Punten zijn punten, riep een dolblije Danijel Ribaric, doelman van Hellevoetsluis, nadat scheidsrechter Aniel Jhamai voor het einde had gefloten. Een einde waar de thuisploeg, Rozenburg, niet echt tevreden mee kon zijn. En eigenlijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar Hellevoetsluis wel de punten mee in de tas naar de Brielsestraatweg nam. Na 92 minuten dan toch nog een doelpunt en stond de eindstand van 0-1 op het scorebord.

Lees meer: Rozenburg in blessuretijd onderuit

We hadden er op onze redactie ver in ons achterhoofd wel een beetje rekening meegehouden. Maar als het dan weer zover is, toch weer een verrassing. Maar ‘het is zoals het is’ om een uitspraak van de trainer van Rozenburg te gebruiken. Rozenburg zaterdag op West tegen Hellevoetsluis op een leeg sportpark West. Wel jammer voor een streekderby, een kraker in tweede klasse D.

Lees meer: Streekderby op een leeg sportpark West

Rozenburg verloor afgelopen zaterdag in Vlaardingen tegen CION. Er was hoop in de harten van alles en iedereen met Rood Geel bloed in de aderen. Coach Peter-Marcel Nauta moest zijn team ten opzichten van vorige week tegen Strijen aanpassen. Blessures en afwezigen kwelt Rozenburg. Maar er stond een team binnen de lijnen dat zeker in staat moest zijn om punten mee in de tas vanuit Vlaardingen te nemen.

Lees meer: Rozenburg kan goede spel van de laatste wedstrijd tegen Strijen niet doorzetten

Deze week was het opeens spannend uit een andere hoek. De regering was voornemens een QR toelatingsbewijs bij het amateurvoetbal in te voeren, voor zowel spelers als ook publiek. Dat was voor een aantal ploegen en verenigingen desastreus geweest. Hoe contoleer je dat als vereniging, maar als we het over het sportieve vlak hebben hoeveel spelers zijn er niet gevaccineerd.

Lees meer: Alleen bij honderd procent inzet en bakken energie zijn er kansen voor Rozenburg

Rozenburg was nog zonder punten voor de wedstrijd tegen Strijen van afgelopen zaterdag. Tijdens de warming-up van zijn ploeg vertelde coach Peter-Marcel Nauta:“Vandaag moeten we punten pakken anders wordt het een heel lastig verhaal”. En de coach kreeg zijn punten en hoe. Na 90 minuten stond er 6-2 op het scorebord en toonde Rozenburg ogenschijnlijk, met veel inzet en werklust, waar dit team toe instaat is.

Lees meer: Rozenburg toont ware gezicht

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 25th. .