Deze week was het opeens spannend uit een andere hoek. De regering was voornemens een QR toelatingsbewijs bij het amateurvoetbal in te voeren, voor zowel spelers als ook publiek. Dat was voor een aantal ploegen en verenigingen desastreus geweest. Hoe contoleer je dat als vereniging, maar als we het over het sportieve vlak hebben hoeveel spelers zijn er niet gevaccineerd.

De eerste poging van de regering is in de kiem gesmoord en voor de sport goed afgelopen, dat wil zeggen er kan zaterdag gespeeld worden met of zonder prik en ook het publiek is welkom. Wat belemmeringen in de kleedkamer en de kantine, dat wel. Natuurlijk voor de spelers en begeleiders die niet al te veel bezwaren hebben of hadden en nog niet gevaccineerd, een mooie gelegenheid om als nog de prikken te laten zetten. Want zonder nu in een glazenbol te kijken lijkt het er sterk op dat we met de coronapandemie nog niet klaar zijn. En het zou zomaar kunnen dat de regering nog eens met deze maatregel moet komen, of nog erger. Immers in het betaald voetbal is het niet anders en daar wordt iedereen gecontroleerd. We moeten er toch niet aandenken dat er straks weer zonder publiek moet worden gespeeld en kleedkamer en kantine weer worden gesloten. Maar zaterdag de wedstrijd tegen CION (Chevron Is Onze Naam) in Vlaardingen voor de Rood Gelen. Een ploeg zonder jeugdafdeling en voor het eerst in de 2e klasse actief. Vorig seizoen natuurlijk ook al, maar door dat seizoen werd een dikke streep gezet en verdween uit de boeken.

De coach van Rozenburg over de wedstrijd van zaterdag en met een kleine terugblik op de wedstrijd tegen Strijen.

“Aanstaande zaterdag  wederom een heel belangrijke wedstrijd wanneer we, op basis van de ranglijst, het tegen directe concurrent CION opnemen. De ploeg van trainer Rick van den Bergh speelde afgelopen weekend niet i.v.m. afgelasting door Corona omstandigheden bij de tegenstander, deze partij zal dinsdag 16 november a.s. worden ingehaald. De Vlaardingers wachten nog op de eerste overwinning en behaalden tot op heden twee gelijke spelen op eigen terrein tegen respectievelijk Pelikaan en Binnenmaas. De laatste competitiewedstrijd uit bij Strijen ging verloren met 3-0, een einduitslag die uiteindelijke pas gestalte kreeg in het laatste half uur van de wedstrijd en met name doordat CION tegen zichzelf speelde in plaats van tegen de tegenstander. CION beschikt over een hecht, fysiek sterk team en een aantal spelers met bovenmatige kwaliteit, o.a. spits Jimmy van der Vaart. Rozenburg eindelijk van de hatelijke 0 punten af, na een goede overwinning op Strijen, maar zo zag het er na 3 minuten niet uit, toch weer 0-1 achterstand uit een penalty. Grote verschil ten opzichte van vorige wedstrijden was de rust en discipline die in ploeg bleef, met een grote dosis energie heel hard gewerkt en voetballend de wedstrijd weten om te draaien. Compliment voor de groep die het uitstekend hebben opgepakt, maar we realiseren ons dat we nog een lange weg te gaan hebben. Bij winst kunnen we afstand nemen van CION en met een goed gevoel de break in gaan en ons opladen voor de derby tegen v.v. Hellevoetsluis. Sowieso a.s. zaterdag een interessant programma met Alexandria ’66 tegen Deltasport en Strijen tegen Charlois. Zaak om in ieder geval onze eigen wedstrijd te winnen.”

CION heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Rozenburg. De wedstrijd tegen Sparta afgelopen zaterdag werd afgelast. In de eerste wedstrijd van dit seizoen werd er verloren van DCV in Krimpen aan den IJssel,2-0. Vervolgens het eerste punt voor CION deze competitie thuis in Vlaardingen tegen Pelikaan, 1-1. De derde wedstrijd verlies in en bij Hellevoetsluis, 4-3. Tegen Binnenmaas werd het in een thuiswedstrijd 3-3. En tegen Strijen werd het in de Hoeksewaard 3-0 voor Strijen. De punten werden dus thuis in Vlaardingen behaald. Rozenburg is dus gewaarschuwd aan de Kooikersweg in Vlaardingen is het lastig punten pakken. Maar als er lessen getrokken zijn, hoe Rozenburg moet voetballen zoals afgelopen zaterdag tegen Strijen, liggen er mogelijkheden.

De wedstrijd aan de Kooikersweg 2 (sportpark Broekpolder), 3138 HE Vlaardingen begint, op 6 november 2021, om 14:30 uur

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .