Het onverwachte vertrek van doelman Rick Groenendijk bracht dan wellicht nog wat onbegrip in het team van Peter-Marcel Nauta. Voor de meeste spelers een verrassing waar de redenen niet duidelijk waren, maar het team van Nauta toch de focus had op het treffen met Spirit. Aanvoerder Bryan van der Laan was voor de wedstrijd duidelijk: “Kan er niet zoveel over zeggen, we zagen het zeker niet aankomen. Omkijken heeft geen zin, we gaan verder en Silvio (Spiessens, red.) staat vandaag onder de lat en willen die zure nederlaag van afgelopen week bij CWO rechtzetten.”

Een ander Rozenburg dan tegen CWO. Vlot uit de startblokken met bij vlagen goed positiespel. Natuurlijk nog wat onwennig met een andere keeper. Groenendijk was voor Rozenburg een keeper die ver voor zijn doel durfde te spelen en daardoor kon Rozenburg hoger druk zetten. Spiessens blijft meer in de eigen zestien dichter bij het doel en daardoor ontstaat er ruimte achter de verdediging. Coach Peter-Marcel Nauta liet zijn ploeg daardoor dichter bij elkaar spelen en iets meer ingezakt. Het leek erop dat met die speelwijze Spirit kon worden bestreden, zeker toen Rozenburg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Als aanvoerder Bryan van der Laan de bal op een meter of 18 voor zijn voeten krijgt, krult hij de bal onhoudbaar voor Spirit doelman Wouter Korteweg. Korteweg moest niet alleen de treffer van Van der Laan incasseren, maar had pech bij een botsing met spits Nick de Bil. De doelman van Spirit moest er met een bandcard vanaf en met een ambulance naar het ziekenhuis. Een minuutje voor dit incident had Spirit overigens de achterstand al weer goedgemaakt. Onnodig balverlies op het middenveld luide de tegentreffer van Rozenburg in. Als dan de bal in de kluts voor de voeten van Ruben Slooff komt staat de 1-1 op het scorebord. Vijf minuten na de openingstreffer van Rozenburg. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd zonder nu heel veel uitgespeelde kansen over en weer. Rozenburg veel beter dan in de ouverture in Vlaardingen. Rozenburg heeft ook zeker snelheid in de aanval, maar gaat nog wat slordig om met de mogelijkheden uit die situaties. Ook zeker wennen aan de nieuwe doelman. Spiessens heeft nog weinig wedstrijden gespeeld tijdens corona en in de huidige competitie. Wedstrijdritme lijkt toch een beetje te ontbreken en nog wat onwennig om er weer te moeten staan. Naar de thee met een stand van 1-1.

Een dure tik in de eerste minuut van de tweede helft. Als de toeschouwers hun plaatsen langs de lijn nog maar nauwelijks op hadden gezocht, bracht Niels de Vries de gasten uit Nieuwerkerk aan de IJssel (Ouderkerk aan de IJssel, met dank aan een oplettende lezer, red.) op een 1-2 voorsprong. Balletje stijf in de hoek, doelman verrast in dit vroege stadium en verdedigers die De Vries laten uithalen. Rozenburg probeerde de bakens nog wel te verzetten. Een bal op de paal van Nick de Bil was dan misschien pech, maar als je niet al te veel kansen creëert moet je meedogenloos zijn. In de 78e minuut gooit Spirit de wedstrijd in het slot. Een vrije trap van Niels de Vries onhoudbaar in de kruising, 1-3. Rozenburg zette aan om de score een dragelijker aanzien te geven, coach Nauta brengt nog wat verse krachten (Patrick Struijk voor Jordie de Groot, Stefano Tavares voor Vince Lissenberg en Maxim Burema voor Tim Bekker), maar de thuisploeg kwam niet meer tot score.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“We waren zeker niet kansloos. Zeker de eerste helft staan we organisatorisch wel goed. We maken een prima goal denk ik en dan krijg je binnen vijfminuten zo’n goal tegen. Die bal blijft hangen in de flipperkast, 1-1. Wegrossen hoort ook bij voetbal. Daarna is er niet zoveel aan de hand. We creëren dan wel niet veel, maar de tegenstander ook niet. Aan de bal zijn we nog niet sterk, dat moet beter. We leveren wel simpele ballen in en ook maken we vaak verkeerde keuzes. Als je niet veel creëert moeten ze er wel in. Misschien pech dat balletje op de paal, maar die moet er gewoon in. Dan wordt het 2-2 en wordt het anders. Gebeurt niet en dan moeten wij en geven ruimtes weg. We zijn ook vaak opzoek naar de mooie pass en de simpele ballen over 5 meter gaan verkeert. Dat constante balverlies kost zoveel energie. We moeten instaat zijn die bal langer in de ploeg te houden en er niet steeds achteraan te moeten lopen. Zo kom je niet aan voetballen toe. Dat het zo een lastig seizoen wordt weten we zelf ook wel. Kan dat wel elke week herhalen, maar schieten we niets mee op. De keepers wissel heeft denk ik geen invloed op deze verlies partij. We moeten Silvio het vertrouwen geven en vooral moet hij wedstrijdritme opdoen. Hij is er dan wel vaak bij, maar speelt amper. We moeten hem wat tijd gunnen.”