Rozenburg kan zeker nog niet opgelucht adem halen na afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen Deltasport haalde het einde niet. Daar kon Rozenburg niet zo heel veel aan doen. Het was vooral Deltasport die het met scheidsrechter Steven van Erven aan de stok had.

Nadat de scheidsrechter in de 10e minuut van de tweede helft de wedstrijd al voor 10 minuten had stilgelegd, Tufku Aygoren wilde na twee keer geel niet van het veld af, besloot de scheidsrechter dan zelf maar de kleedkamer op te zoeken. De wedstrijd kreeg een vervolg met Rozenburg bijna wanhopig op zoek naar de winst en was het voor Deltasport tegenhouden met soms een gevaarlijke counter. Uiteindelijk nadat Rozenburg door een penalty op 1-0 was gekomen en Deltasport, in woord en gebaar het daar overduidelijk niet mee eens was, besloot de leidsman met nog 12 minuten op de klokken het definitief voor gezien te houden. Helaas een smetje op een van beide kanten oninteressante en slechte wedstrijd, waar Deltasport gekomen was voor een punt en bij Rozenburg onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen troef was.

Rozenburg coach Nauta moest het stellen zonder Szymon Joachimiak, doelman Benny van der Meer, Onur Zaif en de al langer geblesseerde Alan Kers en Sander Kraaijeveld. Niets blijft de ploeg van Nauta, met een toch al smalle selectie, gespaard. Voor de thuisploeg was vooral het niet verliezen belangrijk. De laatste weken en wedstrijden loopt Rozenburg herhaaldelijk tegen nederlagen aan, al dan niet terecht, en de laatste wedstrijd tegen koploper HSS stond er zelfs na 90 minuten 6-2 op het scorebord in het nadeel van Rozenburg. Dat leek toch overduidelijk in de koppies van de Rood Gelen te zitten. De gasten uit Vlaardingen speelde op de counter en werden in die beginfase sporadisch gevaarlijk. Maar toch kon Rozenburg de wedstrijd in een vroeg stadium niet in rustig vaarwater te brengen. De ploeg van coach Nauta had daar wel kansen voor. Zeker in de 16e minuut toen Bethslot Woldeamanuel een poging, die beter lot had verdiend, net over de lat van Deltasport sluitpost Amir Zilic zag gaan. Rozenburg probeerde het wel, maar zocht vaak niet de simpele oplossingen en speelde in een te laag tempo om het Deltasport echt moeilijk te maken. Als dan de meest creatieve speler van Rozenburg Bethslot Woldeamanuel er in de 40e minuut ook nog met een knieblessure vanaf moet en vervangen werd door Vince Lissenberg moest Rozenburg het elftal wat aanpassen. Stefano Tavares naar de frontlinie en Lissenberg op het middenveld. De rust gaf Rozenburg de gelegenheid om de poppetjes weer op de juiste plaatst te zetten.

Na 10 minuten in de tweede helft de eerste onderbreking. Tutku Aygoren krijgt een gele kaart en beef mekkeren tegen de scheidsrechter en na wat gezeur, we weten niet wat er precies is gezegd, toont scheidsrechter Steven van Erven voor de tweede keer geel en moet Aygoren vertrekken. Als de speler dat verder niet van plan is, onderbreekt de scheidsrechter de wedstrijd. Even onduidelijk of hij nog terug zou komen maar na 10 minuten ging de wedstrijd verder. De wedstrijd werd er niet aantrekkelijker door en Rozenburg vergat met de spaarzame kansen de punten in veilige haven te brengen. De beste kans was nog voor spits en routenier Nick de Bil. Op een voorzet van de ingevallen 17-jarige Tycho Spaans, komt hij niet verder dan de bal tegen de paal te koppen. Er stonden toen 24 minuten op de klokken en het spel van de thuisploeg werd nog onrustiger. Dan in de 34e minuut gaat de bal op de stip. Jordie de Groot werd binnen de zestien onderuit gehaald en scheidsrechter Van Erven kon niet meer doen dan een penalty geven. Bryan van der Laan, normaal een zekerheidje voor de thuisploeg, achter de bal. Als de routinier normaal alles onberispelijk binnenschiet, heeft hij nu de binnenkant van de paal nodig om de bal in het netje te krijgen. Verder komt de wedstrijd niet. Deltasport is het met de beslissing van de scheidsrechter niet eens en na wat gele kartonnetjes in de richting van spelers van Deltasport gaat scheidsrechter Steven van Erven, 12 minuten plus wat blessuretijd voor het einde van de wedstrijd, definitief naar de douche. Rozenburg was verder niet betrokken bij de opstootjes en moest lijdzaam toezien dat de punten voorlopig niet kunnen worden bijgeschreven.

Aanvoerder Nick de Bil

“Ik weet niet precies wat er aan de hand is. Je weet dat de scheidsrechter al eerder wilde staken bij dat voorvalletje in de 10e minuut van de tweede helft. We konden hem nog bewegen om toch door te gaan. Dan moet je als ploeg ook weten dat hij er met het minste geringst mee stopt. Dan geeft hij een penalty, wat denk ik wel terecht was, en dan reageert zo’n ploeg. Dit zijn jongens met temperament. Wat het nu gaat betekenen, geen idee. Hij heeft nog een aantal kaarten uitgedeeld en definitief gestaakt. Het zal voor Deltasport meer consequenties hebben dan voor ons denk ik. Wellicht moeten ze nog voor een kwartiertje terugkomen en wij moeten zorgen dat we de punten uit het vuur slepen. Als we naar de wedstrijd kijken zie je wel in wat voor een fase we zitten met deze ploeg. Zeker logies als je wedstrijd na wedstrijd geen resultaat haalt en slecht speelt. Ja, en dan is er in het voetbal iets, het kwam snel verdwijnen, maar ook week na week terugkomen. We moeten gewoon hard werken met elkaar, maar daarbij komt dat er een hoop zieken zijn geweest. Van de week waren we op de training pas donderdag een beetje compleet. Je ziet dat het veel kracht kost en de pijp ook sneller leeg is. Het vertrouwen is er niet, en je hebt gelijk ook de dragende spelers laten het afweten. Die spelers hadden het al moeilijk met zichzelf. Als ik naar mezelf kijk had ik de kracht, na mijn ziekte, niet om wat extra’s te doen. Ik kon die meters niet maken die een spits moet maken in een 4-3-3 systeem. Dan wordt het wel lastig voetballen. Je ziet dat Maik (den Ouden, red.) en Elroy (van Seventer, red.) aan het zoeken zijn. Middenvelders de bal liever niet hebben, uit angst en ontbreken aan vertrouwen, dan wordt het heel lastig. Toch hebben we weinig weggegeven. Alhoewel we tegen een counter aanliepen waar Silvio (Spiessens, red.) ons op de been weet te houden. We moeten resultaat gaan halen dan komt dat vertrouwen wellicht terug. Nu zit er onrust en gebrek aan vertrouwen in de ploeg. We moet hard werken, dat hebben we denk ik wel gedaan. Bij die penalty zie je ook dat Bryan (van der Laan, red.)een honderd procent zekerheid is. En nu binnenkant paal, maar hij telde. Afwachten wat er gebeurd met deze wedstrijd en wij moeten ons richten op Excelsior ‘20 volgende week.”