Altijd maar de vraag of het een incident was of dit het niveau van het huidige Rozenburg. Afgelopen zaterdag een 6-1 nederlaag bij CWO in Vlaardingen. Natuurlijk twee eigen doelpunten en een makkelijke penalty geven misschien een vertekend beeld, maar na 90 minuten stond er wel 6-1 op het scorebord.

Maar hoe je het ook wendt of keert een slechte start voor een toch al moeilijk seizoen. Rozenburg lijkt kwetsbaar dit seizoen. Coach Peter-Marcel Nauta kan maar beschikken over een te smalle selectie. En of dat voor de tweede klasse genoeg is? Zonder blessures en gele kaarten een tweede klasse waardig team waar zeker ook plaats is voor het inpassen van talenten, want die zijn er op West zeker wel. Rozenburg werd in de corona periode geconfronteerd met de Rozenburg talenten die van Brielle terug waren gekomen naar West, maar inmiddels zijn gestopt met prestatie voetbal of het Rood Gele Shirt om een andere reden niet meer om de schouders dragen. Ook het vertrek van Floris van den Heuvel en Paul Santra naar Vierpolders was misschien niet helemaal voorzien. Doelman Ünal Bayka vertrok naar Nieuwenhoorn. Rozenburg kreeg met de komst van Stefano Tavares (Ablasserdam) een verdediger met ervaring. Toch deze week weer een tegenslag. ‘Het is zoals het is’ was coach Peter-Marcel Nauta gelaten over het directe vertrek van doelman Rick Groenendijk. De ervaren doelman kwam van SCO’63, voor maar een heel korte tijd te bewonderen geweest op West. Rozenburg gaat nu verder met Silvio Spiessens, die al vaker de gaten ontstaan door wegvallen en blessures van keepers heeft moeten opvangen. Silvio heeft al heel wat wedstrijden in Rozenburg 1 gespeeld en heeft de nodige ervaring. Als het verlies in Vlaardingen een incident is zal het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Spirit anders moeten.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de kans om de nare smaak van vorige week weg te spoelen, de uitwedstrijd bij CWO was een behoorlijke teleurstelling, maar we hebben inmiddels wat kunnen relativeren. Uiteindelijk een terechte nederlaag, maar gezien de kansen die we nog gehad hebben toch enigszins geflatteerd. De matige eerste helft hebben we niet meer kunnen wegpoetsen, ondanks een betere tweede helft waarin we er wel veel energie in stopten. Zaterdag Spirit op bezoek, een hecht collectief die zeer veel in elke wedstrijd steken, veel druk zetten en lopende mensen vanuit het middenveld. Lastige ploeg om tegen te spelen, maar ook daar liggen voor ons gewoon weer mogelijkheden om ze pijn te doen. Stefano Tavares is weer beschikbaar na zijn schorsing en Patrick Struijk hersteld van ze blessure, dus we hebben nu het maximale spelers arsenaal ter beschikking. Tegenvaller deze week is het per direct stoppen van Rick Groenendijk, maar Silvio Spiessens zal zijn positie waardig invullen.”

Spirit won afgelopen zaterdag van Alexandria’66 met 3-2. Het was een wedstrijd die in de slotfase werd beslist. Alexandria had de wissels verbruikt en door een blessure kwamen de Rotterdammers met 10 man te staan en dat bleef niet zonder gevolgen. Het venijn zat in de staart en drie punten, al dan niet verdiend of gelukkig, bleven op het sportpark van Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. Zaterdag dus een wedstrijd met voor Rozenburg de revanche van de pittige nederlaag in Vlaardingen en voor Spirit voorzetten van wat de ploeg in de laatste wedstrijd tegen Rozenburg deed op West, winnen. De laatste ontmoeting was Spirit op West te sterk en won met 1-4. Overigens was dat het seizoen waar door corona er een streep door uitslagen en standen ging en dat alleen bij de echte cijferfreak nog in de boeken staat vermeld.

Rozenburg heeft wat goed te maken, dat is wel duidelijk. Om zowel de competitiestart te doen vergeten en natuurlijk ook wel de nederlaag in het laatste treffen eind januari 2020 tegen Spirit. De wedstrijd die op sportpark West aan de Vinkseweg in Rozenburg wordt gespeeld begint om 14:30 uur. Scheidsrechter op West is Wim Roozeboom. 

Foto's archief. Laatste wedstrijd tegen Spirit in januari 2020 op sportpark West.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .