Rozenburg liep afgelopen zaterdag tegen de derde nederlaag op rij aan. In een wedstrijd waar er aanvankelijk op leek dat Rozenburg de eerste punten op het conto zou kunnen bijschrijven. Spits en routenier Nick de Bil omschreef het misschien na afloop van de wedstrijd treffend. “Als we met drie uitdoelpunten geen punten pakken wordt het lastig” Toch was de spits niet pessimistisch over de wedstrijd tegen Deltasport in Vlaardingen.

Nick de Bil: “Er is eigenlijk niet zoveel aan de hand. Binnen een half uur staan we met 0-2 voor en de tegenstander had nog helemaal niets gecreëerd. Maar dan krijgen we een doelpunt tegen en raken we helemaal de weg kwijt. Ook nog een eigendoelpunt, maar goed dat kan gebeuren. Een minuut later weer een eigen doelpunt en dan zijn alle inspanningen van het eerste half uur te niet gedaan. We kunnen er zeker nog iets positiefs uithalen. We spelen gewoon goed de eerste 30 minuten en dan raken we het helemaal kwijt. Kijk dit zijn wel ploegen waar we punten moeten gaan pakken, en dat is gewoon mogelijk. Natuurlijk als je naar de stand kijkt en je hebt de wedstrijden niet gezien is de conclusie die kunnen er helemaal niets van. Maar als je de wedstrijden hebt gezien, zit er zoveel meer in deze ploeg. Mag misschien gek klinken, maar ik zie het positief in. Het vertrouwen moet terug en dan gaan we zeker punten pakken.”

Rozenburg begon goed aan de wedstrijd. Deltasport miste drie spelers die in de wedstrijd tegen Hellevoetsluis het rode kartonnetje hadden gezien. Rozenburg zette de thuisploeg onder druk en sporadisch kreeg Deltasport kansjes. Zoals in de 5e minuut toen doelman Silvio Spiessens met de voet handelend moest optreden om een vroege voorsprong van Deltasport te voorkomen. Rozenburg moest in de 12e minuut al wisselen. In een duel om de bal liep Marnix Sonneveld een liesblessure op. Marnix had eerder deze week ook al wat last, maar bleek na de donderdagtraining toch te kunnen spelen. Stefano Tavares was zijn vervanger. Lissenberg werd daardoor de linker- en Tavares de rechterverdediger.

Na een kwartier spelen kwam Rozenburg op voorsprong. Bethslot Woldeamanuel werd op zijn avontuur in de zestien onderuit gehaald en voor aanvoerder Bryan van der Laan is het vanaf elfmeter een zekerheid, 0-1. In de 29e minuut kwam het goed spelende Rozenburg op 0-2. Een voorzet van de snelle Tim Bekker kwam prima in de loop van Nick de Bil op de rand van de zestien en liet de spits Deltasport doelman Elton Evora kansloos. Rozenburg leek de wedstrijd onder controle te hebben maar niets bleek minder waar. Een minuut later was het voor Rozenburg Elroy van Seventer die een voorzet van Deltasport over rechts in een ultieme poging erger te voorkomen, bijna op de doellijn, de bal in eigen doel schoof. Om het nog erger te maken was het een minuut later Maik den Ouden die de bal met het hoofd achter zijn eigen doelman kopte. Een reactie/reflex had doelman Spiessens niet in huis en stond als aan de grond vast genageld en moest hij de tweede keer de bal uit het netje halen. De doelman van Rozenburg mist zeker nog wedstrijdritme, maar tegen Deltasport waren niet alle doelpunten onhoudbaar. Rozenburg zag een prachtig opgebouwde voorsprong binnen 2 minuten verdampen en kroop de angst om met lege handen te blijven in de ploeg.

Na de rust waar de Rood Gelen ongetwijfeld de draad van de eerste helft weer wilde oppakken kreeg de ploeg van Nauta al in de eerste minuut het deksel op de neus. Alle goede bedoelingen uit de bespreking in de rust konden in de prullenbak. Brian Leons liet doelman Spiessens, van Rozenburg, uit een zeker lastige hoek kansloos. Eigenlijk niets aan de hand. Een verdwaalde voorzet die Stefano Tavares niet goed inschatte, liep er onderdoor of stuiterde over de verdediger heen, kwam voor de voeten van de invaller en kwam de thuisploeg met dit eerste doelpunt gescoord door Deltasport op voorsprong, 3-2. Rozenburg probeerde het goede spel van de eerste helft weer op de mat te leggen, maar slaagde daar nauwelijks in. De linies kwamen steeds verder uit elkaar, het veld te groot en op het middenveld konden de rood gelen maar amper de bal vasthouden. Maxim Burema kwam voor de moei gestreden Tim Bekker, maar dat was niet genoeg om het heft weer in handen te krijgen. Na 34 minuten in de tweede helft kwam Deltasport op 4-2. Op een afstandschot van Jordao Pattinama had de Rozenburg sluitpost geen antwoord. Doelpunten die niet goed zijn voor het vertrouwen van de ploeg van West. Nick de Bil had in de 88e minuut een antwoord op het tijdrekken van de thuisploeg. Gezien de positie waarin Deltasport zich begaf begrijpelijk, maar voor Rozenburg en de neutrale toeschouwers tenenkrommend. . Maar De Bil kapte drie man uit in de zestien en zette de 4-3 op het bord. Rozenburg nog even opzoek naar een punt moest het hoofd in de schoot leggen in de blessuretijd. Een simpele lob van Moreno Marengo wist Deltasport, doelman Spiessens voor de vijfde keer te passeren, 5-3.

Aanvoerder Bryan van der Laan na de wedstrijd

“We geven ze wel heel simpel weg. Je komt 0-2 voor in de eerste helft en je denkt niets aan de hand. We speelde denk ik redelijk en komen met 0-2 terecht aan de leiding. Dan krijg je twee van die goals tegen dan zakt wel even de moed in de schoenen. Dan spreken we af, scherp blijven, het spel doodmaken en zorgen dat we de eerste 10 minuten geen verdere tegengoals meer krijgen, ligt de bal er na 20 seconden alweer in. Dan kunnen alle plannen in de prullenbak, dit kan gewoon niet. Stefano schatte die bal denk ik verkeerd in, oke hij mag een keer stuiteren in de zestien, maar niet zo. We hebben niet meer genoeg aan één goal, we krijgen er op deze manier altijd wel een paar tegen. We zijn de bal ook zo snel kwijt dat kost veel energie. We blijven maar zoeken naar die beslissende pass. We moeten vanuit onze eigen kracht spelen, anders wordt het toch wel lastig.”