Als Rozenburg zo blijft aanmodderen gaat de ploeg van Nauta een meer dan lastig seizoen te gemoed. Afgelopen zaterdag tegen derdeklasser Botlek kwamen de Rood Gelen niet verder dan een gelijkspel. De ploeg van Nauta kan voetballen, daarover zijn geen twijfels. Maar wat er inzit komt er zeker in deze fase van de voorbereiding niet uit.

Vooral verdedigend gaat het niet zoals het zou moeten. In de zes oefenpotjes tot nu toe heeft Rozenburg 21 goals moeten incasseren. En dat is te veel voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Natuurlijk ook wel een paar in de categorie ‘Beauty’s’, maar ook heel veel onnodige treffers. Zoals ook afgelopen zaterdag. In de 8e minuut keek Rozenburg alweer tegen een achterstand aan, 0-1. Verdedigend niet adequaat ingrijpen en een vrije man in de zestien. Doelpuntenmaker Botlek Jardel lenselink. Routenier Elroy van Seventer speelde zeker niet zijn beste wedstrijd. En linker verdediger Jordie de Groot was gretig en veelvuldig mee naar voren, maar liet regelmatig een gaatje op die linkerkant wat door de net van vakantie teruggekeerde Marnix Sonneveld niet altijd kon worden gedicht. Nu begint onnodig bal verlies vaak op het middenveld en moeten de aanvallers meer meeverdedigen en het team eerder druk zetten. Allemaal waar, maar wat blijft zijn de simpele doelpunten die Rozenburg tegen krijgt. En met de ervaren doelman Rick Groenendijk wordt het tijd voor een ‘clean sheet’. Winnen doe je met z’n alle maar verliezen ook. Het zal anders moeten. In de beginfase was het op sportpark West een gelijk opgaande strijd. Wel met de beste mogelijkheden voor de gasten uit Spijkenisse. Of het moet, na een kwartiertje, een honderd procent kans zijn geweest van Stefan van Es op een voorzet van Jasper Hoogwerf, waar Rozenburg zeker een kans op de gelijkmaker had. Van Es mikte aan de verkeerde kant van de paal. In de 26e minuut kwam Botlek op 0-2. Van Seventer weet zijn man nog wel naar de achterlijn te laten uitwijken, maar uit een bijna onmogelijke hoek weet Mickey Remy de bal in het net achter Rozenburg doelman Rick Groenendijk te werken. Een doelpunt dat met zoveel ervaring in de defensie van Rozenbrug nooit mag vallen, maar wel een hele mooie was voor Botlek. Vlak voor de thee kwam Rozenburg door een doelpunt (kopbal) van Bryan van der Laan terug in de wedstrijd. Een eerste helft waar Rozenburg verdedigend niet sterk oogde en aanvallend niet scherp genoeg was. Niet genoeg voor spelen in de tweede klasse als de competitie begint.

Na de thee wilde Rozenburg zeker de bakens verzetten. In de 5e minuut gaat Patrick Struijk alleen op de keeper af, is niet zelfzuchtig en ziet de netjes achter de bal blijvende Bethslot Woldeamanuel op de linkerkant mee opkomen. Struijk zet Woldeamanuel vrij voor een open doel, 2-2. Na een kwartiertje in de tweede helft komt Maik den Ouden in de ploeg. En verlaat Van Seventer het veld. Den Ouden kreeg een half uurtje iets wat de coach voor de wedstrijd had aangegeven. Zoals ook het in de slotfase spelen in een 4-4-2 formatie. Rozenburg kreeg meer grip op Botlek, maar kon niet voorkomen dat de ploeg van trainer John Stougje weer aan de leiding kwam, 2-3. Doelpunt van Jorge Fernandez. Rozenburg kwam nog wel langszij maar verder als de 3-3 op het scorebord kwamen de Rood Gelen niet. De gelijkmaker kwam van de voet van Bryan van der Laan. Dit keer was Nick de Bil die de mee opgekomen Van der Laan in stelling bracht. Trainer Peter-Marcel Nauta was na afloop zeker niet tevreden en vond ook dat Rozenburg de doelpunten te simpel weggaf. Een aantal van zijn routiniers zaten niet in de wedstrijd en dat was tegen Botlek niet voldoende voor de winst. Volgende week de beker daar wil Rozenburg er staan. “Moeilijk inschatten hoe sterk de tegenstanders uit de zondagafdelingen zijn”, wilde Nauta nog wel kwijt. “Maar wij gaan serieus aan het toernooi beginnen en zeker geen verlenging van de voorbereiding.” Verdedigend zal het veel beter moeten, Rozenburg krijgt de doelpunten niet alleen simpel tegen, maar het zijn er ook heel erg veel voor een tweedeklasser, die alleen nog maar tegen lager spelende ploeg heeft gespeeld. Dinsdag de laatste voor het bekertoernooi. Op West komt dan eersteklasser Nieuwenhoorn op bezoek.