In de belangstelling van FC Dordrecht als jeugdkeeper, al eerder onder de lat bij het vlaggenschip van West. Vertrokken in de periode dat Rob Vuik aan het roer stond op West. En na wat omzwervingen en spelend bij onder andere Zwartewaal en OVV lijkt Benny van der Meer terug te keren naar Rozenburg. Hij heeft maar één doel, eerste doelman onder coach Peter-Marcel Nauta.

Is de cirkel nu rond terug naar Rozenburg? “Ja, eigenlijk wel. Eerst was VDL nog in beeld en daar kon ik gaan spelen, maar toen kwam Rozenburg. Ondanks dat ik in Maassluis woon trok Rozenburg toch, het voelde beter. Kijk, bij Rozenburg kom ik er nog wel tegen waar ik vroeger ook mee in de wei stond. Het voelt als een beetje thuiskomen. Heel erg lang heb ik er niet over nagedacht. Even laten bezinken en toen kreeg ik toch het gevoel, ga liever naar Rozenburg”, verteld Benny van de Meer over zijn keuze terug naar West.

De 30 jarige Benny van der Meer traint inmiddels mee met Rozenburg. Bij OVV is hij gestopt, maar spelen met Rozenburg mag hij nog niet. Voor zijn vorige club OVV uit Oostvoorne heeft hij bindende wedstrijden gespeeld. Benny speelde ook al eerder in het eerste team van Rozenburg. Onder Rob Vuik was hij lange tijd de eerste keeper. Toch vertrok Benny van der Meer. “Klopt, vlak voor een wedstrijd, vijf minuten voor aanvang, wisselde Vuik me. Dat heb ik niet zo goed kunnen verwerken eigenlijk was ik er op die manier snel klaar mee en ben toen voor Zwartewaal gaan spelen. Wilde eigenlijk eerst stoppen, maar ben toch in de vierde klasse gaan spelen.”

Welke shirts heb je tot nu toe om de schouders gehad?

“Ik speelde bij Rozenburg bij de B- junioren, werd ik gevolgd door FC Dordrecht en ook uitgenodigd voor selectie trainingen. Daar kwam ik net niet door de selectie, jeugd afgemaakt bij Rozenburg en een paar jaar senioren. Daarna naar OVV en onder Vuik een jaartje terug bij Rozenburg. En vervolgens een jaartje of vijf bij Zwartewaal. We hadden daar best een leuk team deden ook wel mee voor promotie naar de derde klasse. Daarna viel het elftal een beetje uit elkaar en heb ik het nog een jaartje uitgehouden. Poosje bij Kethel Spaland getraind, maar dat was eigenlijk geen vereniging voor mij. OVV wilde me weer hebben en ben ik daar weer naar toegegaan. Denk een wedstrijd of 5 gespeeld en kreeg ik onenigheid met de trainer (Marcel Langeveld, red.) En nu train ik inmiddels twee keer in de week met de selectie bij Rozenburg. In de B- categorie mag ik wel spelen, voor wedstrijdritme misschien goed, maar of ik daar echt beter van wordt?”

Wie heeft je kunnen overtuigen om weer naar West te komen en had je het al niet eerder verwacht? “Dion Pol heeft me benaderd of een terugkeer naar West bespreekbaar was. En eerder verwacht? Toen Rick (Groenendijk, red.) aangaf te vertrekken had ik het eigenlijk wel een beetje verwacht, maar toen zijn ze niet gekomen. Pas toen ze hoorde dat ik weg was bij OVV hebben ze me benaderd. Lekker om weer met die gasten te trainen. Ik ken er natuurlijk een paar uit de periode bij de jeugd. Er zijn er ook wel een paar die toen ik al bij de senioren speelde in de f-jes zaten. Dan opeens heb je door dat je al dertig bent.”

Hoe goed ken je het huidige Rozenburg

“Niet goed, heb ze nog maar weinig zien spelen. Maar wat ik begrijp wordt het een lastig verhaal. Zal een hele klus worden om in die tweede klasse te blijven. Mijn intentie is wel om in het eerste team te gaan keepen. Afwachten wat de trainer beslist, maar voor mezelf heb ik wel het idee dat het mogelijk moet zijn. En dan het liefst in de tweede klasse of nog hoger. Maar moet wel realistisch blijven en niet te ver in de toekomst kijken. Na Zwartewaal heb ik mede door privé omstandigheden zeker twee jaar niets gedaan. Die periode ligt achter me en wil er weer vol voor gaan. Als keeper denk ik zeker nog wel een paar jaar onder de lat te kunnen staan. Ik ben zeker een stuk rustiger geworden. Maar op je vraag of ik net als jaren geleden, uitkomen tot de middenlijn en dan de bal missen, ga ik je niet beloven dat nooit meer zal doen. Die bal missen natuurlijk wel, dat mag niet gebeuren.”

Benny van de Meer is geen lijnkeeper. Een keeper die zelfs voor de zestien durft te spelen, voetballend redelijk mee kan. Of zoals hij het zelf zegt “Ik ben niet van de lijn” en niet alleen de vijfmeter is zijn domein. Benny woont in Maassluis samen met zijn vriendin en een dochter en een zoon. Hij werkt als project coördinator in de installatiebranche bij Spie. En met Rozenburg wil hij lekker mee ballen in de tweede klasse en zegt hij met bijna zachte stem, “In de toekomst nog een stapje hoger of is dat te ver gedacht.” Benny van der Meer heeft er zin in, dat is duidelijk of hij coach Peter-Marcel Nauta ook kan overtuigen zal moeten blijken. Voorlopig beperkt het zich tot trainen. En begin volgend seizoen zal hij de strijd aan moeten gaan, voor zover het er nu naar uitziet, met Tristan Pols en Silvio Spiessens wie het doel in het seizoen 2022-2023 gaat verdedigen. Voor Benny van der Meer is de cirkel rond. Terug bij Rozenburg en naar het zich laat aanzien zijn laatste ploeggie, maar hij gaat zijn schoenen nog lang niet aan de wilgen hangen.      

    

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.