Een wedstrijd waar vooraf alle ingrediënten voor een lekker potje voetbal aanwezig waren. Rozenburg met nog wel wat geblesseerde spelers op de tribune, maar door winst mee zou blijven spelen voor de bovenste plaatsen in drie D. En VDL die nog geen punt had verzameld deze competitie en kwam voor punten naar West om niet hopeloos onderin te gaan bengelen.

“We hebben doelman Benny van de Meer terug onder de lat. Onur Zaif haakt af met een spierblessure, Sander Kraaieveld is ziek en met Jordie de Groot moeten we kijken hoe het gaat in de warming-up”, vertelde Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. Rozenburg heeft een waslijst aan geblesseerde spelers, maar ondanks die waslijst nog niet verloren en dat gebeurde ook afgelopen zaterdag niet. Op twee kansjes in de beginfase van de wedstrijd waar doelman Benny van der Meer zijn ploeg voor een vroege achterstand behoede. Gaf Rozenburg nauwelijks kansen weg en bij de spelhervattingen was het centrale duo Van Seventer/De Groot heer en meester in het strafschopgebied. Rozenburg vroeg aan de leiding. Er stonden pas drie minuten op de klokken toen Tim Bekker op snelheid Nick de Bil aanspeelde en was de vroege voorsprong een feit. Rozenburg probeerde uit de fysieke duels te blijven en kwam geen moment in gevaar. Een vrije trap in de 39e minuut door Nick de Bil werd door niemand meer aangeraakt en verdween bij de tweede paal in het netje.

Nick de Bil

“Op basis van alle facetten van het voetbal waren we de bovenliggende partij. Op twee momentjes in de eerste minuten geven we niets weg. Als er daar een van invliegt, wordt het misschien anders, maar Benny pakte die ballen en konden wij wat terug doen. Mooi als je dan zelf wel kan scoren in de beginfase. Tim (Bekker, red.) geeft een prima bal die ik met links mee kan nemen en denk ik lekker inschoot. Op je vraag over mijn werklust. Laten we eerlijk zijn, we missen er best nog wel een paar. Ook spelers die normaal het fundament zijn voor de ploeg en vaak het vuile werk op zich nemen. Als die er niet zijn en ook nog wat ervaring ontbreekt moet ook ik, zeker als aanvoerder, voorop in de strijd gaan. Die tweede was een vrije trap. Zo’n bal moet je altijd indraaien en tussen de palen en dan kijken of er een tegenaan kan lopen. De bal werd door niemand aangeraakt en de keeper had het moeilijk met inlopende spelers, zowel van ons als zijn eigen verdedigers. Als ik terug kijk op die eerste helft had het ook wel drie of vier nul kunnen staan. VDL is wel een ploeg die terug kan komen van een achterstand. Dat hebben we in de rust ook wel besproken. Vorige week tegen RHS kwamen ze ook na een drie nul achterstand terug in de wedstrijd. Ze bleven gaan en dat deden ze ook tegen ons. Als we het moeilijk hebben zoals vorige week hebben we kwaliteit genoeg en vandaag is de selectie niet zo smal als we vaak horen. In de tweede helft begonnen we niet zo best. We gingen mee in hun spelletje, beetje fysiek en dat was juist wat we niet moesten doen. Wij moeten blijven voetballen, daar zijn we sterk. Dan een paar momentjes waar de scheidsrechter rood trekt. Die eerste was nog niet eens een doorgebroken speler als wel een hele stevige overtreding. Als Stefano blijft staan breek hij zijn been. Die tweede vond ik wat minder, maar zeker ook een overtreding waar je rood voor kan geven. Dan gaan ze even va-banque spelen en komen we nog even met de rug tegen de muur. Ik ben met je eens dat we er misschien nog meer uit hadden kunnen halen als de vier treffers nu. Maar winnen met vier treffers en de nul houden is niet slecht. Als ik terug kijkt kan ik niet meer dan trots en tevreden zijn. Dit is een geweldige start.

In de 23e minuut van de tweede helft moest Tom Stigter er met rood vanaf na een zware tackel op Stefano Tavares. Scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duursteden had geen andere mogelijkheid. Zware overtreding en eigenlijk ook een doorgebroken speler. Als Kevin van der Kraan er dan ook nog met rood vanaf moet door een overtreding op Rozenburger Lars Bekker kan Rozenburg de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Nick de Bil maakt er in de 36e minuut 3-0 van en Bethslot Woldeamanuel er in de 41e minuut 4-0 van kan maken is de wedstrijd gespeeld. Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta wisselde nog Ibrahim Ayyildiz die voor de moei gestreden Tim Bekker kwam vervangen, Jeroen Brobbel voor de aangeslagen Lars Bekker, Damian van de Ridder voor Jordie de Groot en Liam KLeijwegt voor Szymon Joachimiak. Die laatste had het gele kartonnetje gezien en Rozenburg kan zich geen verdere schade door kaarten permitteren. Door de ruime winst is Rozenburg opgeklommen naar plaats twee op de ranglijst. Een prima start van Rozenburg in het seizoen 2022-2023.