Rozenburg weer met lege handen na een wedstrijd waar de ploeg van Nauta meer had verdiend. Dik en dik in blessuretijd kon Binnenmaas de punten veiligstellen. De wedstrijd leek op een, zeker voor Rozenburg verdiend, gelijkspel te eindigen tot het noodlot voor de Rood Gelen weer om de hoek kwam kijken. Rozenburg kon net na het vertrek, met een rode kaart, van aanvoerder Bryan van der Laan de gelederen niet gesloten houden en kreeg de zoveelste dreun van dit seizoen te verwerken.

“Het is dom had ik niet moeten doen”, trok de aanvoerder van Rozenburg het boetekleed aan. Maar dat de winnende van FC Binnenmaas alleen daaraan lag was zeker niet waar. Het veroorzaakte wel een hectische slotfase van een zeker niet harde of onsportieve wedstrijd. Toch vielen er 9 gele prenten (6 aan de zijde van Binnenmaas en 3 bij Rozenburg) en de rode voor de aanvoerder van Rozenburg. Aanvoerder Bryan van der Laan over wat er nu precies gebeurde bij die rode kaart. “Bij die scheidsrechtersbal schiet ik de bal weg en liep die spits door op mij. Uit een reactie laat ik mijn been staan en misschien een beetje pootje haken. Zeker geen naschoppen, maar de scheidsrechter zag het anders. Duidelijk, had ik niet moeten doen zeker met mijn ervaring, gewoon dom. We waren nu zo dichtbij een punt en dan in de laatste seconde gaat het weer mis. Als je naar de wedstrijd kijkt hadden wij zeker een punt verdiend. Het is echt zuur dit. En die kaart kost me zeker nog een wedstrijd.”

Al vroeg in de wedstrijd kwam Binnenmaas op voorsprong. Een voorzet, over de voor Rozenburg rechterkant, werd aangeraakt door Lars Brinkman, net op het moment dat doelman Rick Tas een stap naar voren deed om de voorzet te pareren en viel de bal enigszins gelukkig, of als het zo bedoeld was mooie goal, bij de tweede paal binnen. Binnenmaas in het zadel en in de beginfase ook het betere van het spel. Vooral Wessel Boertje had het lastig met de snelheid van zijn tegenstander. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg thuisploeg Rozenburg ook meer kansen en in de 26e minuut was het Nick de Bil die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. “Prima pass van Patrick Struijk in de vrije ruimte, die was er steeds mede doordat hun backs zo hoog stonden, ik snij naar binnen en kon hem met rechts in de korte hoek schieten”, vertelde Nick de Bil na afloop over de gelijkmaker in de 26e minuut.

Na de rust kwam Binnenmaas snel opnieuw op voorsprong. Een voorzet van rechts werd simpel ingetikt door Daan Leggedoor, 1-2. Rozenburg vocht zich terug in de wedstrijd en de ervaring van Jordie de Groot, ingevallen in de tweede helft voor Wessel Boertje, kon het gevaar van Binnenmaas op die flank enigszins temperen. In de 66e minuut was het Bethslot Woldeamanuel die met een fraaie kopbal de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Een wedstrijd met kansen en mogelijkheden aan beide kanten kreeg een tumultueuze slotfase waar uiteindelijk ver in blessure tijd FC Binnenmaas aan het langste eind trok. Door een doelpunt uit een hoekschop van de bijna op de doellijn staande van Michael Mathilda. Rozenburg was even daarvoor met 10 man komen te staan en druk bezig de gelederen gesloten te houden. Het kwartje viel ook dit keer naar de voor Rozenburg verkeerde kant zoals al zo vaak deze competitie.

Nick de Bil over de wedstrijd

“Een degradatie pot denk ik”, vertelde Nick de Bil na de wedstrijd. “Misschien voetballend niet altijd even mooi. Het eerste kwartier hadden we weinig in te brengen. We hadden het zeker niet onder controle. Zij speelde met drie achterop en twee backs heel hoog, die ook in de omschakeling steeds hoog bleven. Na die 0-1, denk een prima goal, komen we wat beter in de wedstrijd. En toen kregen we ook wel kansen. Dan komen we op 1-1, ook een prima goal denk ik. Niet dat we gelijk de betere waren, maar kregen toch kansen en mogelijkheden. We knokte ons wel in de wedstrijd en daar moeten we het ook wel een beetje van hebben. Ze kwamen de kleedkamer uit en zetten het iets om. Komen ook weer snel op voorsprong. Verre voorzet diep bij de tweede paal die ze terugleggen. En liepen wij weer achter de feiten aan. Voorzet op het hoofd van Bryan (van der Laan, red.) die kopt door naar Bethslot (Woldeamanuel, red.) en we staan weer gelijk. Dan zie ik het bord al een poosje op 90 minuten staan en wat er dan gebeurt. Als de uitleg van de scheids klopt moeten we het Bryan aanrekenen. Dan laat de scheids nog steeds doorspelen en maken ze oorlog in de zestien en schieten de winnende binnen. Een puntje was denk ik toch wel verdiend geweest zeker als we kijken naar de tweede helft. Voor een goede afspiegeling van de wedstrijd hadden we denk ik meer verdiend. Wat overblijft is nog de inhaalrace op Deltasport inzetten. Daar heeft de KNVB nog geen beslissing genomen over de gestaakte wedstrijd tussen Sparta en Deltasport. Deltasport komt nog naar West. Daar moeten we de nacompetitie veiligstellen. Dan kunnen we deze vreselijke competitie achter ons laten en is er een nieuwe competitie. Dan beginnen we opnieuw op nul net als iedereen en dan wil ik het nog wel eens zien.”