Voor Rozenburg was het, afgelopen dinsdagavond, de laatste oefenwedstrijd voor dat op 3 september het bekertoernooi begint. Rozenburg won met 1-3 en die stand was al in de eerste helft bereikt. Coach Peter-Marcel Nauta kon in Vlaardingen niet beschikken over twee van zijn centrale verdedigers, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Voor de thee een prima partij van de Rood Gelen. In de tweede helft was het allemaal een stuk minder.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Tweede helft moet je denk ik gas blijven geven. De eerste helft oogde het allemaal wel goed, ook het begin van de tweede helft nog wel, daarna ebde het een beetje weg. In de eerste helft hadden we meer goals moeten maken. In de eindfase worden we heel slordig zelfs een beetje nonchalant. Natuurlijk was onze spits (Nick de Bil, red.) net terug van vakantie, maar het hoeft niet alleen van een spits te komen. We speelde het niet goed uit. Met alle respect voor Victoria , dan loop je er overheen. Tweede helft laten we het afweten en nemen te veel gas terug. We bleven niet compact en het veld werd te groot. We moest de achterhoede aanpassen, maar de vervangers hebben het netjes gedaan. In de wetenschap wat we nog hebben zijn we daar goed bezet. Ik wordt wel enthousiast van de combinaties en de diepgang die er is. In de tweede helft werd dat zeker minder. Nick doet dan niet zoveel meer, Bethslot (Woldeamanuel, red.) meer terug naar het middenveld. Ibrahim moest dat in gaan vullen en dat was toch net te veel. Ging het zichzelf lastig maken. Sander Geveke moest er met een schouderblessure vanaf. Heeft hij wel vaker last van en wordt daarvoor behandeld. Hij moet veel loopwerk doen en bij vermoeidheid speelt die schouder eerder op. Maar wat je zegt, Stefano kan dat probleemloos opvangen. We krijgen ook nog Chahid (Kasmi, red.) die kan ook op die positie spelen. Dit was de laatste vriendschappelijke wedstrijd. Als ik kijk waar we nu tegen gespeeld hebben allemaal derdeklassers. Duindorp vorig seizoen nacompetitie gehaald. HBSS nacompetitie, deze jongens van vanavond kanpioen in de vierde klasse, dan denk ik dat we aardig op weg zijn. We zijn er nog niet, moeten nog fitter worden. Zo’n tweede helft moet je ook honderd procent gas kunnen geven. De patronen aanvallend moeten echt nog wel wat beter. Achterin rondspelen, de wingbacks die opkomen gaat best wel goed. We moeten het voorin nog beter uitspelen. We hebben nu veel meer keuzes dan vorig seizoen. Je ziet dat we ballen nu wel in durven spelen, wat vorig seizoen lastiger was. Natuurlijk ook te maken met de weerstand en de ruimte die je krijgt. Op die momenten zie je toch dat we toch wel wat meer kwaliteit hebben. Kijk we hebben gisteren ook gewoon hard getraind. Een normale training afgewerkt, dat zit dan natuurlijk ook nog in de benen. Eerste helft tevreden, tweede helft wat minder.”

Rozenburg miste in Vlaardingen, Elroy van Seventer (hamstring) en Maik den Ouden (lies). Vince Lissenberg heeft weer last van de knie waar hij aan geopereerd is en Alain Kers is met een liesblessure naar West gekomen en nog niet gepeeld. In de 6e minuut de eerste waarschuwing voor Rozenburg. Buitenbereik van doelman Benny van der Meer belande een kopbal van Victoria’04 tegen de paal. Die zelfde Benny van der Meer stond aan de basis van de 0-1. Een verre en snelle uitrap van de doelman belande bij Bethslot Woldeamanuel en kwam Rozenburg aan de leiding. In de 23e minuut kwam Victoria langszij. Vanaf de achterlijn een voorzet over, de bij de eerste paal staande, doelman Benny van der Meer en verdediger Lars Bekker van Rozenburg en kon simpel ingelopen worden, 1-1. De toegesnelde Sander Kraaijeveld kon de schade niet voorkomen. Bij Rozenburg ging er een tandje bij en in de 28e en 39e minuut ging de bal op de stip. De eerste was een duidelijke handsbal en bij de tweede werd Bethslot Woldeamuel onreglementair de weg naar succes ontnomen. Bij Rozenburg komt dan aanvoeder Bryan van der Laan naar de bal en dat zijn zekerheidjes, 1-3. In de tweede helft werd doelman Benny van der Meer vervangen door Silvio Spiessens en kregen ook Tim Bekker en Ibrahim Ayyildiz speel minuten. Het tempo ging uit de wedstrijd, mede door de wisselingen bij beide ploegen. De beste kansen waren nog voor de thuisploeg die profiteerde er van dat Rozenburg wat gas terug nam. Doelman Silvio Spiessens wilde niet capituleren en had nog een paar reddingen in huis. Op 15 oktober 2022 zijn de belangen anders als Rozenburg weer naar de Kooikerweg in Vlaardingen zal afreizen. Dan is het speelronde 4 van de competitie 2022-2023 in de derde klasse D en staat voor de competitie Victoria’04- Rozenburg op de affiche.