Wat een ontgoocheling voor Peter-Marcel Nauta en zijn Rozenburg. Met 8-0 van de mat geveegd tegen derdeklasser Zuidland en geen kansen op een eretreffer. Aanstaande zaterdag begint de bekercompetitie, en of Rozenburg er klaar voor is? Afgelopen zaterdag was bijna elk schot tussen de palen een doelpunt en elke keer als Zuidland in de buurt van de zestien kwam een kans. Rozenburg stelde daar niets en dan ook maar helemaal niets tegenover.

Na dagen van extreme warmte voor Nederland zorgde een fikse regenbui, halverwege de eerste helft, voor de nodige afkoeling. En wat zijn we dan die warmte weer snel vergeten. Het was opeens koud en vooral nat. Voor de Rood Gelen niet de enige koude douche van de middag. Zuidland was heer en meester op sportpark Groot Nibbeland en daar genoot Zuidland coach Tom Larssen zichtbaar van. Aan de andere kant was het stil, en dat niet omdat er in het coronatijdperk niet gezongen mag worden. Als je geschoren wordt moet je stilzitten, en dat stilzitten werd wel al te letterlijk opgevolgd door de mannen van West.

Rozenburg coach Nauta had er geen grip op en dat was hem in zijn periode bij Rozenburg nog niet overkomen. Acht tegentreffers in één wedstrijd, wat een debacle. Natuurlijk blessures, vakantie en tal van andere reden waardoor de succescoach nog niet optimaal aan zijn team heeft kunnen bouwen. Ook de routiniers lieten het tegen Zuidland afweten. En Rozenburg kreeg de doelpunten zo simpel tegen en niemand die dacht tot hier toe maar niet verder. Het eerste kwartier leek het een gelijk opgaande wedstrijd te worden, maar niets bleek minder waar. Ook in dat eerste kwartier had thuisploeg Zuidland al eens laten zien op scherp te staan. Zeker toen nieuweling Kevin van Heemst een balletje te zacht terug wilde spelen op medeverdedigers/keeper. Na 19 minuten kon Zuidland het netje achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens, die geen gelukkige wedstrijd speelde, voor de eerste keer vinden. Bij de tweede paal werd Leon van der Steen alleen gelaten en kon hij de nul voor de thuisploeg van het bord halen, overigens helemaal onhoudbaar was die kopbal nu ook weer niet. Het gaf aan wat voor middag het zou worden. Met nog een minuut of 6 op de klokken moest Rozenburg er in de eerste helft nog twee treffers incasseren. In de 39e minuut klassieke, maar onnodige strafschop. Rozenburg doelman Spiessens haalde de aanvaller neer die eigenlijk al ver genoeg naar de zijkant was uitgeweken om gevaarlijk te worden, maar gretig ging liggen bij een uitkomende doelman. Robin van Buuren benutte vanaf elf meter. Als nog voor de thee de completen verdediging werd uitgespeeld en de derde treffer, Neal van Buuren, op het scorebord stond leek het kaarsje langzaam uit te gaan en daar kon ook de theepauze geen verandering in brengen.

In de 52e, 55e en 58e minuut liet Rozenburg de achterstand verder oplopen naar 6-0. Doelpunten Jelle Wolters en 2 X Leon van der Steen. Nu doen we Zuidland te kort om alleen maar de day off van Rozenburg te benadrukken. Zuidland speelde frank en vrij, kreeg daar ook wel de kansen voor van de bezoekers, en wist de desorganisatie in de Rood Gelen gelederen simpel te benutten. Voor Zuidland de teugels een beetje liet vieren waren ook de zevende en de achtste treffer een feit. Sven Versprille en Ruben Speelpenning deden een duit in het zakje. De laatste tien minuten speelde Rozenburg ook nog met 10 man nadat aanvoerder Bryan van der Laan met een liesblessure het veld moest verlaten. Wat de Rood Gelen op het veld lieten zien was niet te rechtvaardigen met ‘het is maar voorbereiding’. Na het verlies tegen Nieuwenhoorn 2-0, OVV 2-1, en de uitglijder tegen Zuidland 8-0, is het misschien nog te vroeg om de stormbal te hijsen op West. Er lijkt nog een lange weg te gaan, maar volgende week kan het ook zomaar anders zijn ………….

Namen doelpuntenmakers, met dank aan Zuidland.