Geweldig was het zeker niet en vooral Rozenburg moet nog eens in de spiegel kijken. Vierpolders deed zaterdag goede zaken en staat nu op plaats drie op de ranglijst, een plaats waar Rozenburg naar op zoek was en voor die plaats naar Vierpolders was gekomen.

De ploeg van Nauta begon met drie centraleverdedigers en twee wingbacks. Bryan van der Laan kwam een linie terug als derde centrale. Al snel in de wedstrijd kwam Rozenburg op achterstand. “Het was niet best wat we vanmiddag hebben laten zien”, was ook doelman Benny van der Meer meer dan teleurgesteld over het resultaat tegen Vierpolders. “Bij die eerste goal schiet er een verdediger over de bal heen en ben ik compleet verrast. Dan ben je geklopt. Die tweede heb ik een miscommunicatie met Elroy (van Seventer, red.). Komt een speler er net tussenin (Joris van Driel,red.) en die kan hem net een tikje geven en dan sta je nog voor de rust met 2-0 achter. Nee, was gewoon niet best. De afspraken kwamen we niet altijd na. De beuk moest erin en we verwachten een vechtwedstrijd. De eerste helft verzaken we gewoon. De tweede helft hebben we wel geprobeerd het recht te trekken, daar was het eigenlijk al te laat voor. Over het veld wil ik het niet hebben was gewoon slecht om er een mooie pot op te leggen. We zullen veel meer energie in de wedstrijd moeten gooien. Als we dat niet doen wordt het lastig. Dat er bij Vierpolders veel spelers rondliepen die ook op West gespeeld hebben was voor mij niet speciaal. In die periode speelde ik niet bij Rozenburg. Ik herken sommige gezichten, maar meer ook niet. Als ik terugkijk twee Lucky goals. Die tweede mogen we ons zelf aanrekenen. Misschien had ik daar moeten komen. Die bal bleef ook een beetje hangen door de wind. Soms gebeurt dat tussen keeper en verdediger. Het gaat honderd keer goed, nu zat het even tegen. Die eerste eigenlijk een eigen goal.

Rozenburg was gekomen voor punten en wilde er minimaal 1 naar huis meenemen. Beetje ongelukkige achterstand door een eigendoelpunt en een misverstand in de verdediging. Aanvoerder Nick de Bil was meer dan teleurgesteld maar realistisch in zijn verhaal. “We kwamen er na die 1-0 wel uit probeerde de bovenliggende partij te zijn. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Ja, Bethslot (Woldeamanuel, red.) schoot er een op de paal die had er ook in gekund. We hebben de eerste helft iets te weinig laten zien. Meer duels, meer stootkracht. We moeten om dit soort potjes te winnen meer energie in de wedstrijd gooien. Na rust werd het lastiger Vierpolders ging in mijn beleving de voorsprong verdedigen en wij konden het niet doorbreken. Krijgen we nog een penalty. Oud Rozenburg doelman Rick Otte kwam wat in de slotfase van de wedstrijd wat wild uit. Scheidsrechter Patrick Borsboom kon niet veel anders dan de bal op de stip. Dat zijn voor Bryan van der Laan honderd procentjes en stond de eindstand op het bord, 2-1. We hebben in de slotfase nog wel alles of niets gespeeld, meer mensen naar voren, maar het leverde niet het resultaat op waar we naar op zoek waren. Onze wedstrijdmentaliteit over de gehele wedstrijd is gewoon niet goed. De spirit zoals tegen DVO heb ik al twee weken niet gezien. Als we die niet terugvinden wordt het een lastig seizoen, zeker met die versterkte degradatie. En zo langzaam aan is de ziekenboeg niet zo vol meer. Dit is Rozenburg, hier moeten we het meedoen. De absolute wil om te winnen moet terug. Zaterdag OHVV daar hoeft de trainer zijn ploeg niet op scherp te zette. Ook daar zit een Rozenburg verleden. Maar het begint bij ons zelf. En of het verlies zaterdag terecht was? We moeten punten pakken mooi of lelijk maakt niet uit anders doen we de goede start in drie weken teniet. De knop moet om, de punten tellen de komende twee weken. Eigenlijk 6 tot de winterstop.”