Misschien ook wel de wedstrijd van de gemiste kansen. Maar uiteindelijk gaf het doelpuntloze gelijkspel wel de verhoudingen in het veld weer. Natuurlijk had Rozenburg meer dan mogelijkheden om met de drie punten in de tas terug te keren naar West. Maar die kansen waren er ook voor OVV om de volle punten aan de Zwartelaan te houden.

Op het wedstrijdformulier ontbrak, bij Rozenburg, de naam van Jeroen Brobbel. Brobbel heeft aan de rode kaart in de wedstrijd van vorige week tegen DVO’34 twee wedstrijden schorsing overgehouden. Lars Bekker keerde terug als centrumverdediger en was zijn vervanger. “De kans op de eerste periodetitel hebben we al eerder verspeeld, maar bij winst kunnen we wel lekker meedoen in de kop van 3D”, was coach Peter-Marcel Nauta realistisch voor de wedstrijd. “Dan moeten HBSS en DVO’34 veel punten verspelen en dat is niet realistisch. Brobbel is geschorst voor twee wedstrijden, die straf hebben we geaccepteerd. Lars Bekker gaat in zijn plaats spelen in het centrum, samen met Elroy van Seventer en Jordie de Groot. We beginnen met drie man achterin en Tim Bekker en Alain Kers als de backs.” Kansen en mogelijkheden genoeg aan beide kanten, maar bij de nummer drie en vier op de ranglijst leek vooral de angst om te verliezen mee te spelen. Nick de Bil kreeg in de achtste minuut al een kans om de score te openen, maar had het vizier nog niet op scherp. Szymon Joachimiak mocht in de 19e minuut alleen op OVV-doelman Limber van der Horst afgaan, maar in plaats de doelman te omspelen gaf hij de sluitpost, op een schot, een kans om het doelpunt te voorkomen en daar maakte Van der Horst graag gebruik van. Drie minuten later kopte OVV-verdediger MaikelHagers nog een keer, vol onder druk, op de eigen doellat en bleef hem een eigen doelpunt bespaard. Een bijna eigen doelpunt overkwam Hagers in de tweede helft nog een keer. Maar kansen en mogelijkheden had de thuisploeg zeker ook. Alhoewel de verdediging en doelman Benny van der Meer weinig echte kansen weggeven.

Aanvoerder Nick de Bil

We zijn nog steeds ongeslagen en opnieuw tegen een ploeg die alles in de strijd gooit, dat is een beetje hun voetbal. Gaf de aanvoerder van OVV zelf ook wel aan. Uit opportunisme een beetje de lange bal en dan gaan voor de tweede bal. Wij zijn daar denk ik te veel in meegegaan. Dan ziet het er wat minder uit, dan is de scheidsrechter naar beide kanten niet zo best en dan krijg je zo’n pot. Maar kansen genoeg, over en weer. Wij zeker twee honderd procent kansen in de eerste helft. Szymom (Joachimiak, red.) alleen op de keeper, wel na een communicatie fout aan hun kant, maar toch. Uit een voorzet van Tim Bekker mist iedereen en lopen Alain Kers en Szymon elkaar in de weg anders tik je zo’n bal binnen. OVV ook twee kansen één op één die ze missen. Duidelijk we kwamen om te winnen, maar gezien het speelbeeld verdiende deze wedstrijd geen winnaar. Zo eerlijk moeten we ook zijn. Tuurlijk was er strijd en kansen, maar een derby tussen OVV en Rozenburg verwacht je misschien iets meer. Kijk we houden de nul nog steeds ongeslagen en toch al een paar pittige uitwedstrijden. Daar kunnen we toch wel met een goed gevoel op terugkijken. Die eerste periode waar je het over hebt was al eerder vergeven. Die kans was wel heel erg klein. We doen bovenin mee en als we daar kunnen blijven is er misschien toch nog wel een toetje ergens.”

In de tweede helft moest Benny van der Meer toch nog wel een paar keer zijn klasse tonen, maar waren de grootste kansen voor Rozenburg. Uit een corner had de kopbal van Elroy van Seventer een beter lot verdiend. En als in de 77e minuut Nick de Bil twee man het bos instuurt was de optie om de meegekomen BethslotWoldeamanuelaan te spelen een beter optie geweest dan om zelf te proberen de trekker over te halen. Uiteindelijk was het gelijke spel terecht en was een overwinning voor beide partijen te veel geweest. Rozenburg blijft ongeslagen en doet mee in de top vier van de derde klasse D. Coach Pter-Marcel Nauta wisselde in de slotfase nog Onur Zaif voor Alain Kers, waardoor Zaif als verdedigende middenvelder ging spelen en Bryan van der Laan wat meer naar de frontlinie werd gestuurd. Bij OVV speelde Patrick Struijk mee, een speler die een paar jaar het rood en geel van Rozenburg om de schouders heeft gedragen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.