Het was niet best wat de Rood Gelen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Spirit op de mat legde. Bijna Rozenburg onwaardig zo’n geweldige ploeg is Spirit nu ook weer niet, maar afgelopen zaterdag twee klasse beter dan Rozenburg. Het zal er zaterdag op aankomen of de ploeg van Nauta de mouwen kan opstropen en vol voor de punten kan gaan. Duidelijk is wel dat zonder strijd Rozenburg geen punt pakt. Dat de Rood Gelen met salonvoetbal niet ver komen moet toch ook wel doorgedrongen zijn op West.

Er is altijd weer een kans in het voetbal en voor Rozenburg komt die er zaterdag tegen De Zwerver in Kinderdijk. In de heenwedstrijd, op West, tegen De Zwerver was het zeker niet eenvoudig. De 2-1 winst moest zo af en toe uit de tenen komen, dus de ploeg van Nauta is gewaarschuwd. Vooral doelman Ünal Bayka vertolkte een hoofdrol. Bayka zat er in Kinderdijk naar alle waarschijnlijkheid nog niet bij zijn en zal Silvio Spiessens zijn kunnen moeten tonen. Tot nu toe laat Spiessens zien een waardige vervanger te zijn van de eerste doelman. Ook zal Nauta niet over de geschorste Jordie de Groot kunnen beschikken.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen De Zwerver

Zaterdag de return van de seizoen ouverture en daar hebben we goede herinneringen aan, de eerste wedstrijd werd met 2-1 winnend afgesloten door doelpunten van Nick de Bil. Het gat met De Zwerver bedraagt 6 punten en met een overwinning wordt dat 9 punten, klinkt simpel, maar zal het zeker niet zijn. De Zwerver is een vechtploeg en dat bleek al in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Ze beschikken over 2 sterke en ervaren spitsen, en daarnaast zijn ze op eigen bodem mede door de veld omstandigheden moeilijk te verslaan. Er wacht ons dus een zware klus, een finale zeg maar, zeker wanneer je mee neemt dat we momenteel niet in onze beste fase zitten. De wedstrijd van afgelopen zaterdag maakte dat nogmaals duidelijk, een uiterst scherp Spirit maakte snel een eind aan onze ambities ten aanzien van een resultaat. Zaak dus om zaterdag met een andere houding aan de wedstrijd te beginnen, we zullen mentaliteit en vechtlust moeten tonen, iets waar we zeker over beschikken, maar niet altijd ten toon spreiden. We missen zaterdag Ünal Can Bayka (blessure), Onur Can Zaif (prive) en Jordie de Groot (schorsing), daar staat tegenover de terugkeer van Floris van den Heuvel en Sander Kraaijeveld. We kunnen zaterdag met vertrouwen afreizen naar Kinderdijk.

Foto's: Patrick Struijk op de plaats van Jordie de Groot? Coach Nauta zal alle zeilen bij moeten zetten voor een goed resultaat.

 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 5th. .