Als dit het is, wordt het nog een lastig seizoen voor Rozenburg in de derde klasse. De ploeg van Nauta was vooral in de eerste helft niet scherp en begon slap veel te slap aan de wedstrijd. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar natuurlijk één kraai ook geen winter. De schade viel mee voor de ploeg van West, maar als de ploeg bovenin mee wil spelen moet er toch een tandje bij.

Voor de wedstrijd was Nauta er van overtuigd dat het een lastig potje zou worden. “Dit is echt een stugge ploeg. Het zou zomaar eens de verrassing van de derde klasse kunnen worden. We kampen nog met blessures, Maik den Ouden, Bryan van de Laan maar ook Vince Lissenberg zijn langer niet beschikbaar. Sander Kraaijeveld net terug van een buitenlandse reis heeft nog niet meegetraind en begint op de bank. In ieder geval niet verliezen in de eerste wedstrijd dat zou een slecht begin zijn.”

Rozenburg begon slap aan de wedstrijd. Tegenstanders te veel vrijheid om de bal aan te nemen en steeds een stapje te laat. De thuisploeg kreeg ook een paar waarschuwingen in de openingsfase waar doelman Benny van de Meer zijn kunnen moest tonen. Twee keer kon hij zijn ploeg in de race houden, maar in de viertiende minuut moest ook hij zich gewonnen geven. Een snel genomen vrije trap was de inleiding. Mitchel Kalaboyias stuurde Dani Ruiz Sarabia naar de achterlijn waar de uitkomende Rozenburg doelman Benny van der Meer een voorzet niet kon voorkomen en kon de bal via de tweede paal door Joel de Windt binnen worden getikt. Het was een waarschuwing. Excelsior’20 was niet gekomen om de schade te beperken, maar wilde punten in de tas mee terug naar Schiedam. Rozenburg begreep dat het anders moest en kreeg wat meer grip op de wedstrijd na een slecht half uur. De eerste echte kans voor de thuisploeg was er in de 22e minuut. Een schot van Nick de Bil werd door Excelsior doelman Robin Hos pas in tweede instantie onschadelijk gemaakt. Toch kwam Rozenburg nog voor de thee langszij. Een schot van Alain Kers, uit een hoekschop, werd op fraaie wijze door Bethslot Woldeamanuel in het netje gewerkt.

Al snel in de tweede helft kwam Rozenburg op voorsprong. Er stonden 47 minuten op de klokken toen Jordie de Groot een zetje of zet in de rug kreeg in een kansrijke positie. Voor de gasten uit Schiedam misschien te licht gegeven door scheidsrechter Roozeboom, voor de thuisploeg ongetwijfeld terecht. Onur Zaif achter de bal en Excelsior doelman Robin Hos kansloos, 2-1. Na de thee had coach Nauta van Rozenburg wat omzettingen gedaan, vooral in de defensie. Sander Kraaijeveld kwam voor Tim Bekker en ging naast Elroy van Seventer in het centrum van de verdediging spelen. Jeroen Brobbel naar de positie van vleugelverdediger. Rozenburg leek meer grip op de tegenstander te hebben dan in die slappe eerste helft. Toch kwam Excelsior’20 langszij. In de 76e minuut ronde Dani Ruiz Sarabia een prachtige aanval af en stond de eindstand op de borden. Nick de Bil raakte nog een keer de lat op een schot dat beter had verdiend, maar verder kwam de thuisploeg niet. In ieder geval niet verliezen, aan die opdracht had Rozenburg voldaan. Maar de ploeg kan veel beter dan wat ze afgelopen zaterdag hebben laten zien, ook met het ontbreken van de geblesseerde spelers. Het eerste punt is binnen en hoe deze prestatie moet worden gezien zal in de loop van de competitie duidelijk worden. Ook of Excelsior de darkhorse van de derde klasse D is of zal worden. Of Rozenburg gewoon punten heeft laten liggen.

Aanvoerder Nick de Bil

“Ik denk dat dit de verhouding wel weergeeft voor vandaag. We kunnen er zeker niet tevreden mee zijn zeker niet met de eerste helft. In de eerste twintig minuten werden we compleet overrompeld. We waren niet scherp. Als een tegenstander beter is kan je nog zeggen we hebben er alles aangedaan. We waren de eerste dertig minuten gewoon zwaar onvoldoende. Kregen wel een vervelend doelpunt tegen, maar voor zij op 0-1 kwamen hadden wij al twee waarschuwingen gehad. Bij die snel genomen vrije trap staan we gewoon te slapen ook na die twee waarschuwingen. Komen we voor de rust nog gelijk. Uit een hoekschop en een afgeslagen bal van Alain Kers maakt Bethslot er nog wat moois van. Net voor rust een prima moment. Komen goed de kleedkamer uit en krijgen snel een penalty. Ik zag het niet goed of het een lichte overtreding was, maar Onur er met vertrouwen achter en de voorsprong. Daarna had ik het gevoel dat we gewoon niet echt gevaarlijk konden worden. Zij blijven erin geloven en maken op een fraaie wijze de 2-2. Dacht dat er drie keer één maal raken aan vooraf ging. Uiteindelijk is het denk ik te weinig. Thuis moet je winnen, zeker van deze tegenstander. Misschien blij zijn dat je niet verliest en als die bal op de lat er invliegt kijken we ongetwijfeld anders terug op deze pot. Dit was vandaag de verhouding en dat moeten we accepteren.”