de streep trokken. Voor Marnix Sonneveld was die vriendschappelijke wedstrijd, in de voorbereiding, de eerste in het shirt van Rozenburg, althans bij de senioren. Na de wedstrijd tegen Strijen werd Ünal Bayka de vaste doelman van Peter-Marcel Nauta.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag

Zaterdag de meer dan lastige uitwedstrijd bij v.v. Strijen, zeker gezien de resultaten van de eerdere ontmoetingen tussen beide clubs. Rozenburg hield sinds seizoen 2011/2012 niks over aan de uitwedstrijden tegen de Strijenaren en de doelcijfers van 7 tegen en 2 voor zeggen voldoende. Tevens is het kenmerkend voor ploegen uit de Hoeksche waard dat zij een grote mate van inzet en beleving kennen, daarnaast heeft het de afgelopen dagen flink geregend en dat maakt dat de veldomstandigheden niet ideaal zullen zijn. Strijen speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen s.v. Deltasport, Strijen kwam snel op voorsprong maar daarna zakte het spelniveau naar een matig niveau. De vraag is of dit kwam door Strijen of dat Strijen geen antwoord had op s.v. Deltasport?, die ploeg staat dan wel laatste, maar dat is een vertekend beeld van de aanwezige kwaliteit. Opmerkelijk is wel dat de ploeg van Geert Meijer slechts 8 doelpunten maakte in de voorgaande 9 ontmoetingen, waarvan er dan wel 3 in de openingswedstrijd tegen r.v. & a.v. Sparta werden gemaakt. Rozenburg won zelf met het kleinst mogelijke verschil van CWO, het was nog niet groots maar er stond wel een team dat de punten absoluut op West wilde houden. Helaas bleef het tot het einde spannend om dat diverse omschakelingen niet goed werden uitgespeeld, maar de nul houden was al even geleden voor het elftal en dat gaf de overwinning toch extra glans, buiten de 3 bijbehorende punten. Wanneer we in staat zijn om zaterdag met een overwinning te vertrekken uit Strijen, dan betekent dat dat we het gat naar Strijen op 7 punten brengen en goede zaken doen met het oog op onze doelstelling. Het is zaak om zaterdag niet in het mes te lopen van Strijen en dan met name de lange bal in de omschakeling, iets waar opvallend veel ploegen gebruik van maken, terwijl je in de 2de klasse meer verzorgd voetbal zou verwachten. Qua omstandigheden zal de wedstrijd op die van de uitbeurt bij DCV lijken, we moeten dus handelen naar die omstandigheden en dat wil zoveel zeggen dat het niet altijd mooi kan, maar soms lelijk moet. Zaterdag reizen we met een complete groep af naar Strijen en wij willen heel graag de negatieve flow van Strijen uit doorbreken.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 2nd. .