Afgelopen zaterdag was er weer een kans om mee te spelen in de top drie van de derde klasse D. Maar ook zaterdag wist Rozenburg die kans niet te grijpen. Na acht wedstrijden staat de teller op 13 punten en heeft Rozenburg nu ook de ongeslagen statie prijs moeten geven.

Is het nu zorgelijk op West, nee dat zeker niet. Rozenburg heeft een ploeg die zeker nog punten gaat pakken om zich in de strijd van periodetitels en het kampioenschap gaat mengen. Maar zaterdag hadden de Rood Gelen een complete offday. Dat vond ook Rozenburg-coach Peter-Marcel Nauta.

Peter-Marcel Nauta

“Complete offday, starten over ijverig en lopen ons zelf voorbij, omschakeling en tweede bal steeds voor Kethel Spaland. Tegenstander speelde met energie en agressie, soms te, maar scheidsrechter liet het toe, eerste helft echt lachwekkend van onze kant, tweede helft iets beter, maar werkelijk alles ging mis, pas in de 90ste minuut een kopbal van de lijn gehaald, geen kansen en geen samenhang. Iedereen weer terug op aarde, wedstrijd snel vergeten en vooruit kijken naar Vierpolders. Hoogte punt van de dag, huwelijksaanzoek van Szymon Joachimiak na de wedstrijd.”

Dat aanzoek van de Poolse spits van Rozenburg had hij ongetwijfeld op willen opluisteren met een paar doelpunten en een overwinning. Maar geluk laat zich, gelukkig, niet leiden door slechte prestaties op het veld. Ook bij sportenrozenburg kunnen niet erg veel toevoegen aan de woorden van coach Peter-Marcel Nauta. Zaterdag wacht Vierpolders en daar kan Rozenburg veel zo niet alles recht zetten. Bij DVO’32 konden ze toch nog een feestje vieren en pakte de ploeg waar, inwoner van Rozenburg Rene van Antwerpen de technische leiding heeft, de eerste periodetitel. HBSS voor de achtste ronde de grootste kanshebber voor de eerste periode kwam niet langs Excelsior’20 en bleef steken op 2-2. DVO’32 maakte dankbaar gebruik van dat puntverlies en won met 3-0 van OVV. Nog drie potjes voor de winterstop.