Rozenburg maakt het in de tweede helft af, had controle over de wedstrijd, creëerde kansen en wist het netje drie keer te vinden. De Rood Gelen een rondje verder in de nacompetitie waar dinsdagavond Vierpolders op bezoek komt. Tegen SSS gaf de thuisploeg Rozenburg weinig echte kansen weg en was het verschil tussen een tweedeklasser en een ploeg uit de derde klasse toch over grote delen van de wedstrijd zichtbaar. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord.

“We moeten het ook niet groter maken dan het is”, vertelde Rozenburg coach voor de wedstrijd. “Uiteindelijk heeft SSS een vervangende periode en hebben ze de laatste weken verloren. We moeten het middenveld vaker overslaan, de lange bal spelen en gebruikmaken van de snelheid, creativiteit en balvastheid die we voorin hebben. Vince Lissenberg (veldspeler in de selectie van Nauta, red.) is weer terug van een blessuren en is vandaag onze keeper. Bryan van der Laan heeft nog last en of we die nog terugzien deze competitie? Brobbel en Struijk zijn ook niet inzetbaar.”

Het was even schrikken voor Rozenburg als gelegenheid keeper Vince Lissenberg al in de eerste minuut een pegel op de lat uiteen zag spatten. Overigens had de gelegenheid doelman een paar prima reddingen in huis. Het was in de eerste fase van de eerste helft vooral aftasten hoe de verhoudingen in het veld lagen. SSS was iets sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Rozenburg oogde wat nerveus en wilde vooral niet in een vroeg stadium achter de feiten aanlopen. Zeker na het eerste kwartier kreeg Rozenburg meer en meer grip op het spel van SSS. De ploeg van coach Henk Dirven, SSS, had wat hoekschoppen, maar echt gevaarlijk werd dat niet voor de thuisploeg. Eigenlijk waren de grootste kansen nog voor Rozenburg, zoals in de 22e minuut toen een afstandsschot van Onur Zaif maar net over de deklat zeilde. En in de laatste minuut voor de thee kreeg Stefano Tavares zijn schoen net niet goed tegen de bal en kon het leer bij een voorzet bij de tweede paal niet tegen de touwen krijgen. De ploegen zonder te scoren naar de thee.

“Ik denk een verdiende overwinning”, vertelde coach Peter-Marcel Nauta na de wedstrijd. “Ze beginnen wel aardig. Al vroeg een schot op de lat, maar daarna niets meer gecreëerd. Wij moesten zorgen dat we de controle over de wedstrijd kregen en dat hebben we gedaan. Daarnaast hebben we ook nog mogelijkheden gehad om tot een goal te komen. Wel lekker als je dan snel in de tweede helft op voorsprong komt. Zeker geen buitenspel, op het moment van spelen stond Bethslot geen buitenspel en vervolgens kopt die verdediger de bal zelf ook nog door. Mooie goal van Tim Bekker op aangeven van Bethslot (Woldeamanuel, red.) Komen zij door een penalty op 1-1 en dan is het mooi dat we weer snel op 2-1 komen. Bethslot die het overzicht bewaard en de keeper kansloos laat. Die tweede van Tim ook een prima doelpunt. Het plan van de lange bal is goed gelukt. Nick (de Bil, red.) is moeilijk van de bal te krijgen, de dribbels van Bethslot en de snelheid van Tim Bekker is lastig te verdedigen. SSS ontbeerde zelf de snelheid achterin. In de slotfase leek het even grimmig te worden en daar was de scheidsrechter niet sterk. Maik (den Ouden, red) met een bebloed gezicht even naar de kant. Wij kregen gele kaarten en SSS komt er mee weg. Dan moeten de emoties snel in de koelkast, overwinning vasthouden en dat hebben we gedaan.”

