We sluiten onze ogen niet voor wat er in Nederland en de rest van de wereld gebeurd. De wereld is in de greep van het coronavirus. Voorlopig tot het einde van de maand geen sportactiviteiten, maar dat wil niet zeggen dat we stil gaan zitten. Kevin van Heemst komt volgend seizoen naar Rozenburg en wij spraken alvast met de verdediger van nu nog Brielle onder 19. Na een goed gesprek met coach Peter-Marcel Nauta was de keuze terugkeren op het oude nest en volgend seizoen een basisplaats bemachtigen in de defensie van het vlaggenschip van West.

Een 18 jarige verdediger die begonnen is met voetballen bij Rozenburg. Wilde als B- speler wel kijken of hij ook hoger kon spelen, vertrok naar Brielle en speelde in de vierde divisie bij de B jeugd op het Geuzenpark. Inmiddels speelt Kevin onder 19-1, maar het talent komt terug naar Rozenburg. Niet als tussenstapje, maar om samen met spelers die hij kent vanuit Rozenburg en Brielle om mee te kunnen bouwen aan een nog sterker Rozenburg. Kevin is bezig aan een tussenjaar, als het gaat om werken en studeren, en werkt bij een farmaceutische groothandel nadat hij vorig jaar zijn HAVO diploma heeft behaald. Volgend jaar wil hij verder studeren in de richting van business management. Maar dat niet alleen, Kevin komt ook naar West om voor een basisplaats te knokken in het team van Peter-Marcel Nauta.

Kevin van Heemst

“Ik ben weggegaan bij Rozenburg als tweedejaars B junior en ervoor gekozen om naar Brielle te gaan. Ik wilde me persoonlijk verder ontwikkelen, iets waar ik steeds wel mee bezig ben. Ik wilde het beste uit mezelf halen en dacht bij Brielle verder te kunnen komen. Niet dat ik dat bij Rozenburg niet kon vinden, maar wilde graag kijken hoe hoog ik en op welk niveau ik kon voetballen. Ik kon bij Brielle in de vierde divisie gaan spelen. Heb me daar prima aangepast en het goed naar mijn zin gehad, maar nu is het denk ik wel tijd om terug te komen bij Rozenburg. Spelen bij Rozenburg in een eerste team is denk ik voor mijn ontwikkeling beter en spelen met oud teamgenootjes is ook wel weer iets waar ik naar uitkijk. Niet dat de weg naar het eerste van Brielle een te lastige weg is. Er is wel meerdere keren tegen me gezegd dat als ik bij Brielle zou blijven ik zeker een kans zou krijgen. Dan is voor mij de vraag wil ik wachten op die kleine kans of met veel meer plezier en voor mijn ontwikkeling bij Rozenburg te gaan voetballen. En ik heb duidelijk voor het tweede gekozen. Mijn doel is wel om een basisspeler te worden in Rozenburg en te gaan spelen in de tweede klasse.”

Hoe goed ken je Rozenburg nog? “Ik volg Rozenburg zeker nog. Ben ook een paar keer wezen kijken naar het eerste dit jaar. Ik ken best wat spelers, Bethslot (Woldeamanuel, red.), Jeroen Brobbel, Sander Kraaijeveld, Yordys Ramirez en de jongens die volgend seizoen ook terugkomen naar Rozenburg, Armin Hasanovic en Luuk Visser. Bij Rozenburg speelde ik op de linksbackpositie en toen ik bij Brielle kwam ben ik meer centraal achterin gaan spelen, een heel fijne positie. Eigenlijk maakt het mijn niet zoveel uit waar ik sta. Voel me zowel als linksback als centraal op mijn plek, als het maar in de verdediging is. Ik ben een rechtspoot en bij het naar voren gaan vaak naar binnendraaien. Ik ben best wel een snelle speler en kan die snelheid ook heel goed op de flanken gebruiken. Centraal kan ik die snelheid ook best gebruiken bij het hestellen van foutjes of het dichtlopen van gaatjes, maar ik speel waar het moet als het maar in de verdediging is. Ik ben een echte pure verdediger. Het gesprek met de trainer vond ik heel prettig. Ik hoorde dingen die ik ook hoopte te horen. Hij heeft echt wel plannen en dat heeft zeker mijn keuze beïnvloed. Niet voor het tweede, maar een echte kans om voor Rozenburg 1 te komen spelen. Ik zal de strijd aan moeten met de huidige verdedigers. Ik ken ze persoonlijk niet, maar wel een paar keer zien voetballen. De focus ligt op de linksbackpositie, maar wie weet ben ik goed genoeg om ook centraal te kunnen spelen in het huidige Rozenburg. Dat moeten we afwachten.”

Was Brielle een tussenstap? “Op het moment dat ik naar Brielle ging was dat puur om hoger te voetballen. Ik kon alleen maar op de fiets, dus in de omgeving een mogelijkheid. Ik kijk er met veel plezier op terug, leerzame jaren. Mooie herinneringen, dat zeker. De finale van de Rotterdam Rijnmond Cup als B speler was best wel een hoogte punt. Een moeilijke start en met het B- team gegroeid naar een hecht team met als beloning die finale, mooie herinnering.”

Waar ligt je latje? “Ik zie Rozenburg zeker niet als een tussenstap. Wil met Rozenburg proberen met de nodige verjonging naar een nog hoger niveau te gaan. Over een paar jaar spelen met de jongens waar ik vroeger ook mee heb gespeeld lijkt me mooi. Of er dan nog iets tussen komt weet je nooit. Het plan is zeker niet om Rozenburg te zien als een tussenstap. De insteek die Rozenburg en de trainer nu hebben om te spelen met zoveel mogelijk jongens met Rozenburgse roots of speler die er lang spelen alleen maar goed. Er zijn veel meer clubs die alleen maar spelers van buitenaf halen. Wat me verwachtingen zijn bij Rozenburg? Ik hoop een volwassene speler te worden. Het wordt eigenlijk mijn eerste jaar als senior. Ik speel bij Brielle onder 19, maar train wel vaak mee met het tweede team. Ik hoop dat ik stappen kan zetten en door kan groeien.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .