Rozenburg was opzoek naar eer herstel, althans dat was de uitleg van trainer/coach Peter-Marcel Nauta voor de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen. Of de winst, tegen zondag tweedeklasser ESTO, en het houden van de ‘NUL’ voldoende was? In ieder geval stond er een team op het veld dat wilde winnen en dat was de laatste weken wel eens anders.

Nauta had wat aanpassingen in de manier van spelen en belande linksback Jordie de Groot op de bank en werd vervangen door Marnix Sonneveld als linkerverdediger. Verder was Maxim Burema weer terug van een schorsing. Rozenburg kwam frisser aan de start dan de laatste weken. Nauta had zijn spelers voorgehouden dat een leuke pot tegen Nieuwenhoorn en een helftje tegen Spijkenisse o23 niet genoeg was om aan het seizoen te beginnen. Meer dan honderd procent inzet en de absolute wil om te winnen wilde Nauta zien en zo kwam Rozenburg ook uit de kleedkamer. Rozenburg gaf in die beginfase weinig kansen weg en creëerde zelf mogelijkheden. In de 25e minuut kwamen de Rood Gelen op voorsprong. “Die bal valt achter de verdediging en de keeper kwam uit zijn hok”, vertelde doelpuntenmaker Nick de Bil na afloop. “Ik zag het in mijn ooghoek. Had twee mogelijkheden of koppend over de keeper of aannemen. Kwam ook nog een verdediger bij. Met het hoofd over de keeper en verdediger en was het raak. Ik hoor je zeggen moeilijke hoek dat was misschien ook wel zo, maar hij ging over de lijn en dat hielp ons over een doodpunt heen.” Rozenburg wilde meer en vijf minuten na de openingstreffer haalde Bethslot Woldeamanuel verwoesten uit. Een schot dat meer verdiend had, maar uiteen spatte op de kruising van paal en lat. Rozenburg creëerde meer mogelijkheden en/of kansen, maar tot de thee bleef het bij de ene treffer van Nick de Bil.

Bryan van der Laan bleef in de kleedkamer achter met een liesblessure en kwam Jordie de Groot voor hem in het veld. Met De Groot gelijk een aanjager op het middenveld en ging Rozenburg opzoek naar een tweede treffer. Die kwam in de 11e minuut van die tweede helft. Ook bij dat doelpunt was Nick de Bil betrokken. “Een hoekschop van Patrick Struijk kwam diep bij de tweede paal”, vertelde Nick de Bil over dat doelpunt. “Ik kon de bal oppikken zag Elroy (van Seventer, red.) vrij bij de tweede paal en die kopte de bal prachtig in de touwen.” In de tweede helft, waar Marnix Sonneveld verdienstelijk als linker verdediger opereerde, gaf Rozenburg niets meer weg. Doelman Rick Groenendijk wilde een clean sheet dat werd wel duidelijk en samen met zijn verdedigers was Rozenburg er alles aangelegen om dat voor de eerste keer dit seizoen te bewerkstelligen. Geen ballen uit het net moeten halen, maar hooguit een bidon voor een slokje water moet een lekker gevoel zijn geweest voor de doelman. In de 21e minuut kwam Rozenburg op 3-0 en weer was Nick de Bil de maker. “Ook voor mij wel lekker om twee keer te scoren en een assist bij de derde. Lennart (Quak, ingevallen voor Maxim Burema, red.) trok de bal voor. Die bal bleef een beetje hangen bij de eerste paal en bij Bethslot Woldeamanuel. Uiteindelijk kwam de bal voor mijn pootjes. Wel lekker voor een spits om zo te kunnen scoren.” Met nog een kwartiertje op de klokken mocht Jasper Hoogwerf nog wat minuutjes maken en zat de wedstrijd in de knip. In de tweede helft had Nick de Bil de aanvoerdersband van de licht geblesseerde Bryan van der Laan over genomen. “Het begint wat we vorige week helemaal niet hebben laten zien en dat is honderd procent zijn”, kijkt Nick de Bil terug op de gewonnen wedstrijd tegen ESTO. “Inzet, beleving, mentaliteit in je hoofd. Dat hebben we vorige week niet laten zien. Je wil gewoon laten zien, we willen winnen. Hier thuis zeker en laten we eerlijk zijn we hadden best wat goed te maken, na een aantal slechte wedstrijden. Als je ziet hoe we nu beginnen. Gelijk bij de keel pakken en dan creëer je gelijk ook kansen. Je zag het gelijk ook in de tweede helft gaven we niets meer weg. Dat was ook het gesprek in de rust. Niets meer weggeven. Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft was dat al zo. Kijk verdedigend hielden we nu de nul, maar het begint voorin. Daar staken we er meer energie in en dan geef je de verdediging wat meer lucht, als dat die ballen steeds weer terugkomen, omdat het voorin en op het middenveld niet goed gaat. En voor mezelf was het ook wel weer eens lekker om een doelpuntje mee te pikken. Altijd goed voor een spits. Als we zo spelen kunnen we meedoen. Begrijp me goed dit moet geen uitzondering zijn, dit moeten we elke week brengen. Dan hebben we ook spelers die wedstrijden kunnen beslissen.”