De winterstop is voorbij en het amateurvoetbal gaat weer beginnen. Als we naar buiten kijken nog niet aantrekkelijk, maar het balletje gaat weer rollen. Peter-Marcel Nauta gaat met Rozenburg de strijd aan met koploper HBSS in Schiedam.

 

HBSS doet het meer dan goed deze competitie en lijkt dan ook de te kloppen ploeg deze competitie. De ploeg van Toon Wolters , die deze zomer aan zijn 8e seizoen begint op sportpark Harga, heeft na elf wedstrijden een voorsprong van 8 punten op de nummer twee op de ranglijst Kethel Spaland. Excelsior’20 wist een puntje te pakken door op 19 november van het vorig jaar in de thuiswedstrijd HBSS op 2-2 te houden en in de openingswedstrijd van dit seizoen was OVV de winnaar in Oostvoorne, 1-0. Verder maakte de ploeg van Wolters geen foutjes. Het doelsaldo 30 voor en maar 9 tegen is ruim. Voor Rozenburg een lastige opgave om met punten terug te keren uit Schiedam.

Rozenburg staat op plaats elf op de ranglijst. Een plaats waar de ploeg van Nauta niet thuis hoort. Vorig seizoen speelde de Rood Gelen nog in de tweede klasse. We hebben er al veel over geschreven, individuele klasse zeker voldoen voor de derde klasse, het voetbal bij vlagen best aantrekkelijk, maar de resultaten teleurstellend zeker de laatste wedstrijden. Of Rozenburg in de rest van de competitie haar ware gezicht kan tonen? Dat begint dan zaterdag met niet de eenvoudigste pot van dit seizoen. In de aanloop naar dit seizoen speelde Rozenburg ook tegen HBSS op sportpark Harga. In die wedstrijd won de huidige koploper met 2-1. Natuurlijk vragen we ook hoe de coach van Rozenburg tegen deze wedstrijd aankijkt.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag hervatten we de competitie met een uitwedstrijd bij koploper HBSS. De koploper heeft voor de winterstop een gedegen voorsprong opgebouwd t.o.v. de concurrenten, waar met name DVO '32 afhaakte en Kethel Spaland verrassend doorstoomde naar de 2de plaats. Zelfde zakte wij na een goede periode weg door een 4 nederlagen op rij, met name de twee laatste wedstrijden voor de winterstop hadden een beter lot verdiend, maar uiteindelijk liepen we in deze wedstrijden ook de punten mis. In deze competitie, waarin de onderlinge verschillen erg klein zijn, is het zaak om de aansluiting naar boven weer te vinden. Het doel blijft vooralsnog een periodetitel, maar dan moet wel de draad opgepakt worden van de eerste 7 wedstrijden van het seizoen. Het trainingskamp in Albufeira heeft de groep weer wat hechter gemaakt en daarnaast hebben we getraind en gespeeld, enig smet is de blessure van Benny van der Meer die voorlopig in het gips zit. De groep wordt steeds fitter en completer, dus dat komt op een uitstekend moment. Zaak om zaterdag in het hol van de leeuw punten mee te nemen, iets wat eerder met 10 man al presteerde bij DVO '32, destijds de koploper. Benieuwd hoe wij ons plan uitvoeren tegen de 1-4-2-2-2 van Toon Wolters en of we een goed gevoel aan de wedstrijd kunnen overhouden, dat zullen bonuspunten zijn, daarna volgt namelijk een reeks waarin wij de punten moeten pakken namelijk.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.