Ook voor Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta moeilijke tijden. Staat voor het dilemma om dan toch maar thuis te gaan werken en dat kan ook. En het voetbaldeel van zijn normale leven ligt stil. De KNVB geeft wel aan de competitie in de A- categorie af te gaan maken, maar of dat realistisch is? Er zijn andere belangen of zoals de coach het zelf zegt “Voetbal staat in schril contrast met wat er nu allemaal gebeurd”  

Lees meer: Peter-Marcel Nauta: “Voetbal staat in schril contrast met wat er nu allemaal gebeurd”

Rozenburg zet in op een herkenbaar elftal met veel Rozenburgers in de gelederen. Vooral coach/trainer Peter-Marcel Nauta lijkt voorop te gaan in dat streven. Bouwen aan de toekomst en het huidige niveau vasthouden of uitbreiden. Rozenburg talenten heeft hij weten terug te halen naar sportpark West. Een ingeslagen weg die tot succes kan leiden, maar zeker niet de makkelijkste weg naar succes.

Lees meer: Armin Hasanovic: “Wat ik van spelers had gehoord werd bevestig door de trainer”

We sluiten onze ogen niet voor wat er in Nederland en de rest van de wereld gebeurd. De wereld is in de greep van het coronavirus. Voorlopig tot het einde van de maand geen sportactiviteiten, maar dat wil niet zeggen dat we stil gaan zitten. Kevin van Heemst komt volgend seizoen naar Rozenburg en wij spraken alvast met de verdediger van nu nog Brielle onder 19. Na een goed gesprek met coach Peter-Marcel Nauta was de keuze terugkeren op het oude nest en volgend seizoen een basisplaats bemachtigen in de defensie van het vlaggenschip van West.

Lees meer: Kevin van Heemst is een pure verdediger

De contouren van het toekomstige Rozenburg worden als maar duidelijker. Natuurlijk moet je een goede jeugdopleiding hebben om met het eerste team op tweede klasse niveau te spelen of wellicht nog hoger. Of een zak met munten om spelers te halen. Als er tussen twee en drie spelers doorbreken en gaan spelen voor het Vlaggenschip is dat een prima score. Rozenburg wil dat ongetwijfeld ook, maar heeft ook de deuren naar spelers die een verleden hebben op West opengezet. Vooral trainer/coach Peter-Marcel Nauta lijkt voorop te gaan in die doelstelling. Spelers met Rozenburgse roots horen op West te spelen. En ‘halen’ alleen in een uiterst geval lijkt de tendens op West.

Lees meer: Luuk Visser heeft niet lang getwijfeld om terug te komen naar sportpark West

Een trainer is een belangrijke schakel in het succes van een club. En dat succes wordt vooral afgemeten aan de prestaties van een eerste elftal. Wat met de zelfde spelers bij de ene trainer niet lukt, gaat bij een andere als bijna vanzelf. Peter-Marcel Nauta lijkt zo’n trainer, in ieder geval wat hij tot nu toe presteert op sportpark West. Maar hoe lang blijft het vuurtje branden en als het uit gaat heeft een trainer dan voldoende middelen in de bagage om het heilige vuur weer te ontsteken.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta langer op West (deel 2)

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .