Geschiedenis kan je niet uitgummen. Zeker niet in de huidige tijd. Verslagen, foto’s , statistieken zullen altijd wel weer ergens opduiken. Niet zoals vroeger in een stoffige oude map achter piepende en krakende deuren van ook al oude archiefkasten. Nee gewoon op het internet en zo zal het seizoen 2019-2020 nooit helemaal verdwijnen. Ook al heeft de KNVB, al dan niet terecht, er een dikke streep doorgezet.

De input blijf mensenwerk. Zo staat de laatste wedstrijd van Regillio van Buuren, thuis tegen NSVV een invalbeurt van 3 minuten, niet op het wedstrijdformulier. In de beleving van de scheidsrechter kwam er iemand anders van de bank. En dan wordt het lastig de eigen waarneming of de officiële papieren. Coach Peter-Marcel Nauta gebruikte 16 spelers het afgelopen seizoen. Jordie de Groot en Nick de Bil miste maar één potje en kwamen tot een totaal van 15 wedstrijden. Voor Jordie de Groot was het een schorsing en voor Nick de Bil priveomstandigheden.Een seizoen met 33 gele kaarten en 2 keer kwam het rode kartonnetje uit de borstzak van de scheidsrechter. Of moeten we de twee keer geel is rood als een rode kaart tellen. In ieder geval krijg je een directe schorsing van 1 wedstrijd en worden de twee gele prenten niet bij de gelenkaarten last opgeteld. Elroy van Seventer en Nick de Bil kregen direct rood en Maik den Ouden, Nick de Bil en Bryan van der Laan kregen twee keer geel in één wedstrijd en dus gelijk een wedstrijdje schorsing. Het drietal miste, door de kaartenregen in de slotfase en na de wedstrijd in en tegen Strijen, de wedstrijd tegen koploper Sparta AV. Tijdens de slotfase en direct na speeltijd van een verder normaal verlopen wedstrijd tegen Strijen, was het opeens een kaartenshow van de scheidsrechter. En of dat in die mêlee van spelers nu de juiste op het wedstrijdformulier kwamen te staan zal altijd de vraag blijven.

Zij stonden in de basis (16 wedstrijden gespeeld)

90 min.

basis gew.

totaal

Jordie de Groot

15

 

15

Nick de Bil

15

 

15

Bryan van der Laan

14

 

14

Elroy van Seventer

13

2

     15

Vince Lissenberg

13

3

16

Bethslot Woldeamanuel

12

 

12

Ünal Bayka

12

 

12

Regillio van Buuren

11

3

14

Maik den Ouden

10

4

14

Patrick Strijk

10

3

13

Marnix Sonneveld

7

8

15

Paul Santra

4

4

8

Floris van den Heuvel

4

 

4

Silvio Spiessens

3

 

3

Onur Zaif

2

 

2

Tristan Pols

1

 

1

Stefan van Es

 

2

2

Sander Kraaijenveld

 

1

1

 

 

Zij kwamen voor een invalbeurt van de bank

 

Floris van den Heuvel

8

Onur Zaif

5

Stefan van Es

4

Paul Santra

4

Regilio van Buuren

3

Patrick Struijk

3

SanderKraaijeveld

2

Marnix Sonneveld

1

Jeffrey Bokma

1

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een seizoen met 33 gele kaarten en 2 keer kwam het rode kartonnetje uit de borstzak van de scheidsrechter. Of moeten we de twee keer geel is rood als een rode kaart tellen. In ieder geval krijg je een directe schorsing van 1 wedstrijd en worden de twee gele prenten niet bij de gelenkaarten last opgeteld. Elroy van Seventer en Nick de Bil kregen direct rood en Maik den Ouden, Nick de Bil en Bryan van der Laan kregen twee keer geel in één wedstrijd en dus gelijk een wedstrijdje schorsing.

Het gele kartonnetje

 

Jordie de Groot

5

Maik den Ouden

3 (2)

Bryan van der Laan

3 (2)

Nick de Bil

2 (2)

Vince Lissenberg

4

Marnix Sonneveld

3

Elroy van Seventer

3

Paul Santra

1

Patrick Struijk

1

Floris van den Heuvel

1

Stefan van Es

1

 

Het drietal miste, door de kaartenregen in de slotfase en na de wedstrijd in en tegen Strijen, de wedstrijd tegen koploper Sparta AV. Tijdens de slotfase en direct na speeltijd van een verder normaal verlopen wedstrijd tegen Strijen, was het opeens een kaartenshow van de scheidsrechter. En of dat in die mêlee van spelers nu de juiste op het wedstrijdformulier kwamen te staan zal altijd de vraag blijven.

Een ongetwijfeld leerzaam seizoen voor Rozenburg. Ook een seizoen waar de Rood Gelen aangetoond hebben het tweede klasse niveau aan te kunnen. Zeker in de eerste periode presteerde Rozenburg meer dan goed. Ervaring heeft en had de ploeg genoeg. De verliespartijen thuis tegen SVS (2-3), Alexandria’66 (2-3) en NSVV (1-3) waren nu niet gelijk potjes waar de Rood Gelen van de mat werden gespeeld, maar wel met lege handen bleven. Twee keer wist Rozenburg de ‘NUL’ te houden. Thuis tegen CWO, met Ünal Bayka in het doel en uit tegen Alexandria’66 waar in Rotterdam het doel werd verdedigd door Silvio Spiessens. Het is geschiedenis of liever dat had het moeten worden.

 

Het begeleidingsteam 2018-1019: Peter-Marcel Nauta (trainer/coach), Patrick Grimwis (keeperstrainer), Job van Uitert (fysiotherapeut), Pleun de Borst (teammanager/ass. scheidsrechter), Leen van Es ass. scheidsrechter, Mariska de Borst-Ombelet (wedstrijdsecretariaat/teammanager).

 

We zetten er een streep onder en kijken uit naar het komende seizoen, waar Rozenburg weer mag laten zien een waardig tweedeklasser te zijn

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .