Zo’n wedstrijd waar je de nieuwe gezichten probeert op je netvlies op te slaan. En in deze tijd ook een gelegenheid om te kijken hoe amateurclubs omgaan met de coronaregels. Ook bij Nieuwenhoorn markeringen en belijning buiten de speelvelden en extra aandacht aan de anderhalve meter maatregelen langs het veld en op de tribune. Maar ook een wedstrijd die het einde niet haalde. Hevige regen- en onweersbuien bedreigde het sportpark aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. En om die reden vond de scheidsrechter het na 70 minuten niet meer verantwoord om verder te spelen.

Rozenburg was met een grote selectie naar Hellevoetsluis afgereisd. En coach Peter-Marcel Nauta wilde ze allemaal aan het werk zien. Een wedstrijd met veel wisselingen na de rust. Bij Rozenburg waren Paul Santra en Armin Hasanovic nog een paar daagjes op vakantie en was Jordie de Groot teruggekomen met een enkelblessure van een weekendje weg. Opvallend de rentree van Lennard Quak terug bij de selectie. Na 7 minuten had Nieuwenhoorn het gaatje in defensie ontdekt. Op de uithaal van de spits van Nieuwenhoorn, hoog in de touwen, had Rozenburg doelman Ünal Bayka geen antwoord. En in de 23e minuut was hij er eigenlijk zelf (mede) schuldig aan dat de 2-0 op het scorebord verscheen. Na een paar spectaculaire reddingen, de Rozenburg doelman was goed op dreef aan de Rijksstraatweg, wilde hij de bal uit een hoekschop pakken, maar op het allerlaatste moment, in een split second, besloot de doelman de bal weg te stompen. Dat pakte niet goed uit en lag de tweede treffer van Nieuwenhoorn in het mandje. Aan Rozenburg kant kreeg Floris van den Heuvel nog de beste kans, maar had het vizier nog niet op scherp. Aanvallend kwam Rozenburg in de eerste helft te kort. In de tweede helft met Nick de Bil in de spits en aanvoerder Bryan van der Laan in de ploeg werd het voetballend beter voor de Rood Gelen. Nick de Bil kreeg van de scheidsrechter het advies om zich in te schrijven voor een scheidsrechtercursus, naar aanleiding van opmerkingen aan het adres van de scheids. Zulke goede kunnen ze wel gebruiken, maar sommeerde vooral zich verder van commentaar te onthouden. In de tweede helft zeker een beter Rozenburg, alhoewel de echt uitgespeelde kansen ook in die helft uitbleven. Nieuwenhoorn won terecht met 2-0.