Tegen de verhouding in ging Rozenburg naar de thee met een achterstand. In een eerste helft waar de ploeg van coach Peter-Marcel Nauta geen enkele kans weggaf moest de hekkensluiter in de 45e minuut hellemaal uit het niets toch capituleren. Een afstandschot van Rick Pleijsier was doelman Richard van Vliet te machtig. De doelman was niets te verwijten een beauty, maar voor de thuisploeg een mokerslag.

In de eerste helft was de hekkensluiter in de tweede klasse D niet erg veel te verwijten. Verbazingwekkend hoe Rozenburg elke wedstrijd weer vol energie aan de wedstrijd begint. In de 14e minuut had Nick de Bil de openingstreffer op zijn schoen. Met een prachtige boogbal wilde hij de iets voor zijn doel staande doelman van CWO verrassen. Leroy Goedhoop, de sluitpost van CWO, wist met een uiterste krachtinspanning een achterstand te voorkomen. Een eerste helft waar Rozenburg zeker meer mogelijkheden creëerde en doelman Richard van Vliet niet of nauwelijks op de proef werd gesteld. Maar zoals zo vaak dit seizoen kwam de man met de hamer nog even langs, dit keer in de 45e minuut.

Aanvoerder Nick de Bil, de band bij afwezigheid van Bryan van der Laan die aan de rode prent van Binnenmaas 3 wedstrijden uitsluiting aan zijn broek kreeg, vond de verschillen tussen de eerste helft en de tweede groot was. “De eerste helft waren we dominant en creëerde de betere kansen of het echt uitgespeelde kansen waren kan je over twisten. We waren zeker gevaarlijker. En dan komt het weer. Een afgeslagen bal komt bij toeval voor de voeten van een speler van CWO en die schiet hem binnen. Een mooie dat wel. Die tik kwamen we even niet meer te boven. We zaten als verslagen in de kleedkamer. Dan zie je de energie wegstromen, het vuur was weg, het geloof was weg. We weten dat we een k*t seizoen draaien. Elke keer een klap op je neus, we zijn ook maar mensen. Het zit niet mee, maar ik moet zeker twee keer scoren en die bal van Jordie de Groot, in het laatste kwartier mag ook tussen de palen. Je zie nu wel wat een erbarmelijk seizoen met je doet. Als ik zie hoe we toch de wedstrijden in gaan complimenten aan het hele team. Vooral compliment aan de jonge gasten. Lars Bekker komt erbij eigenlijk uit nood en hij staat er gewoon. Zo zijn er meer die er staan. Volgende week DCV we zullen er toch weer voor moeten gaan. Natuurlijk knakt het soms, het doet pijn zo’n seizoen. Maar misschien kunnen we het beslissen tegen Deltasport, dan moeten we er staan. Het is lastig, vandaag speelde met de zevende keeper dit seizoen. Geen verwijten, maar het zegt iets over dit seizoen. Deltasport heeft nog de gestaakte wedstrijd tegen Sparta. We moeten Deltasport onder ons zien te krijgen. Dan beginnen we weer op nul in de nacompetitie.”

In de tweede helft een ander Rozenburg. Maar toch ook een Rozenburg dat zeker in de slotfase mogelijkheden kreeg om de wedstrijd een ander aanzien te geven. Na een uur spelen kwam CWO op een 0-2 voorsprong. Op bijna de achterlijn werd de bal met een wippertje over de doelman van Rozenburg gespeeld en kon Breuklin Almeida de bal simpel binnen koppen. En in de 70 minuut werd het zelfs 0-3 door Ta’ha Abdelkader Kadri. Peter-Marcel Nauta wisselde nog. Wessel Boertje kwam voor Sander Kraaieveld, Jordie de Groot voor Lars Bekker en Marnix Sonneveld voor Patrick Struijk. Rozenburg probeerde de bakens te verzetten. Een bal van Nick de Bil op de paal, een kans voor Jordie de Groot en zo waren er wel meer. CWO hield de gelederen gesloten, soms ook met een beetje geluk en aan dat geluk ontbrak het bij de thuisploeg.