Het blijft voetbal en conclusies trekken, zeker zo vroeg in het seizoen, worden weleens gelogenstraft. Volgens de Dikke Van Dalen ‘de onwaarheid van iets aantonen’. Was het tegen Spijkenisse o23 een prachtige partij wat Rozenburg, zeker de eerste helft, op de mat legde. En waren wij enthousiast over wat we zagen. Was er tegen GHVV geen eer te behalen voor Rozenburg. Vooral de absolute wil om te winnen ontbrak bij de ploeg van Nauta.

Op het prachtige nieuwe sportcomplex van GHVV verloor Rozenburg van derdeklasse GHVV’13 met 3-2. Natuurlijk een verdienste van het ook gehavende GHVV, maar vooral het meer dan bedenkelijke niveau van wat Rozenburg op de mat legde, overheerste na afloop.

Pas na een klein uurtje, ver in de tweede helft en inmiddels ook nog met een 3-0 achterstand, begonnen de Rood Gelen een klein beetje je voetballen. Althans aanvoerder Bryan van der Laan zweepte zijn ploeg op, en als maker van de twee doelpunten, niet van plan weer met een hopeloze score naar Rozenburg te moeten terugkeren. De scheidsrechter op sportpark Guldeland had de regels van de groene kaart van het hockey overgenomen. Bij een gele prent moesten de spelers een minuut of 5 naar de bank. Een beter alternatief voor de nietszeggende gele kaart in een vriendschappelijke wedstrijd. Rozenburg begon met Wessel Boertje centraal in de verdediging en begon Maik den Ouden op de bank. Den Ouden had de training op donderdag overgeslagen. Overigens heeft coach Peter-Marcel Nauta wel last van de nodige vakantiegangers en geblesseerde, maar geeft hem ook de gelegenheid om spelers op andere posities uit te proberen. Na een onwennig begin met kansjes of mogelijkheden over en weer was het vooral Rozenburg doelman Rick Groenendijk die zijn ploeg voor een snelle achterstand behoede. Zeker in de 7e minuut toen de doelman oog in oog kwam te staan met één van de gretige aanvallers van de thuisploeg. In de 18e minuut was het slordig uitverdedigen, in een veel te traag tempo die de eerste treffer van de thuisploeg inleidde. Een afstandschot van een meter of 18 kon de sluitpost van Rozenburg niet pareren. Een minuut later was het routenier, de Rozenburger, Jordie de Groot die veel te zacht de bal op doeman Groenendijk terugspeelde met gevolgen, 2-0. Rozenburg stelde daar niet veel tegenover. In plaats van de mouwen op te stropen oogde de ploeg ideeëloos. Zeker aanvallend, waar Luuk Visser wel voor elke bal wilde gaan, maar de manier waarop Visser werd aangespeeld was gedurende de eerste helft onnauwkeurig en slordig om er kansen uit te creëren. Als scheidsrechter dan met de bankstraffen begint, de eerste was Rozenburger Stefan van Es, mochten de ploegen naar de thee.

Na 52 minuten kwam GHVV op 3-0 door een fraai ingekopte voorzet en leek het toch tijd voor Rozenburg om wat terug te gaan doen. Bryan van der Laan zorgde voor de 3-1 en na de gebruikelijke wissels in een oefenpotje was het ook Van der Laan die de 3-2 van zijn schoen liet vertrekken. Een beauty, onhoudbaar en van een meter of 20. Opeens wilde Rozenburg voor een beter resultaat gaan. Natuurlijk veel te laat om het spel van de eerste 75 minuten te doen vergeten. Als Rozenburg en GHVV zich da ook nog gaan verlagen in opstootjes vond de man in het zwart het genoeg en was de derde nederlaag voor Rozenburg een feit. Overigens leuk om er als team te staan voor elkaar, maar in de competitie gaan die opstootjes gele- en rode prenten opleveren. Iets wat Rozenburg zich het komende seizoen absoluut niet kan veroorloven.