Een moeilijke klus voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Zaterdag moet Rozenburg aantreden tegen DCV in Krimpen aan de IJssel. DCV gaat voor het kampioenschap en kan zich geen puntverlies permitteren. Immers Sparta en Hellevoetsluis zitten op het vinkentouw. Vooral Sparta blijkt de laatste weken een gooi te willen doen naar de titel. Voor Rozenburg is de wedstrijd niet minder belangrijk. De Rood Gelen vechten tegen directe degradatie en moeten punten pakken.

In de heenwedstrijd op 16 oktober van het vorig jaar was DCV een maatje te groot. Na 90 minuten stond er 0-6 op het scorebord. Na 8 minuten was het al 0-2 en Rozenburg kreeg nooit de mogelijkheden om het DCV moeilijk te maken. Zaterdag een ander scenario. Statistisch gezien een voorspelbare nederlaag voor Rozenburg, maar het blijft voetbal. De focus bij de Rood Gelen ligt op Deltasport. Deltasport speelt tegen CION, een thuiswedstrijd. CION speelt overigens op het zelfde sportpark als Deltasport dus daar zit het verschil niet. CION speelt eigenlijk ook thuis. Een Vlaardingse derby kan een spektakelstuk worden, maar wordt dat het zaterdag ook? CION heeft de tweede periode en kan de competitie rustig uitspelen. Coach Ricky van den Bergh op weg naar de nacompetitie waar hij met CION kans maakt op promotie. Voor Rozenburg gunstig als CION de punten pakt. Dat ook Sparta zich gaat mengen in de titelstrijd is ook gunstig voor Rozenburg. Immers de gestaakte wedstrijd tussen Sparta en Deltasport moet nog worden uitgespeeld, of wat de KNVB daar ook nog gaat beslissen. De stand was 1-1 na ongeveer 65 minuten spelen. Na zaterdag wordt het een stuk duidelijker hoe Rozenburg ervoor staat in de strijd om directe degradatie te voorkomen. Het boek is nog niet dicht, maar is Rozenburg wel aan de laatste hoofdstukken bezig. En hoe het afloopt? Jammer dat we niet alvast op de laatste bladzijde kunnen kijken. Rozenburg staat op een T- splitsing met nog 3 wedstrijden te gaan, neemt de ploeg van Nauta de goede afslag.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Wedstrijd 24, waarin we een zeer zware tegenstander treffen in de huidige koploper DCV. Een tegenstander waarin ik vond dat we één van de weinige keren ook kansloos waren gedurende 90 minuten. Een degelijke ploeg met twee slimme spitsen, waarvan er 1 overigens inmiddels niet meer speelt i.v.m. de overschrijving naar een nieuwe club in het komende seizoen. Afgelopen zaterdag hebben we een redelijke eerste helft gespeeld, waarin CWO niet of nauwelijks gevaarlijk werd, maar uiteindelijk bij het 1e schot op doel in de 45e minuut wel direct aan de leiding kwam, dat was wel een flinke tik natuurlijk en zeker niet de eerste terugkijkend naar de afgelopen weken. Tweede helft was uit eindelijk een formaliteit, de snelle 0-2 was uiteindelijk de doodsteek en het geloof was weg. Hoe gek het ook is, in de laatste fase van de wedstrijd kan je zelfs nog gelijk spelen, maar we verzuimen om 3 grote kansen om te zetten in doelpunten, waarbij paal en lat in de weg staan. Zaterdag dus David tegen Goliath, maar ook dat kende een verrassende wending. We gaan dezelfde energie en passie in de wedstrijd leggen, zoals we dat al weken doen. We strijden nog steeds voor een plek in de nacompetitie dus opgeven is ook geen optie. Wanneer we in staat zijn om de nacompetitie te bereiken, dan treffen we mogelijk LMO, De Jonge Spartaan of Oud Beijerland, maar ook daar is de beslissing nog niet gevallen. Eerst zaterdag en dan ook met een schuin oog kijken naar Deltasport - CION, worden daar cadeautjes gegeven of doet CION zijn sportieve plicht, het wordt een interessant weekend en we gaan gewoon voor punten in Krimpen.”