De slotminuten van de wedstrijd van vorige week tussen Strijen en Rozenburg zijn ook zaterdag als koploper Sparta opbezoek komt nog voelbaar. De kaarten regen, al dan niet terecht, van een overigens sportieve wedstrijd in Strijen waar de scheidsrechter mee besloot heeft vooral consequenties voor Rozenburg. Maik den Ouden, Nick de Bil en Bryan van der Laan zullen niet kunnen starten vanwege een schorsing van één wedstrijd.

Peter-Marcel Nauta zal een oplossing hebben voor het afwezige drietal. Het is zoals het is en ook zaterdag staan er elf op het veld die ook kunnen winnen. Zijn uitspraken van de coach. Zaterdag Sparta op bezoek bij Rozenburg. Sparta is de koploper en heeft ook nog een wedstrijd tegen Delta Sport te goed. Sparta heeft 5 verliespunten minder dan de ploeg van West en bij verlies loopt dat op naar 8 punten en is Sparta uitzicht. Maar of het voor promovendus Rozenburg reëel is om naar de koppositie te kijken is maar de vraag. Als nieuwkomer in de tweede klasse presteert Nauta met zijn ploeg boven verwachting en is en blijft het doel direct handhaving, en daar is Rozenburg aardig naar onderweg. De coach van Rozenburg over de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta.

Peter-Marcel Nauta

Zaterdag de wedstrijd tegen titelkandidaat nummer 1, te weten r.v. & a.v. Sparta. De ploeg van trainer Robert Verbeek maakt tot op heden de meeste indruk, ook volgens de trainers in onze competitie, en is tevens het meest constant. Sparta speelt in een 1-4-2-3-1 formatie en beschikt over een getalenteerde selectie die ook nog wel een niveau hoger zou kunnen acteren. Afgelopen zaterdag werd alweer de 6de overwinning van het seizoen geboekt middels een 3-2 overwinning op FC Binnenmaas. Sparta heeft ook nog een thuisduel tegoed, wanneer het op 21 december a.s. wint van s.v. Deltasport hebben zij in ieder geval al een ticket voor de nacompetitie in handen, maar de lat zal hoger liggen. Rozenburg moest afgelopen zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel bij v.v. Strijen, op zich niks mis mee, Sparta verloor daar in de openingswedstrijd met 3-1, maar de veld omstandigheden waren echt bar en boos. We hebben geprobeerd om toch verzorgd te blijven voetballen maar dit was ondoenlijk en dan krijg je een zeer matige wedstrijd. De vorm is momenteel niet top, bij vlagen goede momenten maar ook veel onnodig balverlies, maar ook in deze wedstrijd werden de mouwen weer opgestroopt en in de slotfase zelfs met 10 man de 1-1 over de streep getrokken. Het is goed om te zien dat de spelers begrijpen wat er gevraagd wordt om resultaten te behalen. Na 10 wedstrijden 17 punten en een gedeelde 2de plaats geeft toch een uitstekend gevoel en wanneer we in staat zijn om zaterdag te winnen, dan kunnen we gewoon terug naar de eerste plaats. Nog 2 wedstrijden en dan volgt alweer de winterstop, dus het zou mooi zijn om met minimaal 20 punten de eerste seizoenshelft af te sluiten. We beschikken zaterdag over een volledig fitte selectie en volgens mij hoef je spelers niet te motiveren voor een wedstrijd tegen de koploper.

Foto: Dit keer niet voorop in de strijd

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 15th. .