De eerste wedstrijd na de winterstop was er één die je als ploeg snel wil vergeten, maar wel de lessen uit moet trekken. Dat zal Rozenburg en coach Nauta zeker hebben gedaan. Van de mat gespeeld bij koploper HBSS in Schiedam. Na 90 minuten stond er 6-2 op het scorebord, een koude heel koude douche.

Maar zaterdag kan alles anders zijn. In een eerder interview met de coach van Rozenburg vertelde Nauta dat er nu wedstrijden aankomen die niet kunnen worden gewonnen, maar moeten gewonnen worden willen de Rood Gelen niet hopeloos in de problemen komen. Deltasport komt naar West en staat op plaats 11 een plaatsje onder Rozenburg, maar de Vlaardingers hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen weekend werd de wedstrijd Deltasport tegen OVV afgelast. Deltasport heeft 9 punten verzameld, 2 keer was er winst. Bij OHVV werd er met gewonnen met 0-3 en ook Kethel Spaland, in de eerste wedstrijd van deze competitie, was er winst, 2-4. Beide gewonnen wedstrijden op vreemde bodem. Wel dateert de laatste overwinning van 8 oktober van vorig jaar. Deltasport speelde 3 keer gelijk, Botlek thuis 1-1, Meeuwenplaat uit 1-1 en VDL thuis, 3-3. Dat was tot nu toe het laatste puntje voor Deltasport op 26 november 2022. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Gelukkig geld dat ook voor Rozenburg, dus de slechte tweede helft tegen HBSS hoeft geen vervolg te krijgen. Rozenburg begint zaterdag met 13 punten aan de wedstrijd, Deltasport heeft er 9. Natuurlijk hebben we op vrijdag ook coach Peter-Marcel Nauta aan het woord gelaten en ook de coach heeft het nog even over vorige week.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de eerste ontmoeting met s.v. Deltasport, de ploeg staat 4 punten onder ons en er telt echt maar 1 resultaat!, winnen. Bij een overwinning maken we het gat 7 punten en kunnen we op basis van het overige programma een stap naar boven maken. Het verlies van afgelopen zaterdag was wel enigszins geflatteerd, HBSS heeft een goede voetballende ploeg, maar we gaven 3 doelpunten uit corners wel erg makkelijk weg, dat betekent gewoon dat we op dat moment niet scherp zijn en het duel missen. Eerste helft speelde we prima, goed gedisciplineerd en volgens het afgesproken strijdplan. Na de 1-0 komen gelijk en vervolgens naar 1-2, dan is het jammer dat door een rare klutsbal de 2-2 voor rust al op het bord komt. Over heel de wedstrijd heeft iedereen geprobeerd het maximale er uit te halen, en krijgen we in de slotfase nog 3 opgelegde mogelijkheden, verschil is dat HBSS dodelijk is in deze situaties en wij laten het op dat moment liggen. Zaterdag moeten we draad van met name de eerste helft weer oppakken, de discipline en het strijdplan moeten op dat niveau zijn, en we mogen ons niet laten verrassen bij dode spelmomenten. Szymon Joachimiak haakt geblesseerd af, daar staat tegenover dat de vorige week zieke Nick de Bil, Elroy van Seventer en Jeroen Brobbel terugkeren.”