Een prima eerste helft met fraaie doelpunten gaf Rozenburg het binnen 10 minuten na de thee volledig weg. Het liep net als vorige week tegen OHVV tegen een counter aan in de slotfase waardoor de ploeg van Peter-MarcelNauta voor de vierde keer op rij met lege handen stond.

Rozenbrug speelde een meer dan acceptabele eerste helft in het treffen met SC Botlek op sportpark de Brug in Spijkenisse. De ploeg straalde uit om met een goed resultaat de winterstop in te gaan. Coach Peter-MarcelNauta had wat problemen voor aanvang van de wedstrijd. Eerste doelman Benny van der Meer was geblesseerd en ook niet beschikbaar. Silvio Spiessens moest door werkzaamheden van Schiphol komen en dat is ook op zaterdag een hele toer. Vince Lissenberg, tot nu toe niet gespeeld vanwege een blessure, moest weer als veldspeler het doel verdedigen. Dat had Lissenberg ook al moeten doen in het tweede elftal eerder op de dag. Ook Lars Bekker haakte in de warming-up af met een liesblessure. Alain Kers was zijn vervanger. Het was dus weer puzzelen voor de coach in aanloop van de wedstrijd tegen Botlek. Rozenburg begon sterk aan de wedstrijd en in de vierde minuut mocht Nick de Bil al alleen op Botlek doelman Kevin Rijsdijk af gaan. Rijsdijk kon een vroege achterstand voorkomen. Rozenburg was in die eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar sprong toch wat slordig om met de geboden kansen. In de 23e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Nick de Bil werd rond de zestien aangespeeld en als heel Botlek let op het linkerbeen van de Rozenburg aanvaller krult hij met rechts de bal over de doelman van Botlek in het netje, 0-1. Verdiende voorsprong voor Rozenburg. En voor de thee werd het nog 0-2. Een prima voorzet van Jeroen Brobbel werd bij de eerste paal prima binnen getikt door Bethslot Woldeamanuel, 0-2. Een prima moment zo net voor de thee en gaf de verhoudingen in het veld duidelijk weer. Rozenburg leek op weg naar een simpele overwinning, maar niets bleek minder waar. Aanvoerder Nick de Bil na de wedstrijd.

Nick de Bil

“Wat moet ik hier van zeggen. Ik weet het ook niet. Eerste helft speelde we echt goed voetbal. Eigenlijk voor het eerst weer sinds lage tijd en dan zie je dat we toch wel kwaliteit hebben in de ploeg. Op trainingen in positiespelletjes alles prima. Dit was vandaag kunstgras, maar daar trainen we ook op, dus dat waren geen problemen. De ruimte tussen de linies waren er en konden elke keer de vrije man creëren. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Dat eerste doelpunt. Een afgeslagen bal, Bryan (van der Laan, red.) kopt hem terug en ik kan hem met rechts binnen krullen. Die tweede ook een fantastisch moment net voor rust. Een weergaloze actie van Brobbel en Bethslot kon het bij de eerste paal netjes binnen schieten. Dat waren ook voetballend prima doelpunten. Met een goed gevoel naar de thee. En wat er dan na de rust gebeurt? Binnen tien minuten geven we het helemaal weg. Ik heb er geen verklaring voor. Opeens was er niets meer. En dan die derde, eigenlijk net als vorige week. Volgens mij hebben we ook de tweede helft nog wel kansen gehad, ik denk zeker een stuk of vier misschien wel vijf. We kunnen wel voetballen, zeker als alles meezit, maar soms als het tegen zit wordt er wat anders gevraagd. Van die goede start is niets meer over. Hebben we helemaal te niet gedaan. Zo gaan we met een k*t gevoel de winterstop in. Ik weet echt niet wat ik ervan moet zeggen.”

Nog maar twee minuten op het veld in de tweede helft en Quincy de Lobel had de bal al in het netje liggen achter Rozenburg gelegenheidsdoelman Vince Lissenberg. In de 54 minuut een lange bal over rechts die fraai teruggelegd wordt op JorgeFernandes die de gelijkmaker op zijn naam schreef. Na toch best wel wat kansen voor Rozenburg om het tij te keren loopt de ploeg van Nauta dan in de slotfase tegen een counter aan met weer ‘Goudhaantje’ Quincy de Lobel die voor de tweede keer die middag het netje achter Vince Lissenberg weet te vinden. Er stonden toen 86 minuten op de klokken en het aangeslagen Rozenburg wist de nederlaag verder niet meer te voorkomen. Maik den Ouden maakte in de tweede helft zijn na een lange blessure zijn rentree en speelde in het centrum waardoor Jordie de Groot, uit het centrum weggehaald, de back positie voor zijn rekening moest nemen. Ook de Poolse spits SzymonJoachimiak werd met wat leek op een liesblessure vervangen door Tim Bekker. Scheidsrechter Harry Hamer toonde vijf keer het gele kartonnetje Twee voor Rozenburg, Alain Kers en Szymon Joachimiak en drie maal aan de thuisploeg. Rozenburg likt de wonden en heeft een paar weken om te kijken, zoals aanvoerder Nick de Bil het verwoorden, ‘willen we alleen voetballen of gaan we ook nog punten pakken.