Na de thee komt Rozenburg snel aan de leiding. Bethslot Woldeamanuel werd weggestuurd, niet buitenspel en een verdediger van SSS kopt de bal door waardoor Bethslot het strafschopgebied in kan en overzicht bewaard en de snel mee opgekomen Tim Bekker vrij voor doelman Guus Tieleman, in de tweede helft het veld gekomen voor Cas Ablas, en kanloos was. SSS komt in de 9e minuut weer langszij. Een overtreding van Elroy van Seventer vond scheidsrechter Ariel Jhamai voldoende om de bal op de stip te leggen. “Het was wel een bewust duwtje”, keek Elroy van Seventer na de wedstrijd terug op dat voorvalletje. “Maar veel te zwaar gestraft, zo erg was het nu ook weer niet.” Dennis de Haan stuurde Rozenburg doelman Vince Lissenberg naar de verkeerde hoek en stond de gelijkmaker op het scorebord. Lang kon SSS niet hopen op een stunt. In de 15e minuut was het Bethslot Woldeamanuel die voor de 2-1 zorgde. Weer de vrije ruimte ingestuurd en de keeper omspeeld en snoeihard in de touwen. En nog voor er 75 minuten was gespeeld was het Tim Bekker, een kopbal teruggelegd door Elroy van Seventer, die voor de eindstand tekende, 3-1. In de slotfase nog een opstootje waar de scheidsrechter en grensrechter een kopstoot van Mark de Bie niet bestraffen of het niet hebben gezien. In ieder geval een actie die niet thuis hoort op een voetbalveld. Henk Dirven coach van SSS wilde de verder sportieve wedstrijd zeker niet laten ontsporen en wisselde De Bie ogenblikkelijk zelf.

“Misschien in het begin van de wedstrijd een beetje nerveus aan onze kant, zonder dat we echt in de problemen kwamen”, kijkt een tevreden aanvoerder Nick de Bil terug op de eerste wedstrijd in de nacompetitie. “Eerst kwartier was toch een beetje zoeken. Wat voor ploeg is het, hoe gaan ze spelen. Ze waren in de beginfase best wat feller zonder dat ze echt gevaarlijk werden. We pakte het toch wel weer snel op. We kwamen best lekker in de wedstrijd en je zag dat hun strijdplan, van veel en hoog drukzetten, te niet werd gedaan door snelde lange bal te spelen en de diepte te zoeken met de snelheid van Tim Bekker. In ieder geval het middenveld overslaan en de aanval zoeken. Na een minuut of twintig zag je wel dat ze dat hoog drukzetten, zeker met dit weer, niet volhjslden. We hadden best wat mogelijkheden, zeker met Stefano (Tavares, red.) vlak voor rust. Als hij daar de binnenkant van zijn voet tegenaan kan zetten, knak je ze. In de rust was de boodschap, geduldig die kansen gaan komen. Zeker bij hun backs vielen er gaten. Ja, dan weet ik niet of het buitenspel was, maar de scheids vond van niet en Bethslot legt die bal mooi af op Tim en hangen. De ban gebroken. Bij het vieren zeggen we nog ‘even nu vijf minuten volle bak’ en dan gaat Elroy ongelukkig in de fout. SSS was verder niet bij machte het ons echt nog lastig te maken. Zeker de tweede helft toen de doelpunten vielen. Als het dan 3-1 staat is de wedstrijd wel gespeeld. Dan nog een beetje gedoe aan het einde, daar moet de scheidsrechter ingrijpen en dat doet hij niet. Maik krijgt een tik (kopstoot) in zijn gezicht, bloed aan alle kanten zonder dat het consequenties heeft. Daarna krijgen wij de gele kaarten zonder dat er iets aan de hand was. Hier hebben we gewonnen en dinsdag gaat het verder. Ga er vanuit dat er geen geblesseerde terugkomen dus grote veranderingen in het team verwacht ik niet. Tegen wie we moeten maakt me niet uit. We moeten ook dinsdag dat varkentje wassen.”