Ook voor Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta moeilijke tijden. Staat voor het dilemma om dan toch maar thuis te gaan werken en dat kan ook. En het voetbaldeel van zijn normale leven ligt stil. De KNVB geeft wel aan de competitie in de A- categorie af te gaan maken, maar of dat realistisch is? Er zijn andere belangen of zoals de coach het zelf zegt “Voetbal staat in schril contrast met wat er nu allemaal gebeurd”  

Peter-Marcel Nauta

“Toen de eerste berichte naar buiten kwamen, de voorzitter gebeld om te kijken hoe Rozenburg er in stond. En natuurlijk gelijk besloten op te volgen wat van ons verwacht werd. Park dicht en niet de mogelijkheid om het terrein op te komen. Er zijn er altijd die tegen beter weten in zichzelf en anderen in gevaar brengen. Als club sla je de plank voorledig mis als je je niet aan de regels houdt. De KNVB wil de competities in de A- categorie wel uitspelen. Of dat realistisch is? Als het gaat duren tot eind mei probeer dan maar eens de competities op een redelijke manier uit te spelen. Als je een maand of twee niets gedaan hebt kan je niet opeens gaan voetballen. En twee of drie keer in de week gaan voetballen gaat bij profs niet eens, laat staan bij amateurs. Als je te veel midweeks moet spelen ontstaat er toch ook een stuk competitie vervalsing, met spelers die verhinderd zijn met studies en werkzaamheden. Als het tot eind april stil ligt is de tijd om alles gespeeld te krijgen te kort. We krijgen ook nog te maken met nacompetities. Misschien een streep er doorheen. De stand bekijken, in sommige afdelingen is het dan heel duidelijk en andere hebben misschien wat geluk. Kan ook dat je met de huidige stand wel nog PD wedstrijden gaan spelen. Maar we moeten het afwachten. Kan wel allerlei plannen maken, maar moeten ook begrijpen dat er op dit moment andere belangen zijn. Daar hoort voetbal op dit moment niet bij. Natuurlijk een beetje kijken naar volgend seizoen, er van uitgaande dat welke beslissingen er ook genomen worden Rozenburg redelijk in de middenmoot staat, zeker met nog een wedstrijd te goed.”

Selectie volgend seizoen

“Ik wilde graag in elke linie een versterking hebben en als het kon met wat Rozenburgse roots. Die hebben we binnen met de 3 spelers die van Brielle terugkomen naar West. We hebben op dit moment 2 keepers als we dat intern op kunnen lossen hoeven we ons voor het volgende seizoen geen grote zorgen te maken. De wedstrijden in de voorbereiding hebben we ook de afspraken staan. Op dit moment ligt de urgentie zeker niet met het spreken met spelers van andere clubs. De drie die komen zijn denk ik spelers met een gezonde ambitie en hun uitstapje naar Brielle heeft ze denk ik toch ook verder gebracht in het volwassen worden in de voetbalsport, maar zeker ook als voetballer. Kunnen zomaar basisspelers worden in de tweede klasse. Denk ik goed voor de groep, Rozenburgse roots, jong goed voor de toekomst van Rozenburg en het gaat de groep zeker sterker maken.”

Peter-Marcel Nauta ligt goed in de spelersgroep, heeft al snel resultaat geboekt en zal hoe het seizoen er ook uit gaat zien met Rozenburg in de tweede klasse blijven spelen. Het belang van Rozenburg niet uit het oog verliezen en het werk niet schuwen. Zou een blijvertje kunnen zijn, maar in het voetbal ben je zo goed als je laatste wedstrijd.

Nauta is een andere trainer aan het worden

Peter-Marcel Nauta heeft geen bagagedrager vol met spelers naar Rozenburg gehaald. En dat is toch wel opmerkelijk. Hij wil een ploeg neerzetten met een Rozenburgs hart. En of dat nieuw is, ook voor deze trainer? Er is weinig verloop in de selectie en niet veel spelers die hoppen van club naar club. De ervaring van dit team zijn Rozenburgse jongens, voldoende aanstormende jeugd uit eigen gelederen en/of spelers die een klein uitstapje hebben gemaakt en weer graag naar West terugkomen. Of spelers die alweer jaren bij Rozenburg spelen. Je moet natuurlijk wel kwaliteit hebben en dat lijkt voldoende aanwezig. “Ik denk dat het ook wel een beetje te maken heeft met je leeftijd en hoe je naar dingen kijkt. Ik wil nog steeds winnen, absoluut winnen en zo hoog mogelijk spelen, maar ik wil ook wel wat neerzetten en wat achterlaten. Natuurlijk zijn ze je op een gegeven moment vergeten, zo werkt dat nu eenmaal. En als ik niet meer bij Rozenburg werkzaam ben hoop ik wel dat de mensen nog zeggen, dat is toen allemaal begonnen. Dat zou mooi zijn. Ik zie te veel clubs waar alleen met de portemonnee wordt gezwaaid en de ene na de andere exponent van de club verdwijnt en nooit kansen hebben gekregen omdat er van buitenaf werd gehaald. Ik denk als je als trainer, technische staf, eerlijk bent en nakomt wat je beloofd, dat de basis is tot succes. Maar toen ik naar OHVV ging werd ik geconfronteerd met een heel ander situatie. Daar moest verjonging doorgevoerd worden en heb ik ook spelers gehaald die bij PFC, waar ik trainer was geweest, in het tweede speelde en geen kans kregen. Wat ik zeker niet wil, dat als ik vertrek bij Rozenburg dat de halve selectie wegloopt. Dan wil ik een ambitieuze groep achterlaten waar een nieuwe trainer zo mee aan de gang kan gaan.”

Coronavirus

“Ik denk dat we hier doorheen moeten. Een ieders gezondheid is nu even belangrijker. Dit had niemand voorzien. Nu even niets met voetbal ook al willen we nog zo graag, geen trainingen, geen wedstrijden. Hopen dat we er met z’n allen zo goed mogelijk doorheen komen.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .