Zaterdag de eerste competitiewedstrijd, hoe je het ook wendt of keert, het eerste echte meetpunt van het seizoen 2021-2022. Een uitwedstrijd in Vlaardingen tegen CWO. Rozenburg heeft een lastige voorbereiding achter de rug. Vaak was de ploeg niet compleet en ook geteisterd door de nodige blessures. Of zoals afgelopen week in de laatste wedstrijd van het bekertoernooi 84 minuten met 10 man tegen een eersteklasser zondag in Capelle.

Een voorbereiding is er zeker voor om spelers speelminuten te geven en concepten en speelwijze uit te proberen. En soms gaat het niet altijd om de winst, alhoewel dat natuurlijk uiteindelijk het doel is van het spelletje. We laten naar het zich laat aanzien de coronatijd achter ons op zo hier en daar misschien nog wat perikelen met het al dan niet tonen van een QR code bij het bezoek van de kantines. Hoe kijkt coach Peter-Marcel Nauta aan tegen de eerste wedstrijd waar de ploeg zich niet langer kan verstoppen en zeker geen excuses kan aanvoeren. ‘Het is zoals het is’ verteld Nauta ons vaak. En je moet spelen en winnen met de spelers die beschikbaar zijn.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag eindelijk de start van de competitie en we beginnen met een uitbeurt bij het Vlaardingse CWO. CWO beschikt over een fysiek sterke ploeg met snelle en behendige buitenspelers, daarnaast hebben zij in de beker het nodige ritme en vertrouwen getankt door 3 overwinningen. Afgelopen zaterdag een knappe overwinning uit bij NSVV, en daar win je niet makkelijk. Onze eigen nederlaag tegen C.v.v. Zwervers geeft een enorm vertekend beeld, we spelen vanaf minuut 7 met 10 man en uiteindelijk weet Zwervers pas in de slotfase afstand te nemen. We komen 1-0 achter door miscommunicatie, maken vervolgens 1-1 en verzuimen om met 1-2 voorsprong te gaan rusten wanneer we 1 op 1 met de keeper gaan. Na de 2-1 schieten we van dichtbij op de keeper en ook nog op de paal, uiteindelijk breekt het spelen in onder tal je dan op en scoren ze nog 3-1 en 4-1. Toch een groot compliment voor het elftal, ze speelden zeer gedisciplineerd, stopten veel energie in de wedstrijd en we waren in staat om met 10 man uitstekend weerstand te bieden, daar heb ik van genoten. Uiteindelijk wel een slijtage slag natuurlijk, de van een blessure teruggekeerde Vince Lissenberg kon zijn eerste speelminuten maken, maar moest gelijk 90 minuten aan de bak en dat is niet goed natuurlijk, en als gevolg van de intensiteit moest een aantal jongens de training deze week deels links laten liggen in verband met kleine ongemakken. Gelukkig is iedereen op tijd hersteld en kunnen we, buiten Stefan van Es, beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De voorbereiding is dus niet ideaal en het is bijzonder dat wanneer we onze eerste competitie wedstrijd op gras gaan afwerken, we helaas genoodzaakt zijn om heel de week op kunstgras te trainen, dat is niet praktisch. We hebben ons huiswerk gedaan ter voorbereiding en de groep heeft er heel veel zin in, een goed resultaat in Vlaardingen is mogelijk, we moeten dan wel 100 procent zijn vanaf de eerste minuut en daar heb ik vertrouwen in.”

Over de opstelling liet Peter-Marcel Nauta zich niet uit. In ieder geval is Stefano Tavares er wegens een rode kaart in het bekerduel in Capelle tegen CVV De Zwervers niet bij in Vlaardingen. Nauta zal met zijn ploeg vooruit willen kijken en zeuren over de matige en soms slecht wedstrijden in de voorbereiding, uitschakeling in het bekertoernooi, helpen niet mee om met de punten in de tas terug naar sportpark West te keren. Rozenburg zal er moeten staan zaterdag.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en wordt gespeeld op sportpark Het Nieuwlandpark aan het Trimpad 12  3135 GA in Vlaardingen. Bij gebruik van navigatiesystemen Kethelweg 220 gebruiken.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .