Voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta staat morgen de wedstrijd in Vlaardingen tegen Deltasport op de affiche. Voor beide ploeg een op voorhand lastige wedstrijd. Rozenburg moet opzoek naar de eerste punten en Deltasport heeft nog de naweeën van de wedstrijd tegen Hellevoetsluis waar de Vlaardingers tegen drie rode kaarten aanliepen.

Rozenburg heeft dan weliswaar op het veld laten zien een ploeg te zijn die zeker nog punten gaat pakken dit seizoen en wellicht een ploeg om rekening mee te houden, maar op de ranglijst staan de Rood Gelen stijf onderaan en in bezit van de Rode Lantaarn. Dat is nu juist een prijs die niet op het verlanglijstje stond bij de ploeg van West. Erg goede resultaten heeft Rozenburg na de coronatijd nog niet bereikt. Uit de beker, al was dat in Capelle aan de IJssel tegen een eersteklasser zondag 85 minuten met 10 man, een meer dan lastige opgaaf. Tegen CWO, in de eerste competitiewedstrijd, kwamen de Rood Gelen er eigenlijk niet aan te pas. Al was die uitslag (6-1) met twee eigen doelpunten en een elf meter waar de meegereisde supporters uit Rozenburg nog wel bedenkingen bij hadden, daardoor geflatteerd. Afgelopen zaterdag tegen Spirit zat er meer in dan de 1-3 nederlaag. Dat zijn dan wel de feiten maar ook dat Rozenburg nog met lege handen staat. We vragen de coach van Rozenburg of er voor zijn ploeg kansen zijn aan de Kooikersweg in Vlaardingen.

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag een lastige uitwedstrijd, Deltasport beschikt over technisch vaardige spelers en ook spelers met schat aan ervaring. Dergelijke ploegen kunnen een wedstrijd goed lezen en zijn in staat om de juiste momenten er uit te pikken en dan toe te slaan. De wedstrijd bij Hellevoetsluis heeft voor de Vlaardingers wel zijn sporen achtergelaten, Carlos Ramos, Josimar Lima en Vladimir Smirnov zijn allen geschorst. De eerste twee genoemde beschikken over professionele ervaring, dus dat scheelt voor ons. Uiteindelijk moeten we uitgaan van onze eigen kracht en wat dat betreft ben ik tevreden met de wedstrijd tegen Spirit. Niet het gewenste resultaat, maar wel een gedreven en gedisciplineerd Rozenburg. Daarnaast ook genoeg kansen gecreëerd om meer doelpunten te maken, zoals ik het heb ervaren was een gelijkspel zeker verdiend geweest. De eerste drie punter zullen we dus zaterdag moeten scoren en zo ons zelf belonen voor de arbeid die we er in stoppen. De inzetbaarheid van Marnix Sonneveld en Patrick Struijk was nog even twijfelachtig, maar beide hebben de laatste test in de training doorstaan, dus die zijn inzetbaar. Jordie de Groot is alleen afwezig zaterdag, dus dat zullen we moeten oplossen. Belangrijkste is om de lijn van afgelopen zaterdag voort te zetten en dan afsluiten met een resultaat, in ieder geval van de nul afkomen.”

De wedstrijd aan de Kooikersweg 2, 3138 HE Vlaardingen begint om 14:30 uur. 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .