Zaterdag komt NSVV uit Numansdorp naar sportpark West. Was er een tijd dat er voor tegenstanders niets te halen was op West is dat dit seizoen anders. Van de zeven thuisduels verloor het vlaggenschip er al vier, en moesten de doelmannen van West al 17 keer op het eigen sportpark de trieste gang naar het net maken.

Rozenburg heeft zich dit seizoen al van meerdere kanten laten zien. Was de competitiestart weergaloos en stond de ploeg van Peter-Marcel Nauta zelfs op kop van de ranglijst, kwam er een periode waar er ogenschijnlijk niets meer lukte. En nu zit Rozenburg in een fase dat het vooral hard werken is voor de punten en moet het soms diep gaan om puntjes te sprokkelen. NSVV, de gasten van zaterdag op West, pakken in uitwedstrijden moeilijk de punten. Wist NSVV uit nog maar één keer te winnen (0-5 tegen Deltasport), kwam het twee keer tot een punten deling (CWO 3-3 en DCV 1-1) zijn dat nu niet direct cijfers waar je de voorpagina van de krant mee haalt. Een wedstrijd, zaterdag, die dus alle kanten op kan gaan. Vorige week een knap gelijkspel (1-1) van NSVV op het eigen sportpark tegen Spirit en Rozenburg de volle winst in de slotfase, 86e minuut, tegen Alexandria (0-1). Thuis zal Rozenburg het publiek toch willen laten zien dat het thuis hoort in de tweede klasse. Of de weersomstandigheden, storm en regen, nog van invloed zijn? Het ziet er naar uit van wel, dus zal het een wedstrijd worden waar de mouwen weer moeten worden opgestroopt.

Coach Peter-Marcel Nauta over Rozenburg – NSVV

Zaterdag wederom een finale wanneer we de return tegen NSVV spelen. De formatie uit Numansdorp speelde de laatste 2 speelronde weliswaar gelijk, de wedstrijdverslagen wijzen er echter op dat de ploeg in vorm is en dat het kwestie van tijd is dat e.e.a. zich in 3 punten gaat uitbetalen. Sterker nog de drie punten gaan op zeker tegen Rozenburg gepakt worden, citerend uit het werk van NSVV “tijdens de thuiswedstrijd tegen Rozenburg liet NSVV zich de kaas van het brood eten, met dezelfde drive als waarmee NSVV de tweede helft speelde, zullen de rollen deze keer omgedraaid zijn”. Wij zijn dus gewaarschuwd, maar de spelers zijn zich echt bewust van het belang van deze wedstrijd. Dat belang was er afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Alexandria ’66 ook, na een sterke beginfase ,waarin we 3 opgelegde kansen misten, zakten we wat weg en dat heeft alles te maken met zelfvertrouwen. De ploeg stroopte echter vanaf de eerste minuut de mouwen en heeft voor elke meter gestreden. Verdedigend stond het prima en het enkele gaatje wat gevonden werd, werd door Silvio Spiessens onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk de beloning door een late treffer van Bryan van der Laan en dus weer 3 belangrijke punten. Zaterdag zal het niet anders zijn, maar het vertrouwen is weer wat opgeschroefd en daarnaast is de beleving uitstekend, dat zien we ook in de trainingen. Twee keer in 1 seizoen winnen van NSVV is niet vaak gebeurd, zo laat de historie zien, maar voor alles is een eerste keer. We beschikken zaterdag over een volledig fitte selectie en hebben ons optimaal voorbereid op wat komen gaat. Op basis van de weersvoorspellingen zal het een lastig te bespelen veld zijn en er een conditionele slijtageslag ontstaan.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .