Een uur lang speelde Rozenburg met tien man nadat Jeroen Brobbel na 30 minuten alvast van de scheidsrechter naar de douche mocht. Rozenburg stroopte de mouwen op en stopte veel, heel veel energie in de wedstrijd en bleef ook tegen koploper DVO’32 ongeslagen. Voor het Vlaardingse DVO’32 het eerste puntenverlies van deze competitie.

Een lastige opgaaf voor het nog altijd door blessures geteisterd team van Peter-MarcelNauta. Alhoewel Bryan van der Laan en SzymonJoachimiak weer aan de aftrap stonden. “We gaan kijken hoelang ze het volhouden”, vertelde Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “Een belangrijke wedstrijd vandaag tegen de koploper, ze hebben de volle punten gepakt tot nu toe.Vooral op de training kunnen we vaak niet dat doen wat we willen, doordat we steeds met een te kleine groep bezig zijn. Dat is best lastig. Het is elke week puzzelen om er op zaterdag te staan. Maar het is zoals het is. We staan op de derde plaats en nog niet verloren, maar dat kost wel de nodige energie.” Die energie moesten de Rood Gelen er in Vlaardingen zeker in stoppen. DVO’32 heeft een fysieke ploeg met veel lengte in de aanvalslinie. Daar moest Rozenburg iets tegenover stellen. In het eerste half uur spelend met drie verdedigers en vijf middenvelders om zover mogelijk bij het eigen doel weg te blijven. Een wedstrijd waar Rozenburg meer dan honderd procent moest geven, maar heel vaak toch wel aan voetballen toe kwamen. Als DVO’32 aan mogelijkheden dacht was het doelman Benny van de Meer en het centrale duo Jordie de Groot en Elroy van Seventer die bijna op alles een antwoord hadden. Een eerste half uur met kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Dan komt die dertigste minuut waar Jeroen Brobbel door de matig leidende scheidsrechter DjawidTahery met direct rood van het veld wordt gestuurd. “Hij kwam misschien wat hard van achteren in”, kijkt de aanvoerder van Rozenburg Nick de Bil na de wedstrijd naar het voorval. “Zelf denk ik dat geel voldoende was geweest. Scheidsrechter gaf naar mij aan dat zijn elleboog in zijn nek zat. Als de scheids dat zo interpreteert, is het misschien rood.” Rozenburg moest het strijdplan aanpassen. Coach Nauta liet zijn ploeg weer met vier achterin spelen en werd het 1-4-3-2. Tim Bekker op rechts en Wessel Boertje op links moesten het centrale duo Van Seventer/De Groot assisteren. De omstelling van het systeem kostte wat tijd en DVO wist in de 36e minuut te profiteren. Arij van Bree werd even vrij gelaten in de zestien en kom de openingstreffer op het bord zetten. Nog voor de rust, in de 45e minuut, kwam Rozenburg langszij. Een schot van Szymon Joachimiak werd achter het standbeen door Bethslot Woldeamanuel van richting veranderd en verdween achter de verbouwereerde DVO-doelman Ian Slagboom. Naar de thee met een gelijke stand, 1-1.

“We hebben gestreden als leeuwen denk ik en verdiend een punt gepakt”, was aanvoerder Nick de Bil meer dan tevreden over het behaalde resultaat tegen de koploper. “Het was zwaar, zeker met tien man. Een fysieke ploeg. Met grote sterke spelers, behendige voorhoede. Buitenspelers zijn sterk, spitsen lang en sterk, daar moet een strijdplan tegenover zetten en dat hebben we denk ik goed gedaan. Ik kan alleen maar lovend zijn over de werklust en vooral niet willen verliezen. Krijgen we toch nog een tikje door met 1-0 achter te komen na die rode kaart. We moesten daar iets scherper zijn op de lopende mensen. We komen wel 1-0 achter, maar gaven eigenlijk niets weg, en dat deden we goed. Ook met elf tegen elf was het volle bak en proberen te blijven voetballen. Komen we gelukkig langszij. Doelpunt was zeker buitenspel. Scheids stond er zelf goed voor. De assistent vlagt niet, ja als iedereen al weggelopen is en op roepen en gillen. Dan kom je ook niet geloofwaardig meer over. We speelden na die rode kaart met vier achterin. Als ik dan zie dat elke bal door Jordie of Elroy (De Groot/Van Seventer, red.) onderschept wordt, daar kan ik als speler ook van genieten. Die twee hebben waanzinnig goed gespeeld. En ook met Bryan van der Laan weer op het middenveld werkte zich de pl….s ondanks dat hij conditioneel nog geen honderd procent is. Echt veel kansen hebben we, ook met tien man, niet weggegeven. Ze komen met opportunistisch spel voor de goal. Maar met Benny van der Meer een doelman die alles uit de lucht plukt en ons centrale duo was niet te passeren vandaag. Als we iets rustiger aan de bal zijn zit er misschien nog meer in. Maar een geweldige team prestatie en met een beetje geluk hadden we misschien ….?” In de tweede helft was het vooral voor Rozenburg ‘alle hends aan dek’, maar werd als maar duidelijker dat Rozenburg niet wilde verliezen. Koploper DVO kreeg mogelijkheden, maar steeds was er een verdedigend antwoord op de mogelijkheden van de thuisploeg. Irritaties in het veld namen ook wel toe, zeker bij de koploper die het eerste puntverlies zag aankomen. Scheidsrechter DjawidTahery voelde dat aan en hield de blessuretijd beperkt. Wat opstootjes en schermutselingen, na het laatste fluitsignaal, buiten het veld, behoren niet op een sportpark thuis. Het werd snel weer rustig en was een puntendeling gezien de wedstrijd meer dan terecht. Een ongekende prestatie van Rozenburg om een uur lang met tien man stand te houden tegen de koploper.