Het leek het credo waar de coach van Rozenburg zijn spelers tegen Meeuwenplaat de wei in had gestuurd. Het geloof en vooral het vertrouwen dat de punten mee in de tas terug naar sportpark West moesten. In ieder geval gingen de punten mee terug naar Rozenburg. Het was niet altijd oogstrelend. Maar het doel heiligt de middelen, zeker op dit moment bij Rozenburg. Een wedstrijd met twee gezichten, waar vooral in de tweede helft de boodschap was aangekomen. Niets meer weggeven en de punten pakken.

Hoe anders was het begin van de wedstrijd tussen Meeuwenplaat en Rozenburg. Bijna alle schoten tussen de palen belande in het netje. Vooral Rozenburg liet het gebeuren. Meeuwenplaat kreeg te veel ruimte en Rozenburg doelman Silvio Spiessens, die de geblesseerde Benny van der Meer moest vervangen, had niet altijd de juiste antwoorden op het schuttersfestijn. De verdedigers van de Rood Gelen gaven veel, veel te veel, ruimte weg en Meeuwenplaat profiteerde, zoals in de 8e minuut. John Ackon, die ook nog wel eens voor Rozenburg speelde in een ver verleden, mocht vanaf de rand van de zestien uithalen en met succes. Rozenburg doelman Silvio Spiessens verbouwereerd achter laten. Vier minuten later had Rozenburg de stand weer gelijk getrokken. Een prachtige combinatie eindigde bij Nick de Bil en stond de 1-1 op de borden. Weer vier minuten later meer dan pech voor Rozenburg. Een bal uit een vrije trap werd door Elroy van Seventer tegen de eigen paal gekopt en de snel reagerende Joshua Olymh zette de thuisploeg weer op voorsprong. Rozenburg gaf de doelpunten te makkelijk weg. Bethslot Woldeamanuel bracht de stand met een kopbal wel weer in evenwicht op een voorzet van Nick de Bil met de buitenkant van de voet. Maar nog voor er een half uur gespeeld was had Richenel Lourens Meeuwenplaat weer op voorsprong gezet. Weer kon een speler van de thuisploeg vrij uithalen en Rozenburg doelman Spiessens kloppen.

Rozenburg had door dat ze een halt toe moesten roepen aan het schuttersfestijn van de eerste helft en de ploeg van Peter-Marcel Nauta had het begrepen en gaf nauwelijks nog kansen weg. In de 17e minuut, van de tweede helft, was het de Poolse aanwinst van Rozenburg die hard werkend de 3-3 hoog in de touwen joeg. En Rozenburg ging voor de volle buit. Nog voor het half uur in de tweede helft was het Bethslot Woldeamanuel die op een voorzet van Nick de Bil de eindstand op het bord zette, 3-4. Dat het in extra tijd nog spannend werd was een gevolg van het alles of niets offensief van de thuisploeg. En in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het doelman Silvio Spiessens die met een ongelofelijke reflex er voor zorgde dat de punten in de tas naar Rozenburg konden.

Aanvoerder Nick de Bil

“Ongelofelijk wat er aan het begin van de wedstrijd gebeurd. We geven er zoveel aandacht aan in de voorbereiding en dan dit. Vorige week lieten we ons verrassen en eigenlijk gebeurt vandaag weer hetzelfde. We gaven te veel ruimte weg. John Acon kon makkelijk wegdraaien bij onze verdediger en kan vrij uithalen. We moeten veel agressiever vooruit dekken, dan kan je misschien twee van de drie goals in de eerste helft voorkomen. Die derde ook, een bal helemaal over de breedte, we schatten het verkeerd in en de gozer kan hem zo binnen schieten. Als je jezelf niet steeds in moeilijkheden wil brengen mogen die er niet in. Zelf maken we best mooie doelpunten. Die tweede buitenkantje op Bethslot kan hem lekker binnen koppen. In de kleedkamer was het best onrustig, ook naar elkaar toe. Meeuwenplaat is geen wonderploeg, daar moet het anders, hier moeten we winnen was wel duidelijk. Uiteindelijk winnen we wel, maar er is ook in de derde klasse wel wat meer voor nodig. We kunnen echt wel voetballen. Waren allemaal doelpunten uit voetballende situaties. Die vierde ook. Bekker gaat goed door, ik kan hem bij de tweede paal leggen en Bethslot kopt hem lekker binnen. Dan pakt onze keeper in de laatste seconde nog een bal werkelijk op fenomenale wijze en konden we de punten meenemen. Maar we maken het ons zelf onnodig moeilijk. We zullen misschien wel tweehonderd procent moeten geven om niet onnodig in problemen te komen. En goed voetballen kunnen we heus wel.”