Coach Peter-Marcel Nauta moest nogal wat wijzigingen aanbrengen in zijn team. Om diverse redenen waren Regillio van Buuren, Maik den Ouden, Bryan van der Laan, Stefan van Es en doelman Ünal Bayka niet beschikbaar. Voor de coach een mooie gelegenheid om spelers te laten spelen die niet zoveel minuten maken voor het vlaggenschip van West.

Doelman Silvio Spiessens is toegevoegd aan de selectie. De keeper speelde weinig wedstrijden de laatste periode en na wat uit beeld te zijn geraakt terug bij de selectie. Ook een periode waar de meeste clubs inventariseren hoe het staat met het volgende seizoen, op West nog weinig nieuws. Ook op het trainersvlak is het rustig op West. Nog geen bevestiging voor het langer aanblijven van Peter-Marcel Nauta, al hebben we de indruk dat het een kwestie is van een ferme handdruk en de legendarische woorden, tussen trainer en voorzitter, ja we willen verder. Of er veel mutaties zijn of komen in de selectie? Ongetwijfeld wat gemorrel bij de spelers die meer speeltijd willen, maar veel mutaties lijken niet aanstaande. Dit Rozenburg heeft aangetoond het tweedeklasserniveau aan te kunnen en als Nauta de lessen uit de eerste competitie helft meeneemt is er niet zoveel gevaar om in de degradatie zone te komen. Wel zal de ploeg naar de toekomst moeten kijken. Hoe zit het met de aanstormende jeugd. Zijn er nog spelers die graag op West willen komen spelen. Of moet de doorstroming echt vanuit de club komen. En kunnen de Rood Gelen in de toekomst nog, met een schuin oog, naar de eerste klasse kijken. Of is de rek uit de selectie en is dit wat het is.

Afgelopen zaterdag een simpele overwinning

Rozenburg had niet zoveel moeite met GHVV van scheidend trainer John Stougie. Stougie wordt, aan het eind van dit seizoen, in Geervliet opgevolgd door een oude bekende, Rob Vuik, die OVV verlaat. Vuik terug op het oude nest waar hij als trainer vele jaren werkzaam was bij PFC, een club waaruit GHVV is ontstaan. Rozenburg was de betere ploeg op West afgelopen zaterdag. Invaller doelman, in de eerste helft, Joel Boessens moest het stellen met wat schoten ver naast het doel of wat rollertjes hoofdzakelijk van mede spelers. In de 22e minuut was het Patrick Struijk die voor de 1-0 tekende. In de laatste minuut voor de thee kon aanvoerder Nick de Bil er nog 2-0 van maken. Misgrijpen van de GHVV sluitpost werd het een cadeautje, bij de tweede paal uit een niet eens makkelijke hoek, waar De Bil niet eens tijd had om de strik eraf te halen, 2-0. In de tweede helft een zelfde beeld, alleen kwam GHVV nu wel wat meer in de zestien van de Rood Gelen. Nauta had doelman Boessens gewisseld voor Silvio Spiessen. Voor de sluitpost van de Rood Gelen was het nog onwennig, maar zeker een toegevoegde waarde voor de selectie van West. Spiessens heeft al vaker wedstrijden voor Rozenburg 1 gespeeld, al eens een half seizoen door blessure van Stephan van Asperen en meerdere keren stand-in als Rozenburg de doelman nodig had. Op de overwinning van Rozenburg is niets af te dingen. Rozenburg kwam nooit in gevaar en/of onder druk. Voor Sander Kraaijeveld een mooie gelegenheid om zich als centrale verdediger te laten zien en ook Floris van den Heuvel kom weer eens 90 minuten toevoegen aan zijn totaal. Zoals ook Jeffrey Bokma weer een helftje zijn kunsten mocht vertonen. Rozenburg vertrekt donderdag (trainingskamp) naar Valencia in Spanje. Ongetwijfeld zullen daar gesprekken worden gevoerd met de spelersgroep en de trainer. Na het trainingskamp nog een (uit)wedstrijd tegen Westlandia en begint daarna de competitie weer.