Op een druk sportpark West heeft Rozenburg Vierpolders aan het zegekarretje gebonden. Een overwinning waar Rozenburg duidelijk de bovenliggende partij was, maar twee doelpunten weggaf waardoor het nog een spannend en lekker potje voetbal werd aan de Vinkseweg in Rozenburg. Een echte derby sfeer met een rookgordijn bij aanvang van de wedstrijd die in de KUIP niet zou misstaan. Aan de kleur te zien waren de gasten met veel supporters naar West gekomen.

Rozenburg begon sterk aan de wedstrijd. Coach Peter-Marcel Nauta had de zelfde spelers de wei ingestuurd als de ploeg die van SSS won in de eerste ronde van de nacompetitie. Bryan van der Laan zat wel op de bank, maar inzetbaar was de spelmaker van Rozenburg niet echt. Ook middenvelder Patrick Struijk zat op de tribune en zal waarschijnlijk niet meer voor Rozenburg kunnen spelen. Struijk vertrekt na dit seizoen ook bij Rozenburg en gaat bij OVV in Oostvoorne spelen. Na 20 minuten kwam Rozenburg aan de leiding. Onur Zaif liet Vierpolders doelman Rick Otte kansloos vanaf 11 meter. Overigens een penalty die hij zelf had veroorzaakt. Een onbesuisde actie waar de doelman zichzelf blesseerde en Rozenburger Bethslot Woldeamanuel bijna uit de wedstrijd schopte. Otte had geluk dat volgens de regels er voor één overtreding niet dubbel gestraft mag worden. Als het buiten de zestien was geweest had de doelman vroeg onder de douche gestaan. Nu kwam hij er vanaf met geel en een penalty. Rozenburg verdiend aan de leiding. Rozenburg had de zaken verdedigend onder controle met het centrale duo Maik den Ouden en Elroy van Seventer en met als vleugelverdedigers Sander Kraaijeveld en Marnix Sonneveld, die na dit seizoen naar FC IJsselmonde vertrekt. Na een dik halfuur spelen kwam Vierpolders helemaal onverwacht en tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Een afstandsschot werd door doelman Vince Lissenberg verkeerd beoordeeld en een beetje van richting veranderd onderweg stond er 1-1 op het scorebord. De maker was Brian Smits. Ook in de laatste minuut van de eerste speelhelft wist Brian Smits de Rozenburg doelman te verrassen. Rozenburg had controle over de wedstrijd, maar met toch wat hulp van de Rozenburg doelman kon Vierpolders met een voorsprong van 1-2 naar de kleedkamer. Een domper voor de thuisploeg.

In de tweede helft zou Rozenburg de zaken nog weten om te draaien met als ‘Gouden wissel’ routenier Jordie de Groot. “Zelfs op je vierendertigste droom je daar nog van, een jongensboek’, kijkt Jordie de Groot terug op zijn belangrijke invalbeurt. “De opdracht was duidelijk, ik moest voorin gaan spelen en als de bezetting maar goed was mochten we wisselen van positie. Kijk een echte aanvaller ben ik natuurlijk niet. Met hoge ballen kan ik wel een kopduel winnen. Gaat de eerste en beste bal er gelijk in. Beetje geluk misschien maar dat hadden zij met die twee goals ook. Dan ben ik bij de tweede goal ook nog betrokken, dat is natuurlijk lekker als invaller. Dacht dat het Nick (de Bil, red.) was die hem voor gaf. IK dacht koppen is misschien te ver en zag Bethslot in een riante positie staan. Gaf hem wel iets te hard, maar met de snelheid van Bethslot kwam het nog goed. Nog een balletje op de lat dat was misschien wel de mooiste. Echt speciaal vond ik het niet tegen Vierpolders. Met Paul (Santra, red.) en Floris (van den Heuvel, red.) heb ik een paar jaar bij Rozenburg gespeeld en met Brian Smits in dat jaartje Brielle. Zaterdag gaan we verder. Vandaag zeker veerkracht getoond. Ze schieten twee keer op doel en hij gaat er twee keer in. En dan ook nog een k*t moment net voor rust. Verder hebben ze geen kansen gehad. We waren zeker een minuut of 35 dominant in die eerste en ook in de tweede helft begonnen we goed. Zeker toen ik warm ging lopen waren ze onder elkaar al een beetje aan het zeiken. De laatste minuten gaan ze pompen of verzuipen dat weet je, maar we bleven goed overeind. Een mooie teamprestatie. We hebben er met z’n alle hard voor gevochten. Ik denk zaterdag weer op de bank beginnen, maar zo is een invalbeurt natuurlijk ook heel lekker. In principe blijf ik nog wel een jaartje. Als ik in de voorbereiding helemaal geen minuten krijg kan ik altijd nog kijken of een stapje lager dan beter is. Naar een andere vereniging sowieso niet.”

