We kijken met de coach terug, maar zeker ook vooruit naar zijn tweede jaar op West. En er komt nog een jaartje bij. Nauta heeft de juiste snaar te pakken bij de Rood Gele. In zijn eerste jaar promoveren naar de tweede klasse en dit seizoen een bliksemstart in de tweede klasse, waar zijn ploeg lang bovenin meedraaide. Inmiddels een plaatsje in de middenmoot waar je de ploeg van West misschien dit seizoen meer thuishoort, immers de doelstelling is rechtstreeks handhaven.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta langer op West (deel 1)

De kans dat we Sander Arkenbout nog een keertje terug op de velden zien, is wel heel erg klein. Maar Rozenburg zit toch in het hart van de Briellenaar, die inmiddels in Oostvoorne woont. Afgelopen zaterdag was Sander weer op West, even bij zijn oude maatjes kijken. En hoe ze met ruime cijfers van Delta Sport wonnen. Hij wilde graag op het middenveld spelen, maar Wim van der Steene zag een uitstekende linksback in hem. En die vondst van Wim van der Steene werd door andere trainers gretig overgenomen. Het was zeker niet de favoriete plek van Sander, maar nu hij niet meer speelt begrijpt hij die keuze wel.

Lees meer: Sander Arkenbout:”Op zaterdag kijk ik toch wel eerst naar de uitslag van Rozenburg”

In het tweede deel van ons gesprek met Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta praten we onder anderen over de veranderingen in de selectie, de inspraak in het tactisch plan, de groep, de invloed van de trainer. De trainer heeft het naar zijn zin op West en heeft opmerkelijk snel zijn draai gevonden. Successen komen niet aanwaaien en zal het ook voor de trainer Peter-Marcel Nauta een heftig jaar worden. Maar de manier waarop Nauta het ‘vlaggenschip van Rozenburg’ op koers heeft gezet geeft vertrouwen voor de toekomst. Ons gesprek gaat verder met de veranderingen in de selectie.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:” Natuurlijk heeft een trainer invloed, anders had je geen trainer nodig” (deel...

Voor de coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta heeft de euforie weer plaats gemaakt voor de realiteit. Er staat een meer dan zwaar seizoen voor de deur. Hij moet zijn selectie voorbereiden op spelen in de tweede klasse. Nauta heeft best wel spelers in zijn selectie die op dat niveau regelmatig hebben gespeeld, maar ook jonkkies waarvoor het fysiek zwaarder wordt en het alle maal nog een stapje sneller moet. Als we de coach praten straalt hij rust en vertrouwen uit. Maar lijkt zich te beseffen dat er ook nu naar hem als trainer wordt gekeken. Ook voor Nauta zal de druk toenemen. Dat kunnen we ons bijna niet anders voorstellen.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”Nu wel weer met beide beentjes op de vloer” (deel 1 van het gesprek met de...

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 24th. .