In de tweede helft moest Rozenburg de bakens verzetten. Iets wat ze wel vaker moesten dit seizoen. Vierpolders had het daar toch wel moeikijk mee. Natuurlijk ook een verdienste van de thuisploeg die de controle behield. Vierpolders had best wat moeite met de snelheid van Tim Bekker die later in de wedstrijd met een hamstringblessure het veld moest verlaten waardoor Peter-Marcel Nauta zijn ‘Gouden Wissel’ toepaste en was dat dan wat de coach in de voorbeschouwing aangaf, misschien toveren we nog wat uit de hoge hoed. Floris van den Heuvel kreeg nog een kans in de 12e minuut van de tweede helft maar zag zijn schot naast de voor Vierpolders verkeerde kant van de paal belanden. Als Tim Bekker dan vervangen wordt door Jordie de Groot, is het De Groot die in de 22e minuut voor de gelijkmaker zorgt en in de 33e minuut Bethslot Woldeamanuel de eindstand op het bord zet, 3-2. Vervolgens moest Sander Kraaieveld er nog vanaf met een vleeswond en in het gezicht (wat later bleek een breuk in de oogkas) en kwam Wessel Boertje voor de slotfase. Scheidsrechter Cor van Elswijk strooide nog met wat gele kaarten aan het einde van de wedstrijd, vooral aan de kant van Vierpolders. Ook de 10 minuten blessuretijd die de scheidsrechter liet naspelen waren niet genoeg om Rozenburg nog in gevaar te brengen. Rozenburg was veruit de beste ploeg over de gehele wedstrijd.

Aanvoerder Nick de Bil

“Dit zijn wel de wedstrijd waarvoor je wil spelen, niet de aanleiding (spelen om degradatie te voorkomen) maar lekker veel publiek en een heerlijke pot spelen. Dan weet je weer waarvoor je op voetbal bent gegaan”, was aanvoerder Nick de Bil zichtbaar in zijn nopjes. “Hier kunnen we toch trots op zijn, zeker na het seizoen dat wij hebben gespeeld. We hadden de wedstrijd onder controle. Twee momenten, die eerste staan we ook bij een ingooi niet goed, daar begint het. We wisten dat die speler een goed schot in de benen heeft. Even verslappen en een beetje pech. Die penalty is niet mijn ding, ik liep bewust weg. Onur pakte het op en een prima penalty. Dan in de rust toch weer koppies omhoog zien te krijgen. Rot moment om zo net voor rust op achterstand te komen. Dan moet Tim eruit met een hamstringblessure en komt Jordie. Ik vroeg nog weet je zeker dat je voorin moet spelen. Hij zei ga jij maar een beetje naar rechts ga ik de duels wel aan. Hoe noemen ze dat ‘Gouden Wissel’. Bij die gelijkmaker een beetje geluk. Ik denk dat die bal naast was gegaan. Maar wij hadden pech bij dat eerste doelpunt nu even een beetje geluk. De die winnende was een prima doelpunt. Ik gooi die bal voor de goal Jordie legt terug op Bethslot die komt achter zijn man vandaan en schiet hem binnen. Volgens mij verdiend. We waren de hele wedstrijd aan de poort aan het rammelen en dan ook nog 10 minuten blessuretijd. Dan nog een keer geluk met een bal op de lat, maar we hielden het gesloten. Op naar zaterdag. Weer een finale.”