De ‘nul’ houden en punten pakken was de opdracht voor het team van Erik van de Ridder. “We hebben te veel doelpunten tegen, daar moeten we wat aan doen. En natuurlijk de punten pakken.”, vertelde coach Erik van de Ridder voor de wedstrijd. En in de slotfase ging het nog bijna mis door slordig spel op het middenveld, bij een stand van 1-3, een lob die op de lat eindigde terwijl de doelman van Rozenburg ver voor zijn doel stond.

De slotfase in Maassluis leek even op het Rozenburg waar het in de eerste helft van de competitie nogal eens mis ging. Afgelopen zaterdag had de ploeg van De Ridder een engeltje op de lat en bleef een misschien hectische slotfase uit. Rozenburg had het betere van het spel en gaf niets of nauwelijks iets weg. In de 18e minuut kwamen de Rood Gelen op voorsprong. Nick de Bil stuurde Stefano Tavares de vrije ruimte in en de routinier, die waar het naar uitziet ook volgend seizoen het Rood en Geel om de schouders zal dragen, omspeelde VDL-doelman Stijn Oskam en stond de 0-1 op het scorebord. Rozenburg wilde wel meer die eerste helft, maar de echt uitgespeelde kansen werden niet of nauwelijks benut. Het was slordig alhoewel het er voetballend nog niet zo slecht uitzag.

“Dat ben ik niet met je eens”, was aanvoerder Nick de Bil stellig over die eerste helft. “Het ziet er niet uit, denk ik. Op het middenveld was er zoveel ruimte en we doen er eigenlijk niets mee. We kiezen er zelf wel voor om verder in te zakken en niet voor het mooie voetbal te gaan. We pakken de punten en dat is goed, maar mooi was het allemaal denk ik niet. Maar op dit moment gaat het om punten. De laatste drie wedstrijden hebben we er negen gepakt.”

Rozenburg had van de nummer laatst in de derde klasse D niet zoveel te vrezen. Verdedigend stond het goed bij Rozenburg en vooral niets weggeven was het vertrouwen wat de defensie uitstraalde. Na de thee wilde vooral VDL de bakens verzetten, maar lang duurde die druk niet. Rozenburg verdubbelde de score in de 55e minuut. Stefano Tavares vrij over de rechterkant zag de mee opgekomen Nick de Bil in een nog betere positie en was het voor de aanvoerder van Rozenburg een eenvoudig klusje om VDL-doelman voor de tweede keer te passeren. In de slotfase gebeurde er opeens nog wat op het sportpark van VDL. In de 86e minuut een overtreding in de zestien op Rozenburger Xander Geveke. Bal op de stip en dat is een zekerheidje voor Bryan van der Laan, 0-3. Als dan Fred van Maaswaal nog een onnodige ere treffer mag maken van Rozenburg staat de eindstand op het bord, 1-3.

Aanvoerder Nick de Bil

“Als we aan de bal in een hoger tempo kunnen spelen met meer juiste keuzes dan wat we nu doen loop je hier wat makkelijker weg. Die tegengoal mag niet vallen. We zijn in de tweede helft wel ver weggezakt, ook in de beleving. Het ging denk ik ook te gemakkelijk. Ze zijn niet gevaarlijk geweest op die laatste minuten na. Zo’n bal die dacht ik op de lat terug het veld in kwam dat kan niet. We waren niet scherp meer, dat was in meer fases van de tweede helft. We scoren drie doelpunten en lopen makkelijk weg en denken we het is wel gebeurd. Maar we moeten gewoon die ‘NUL’ willen houden. Belangrijk voor het gevoel. Maar oke die punten waren belangrijk en we laten ze nu ver achter ons. En natuurlijk, als we elke week op deze manier winnen is het ook goed. Het gaat nu om de punten.”

In de stand op de ranglijst staat Rozenburg op plaats 9. Zaterdag komt Victoria op bezoek een ploeg die op plaats 6 staat met 24 punten. Op plaats 7 en 8 OHVV en OVV met 23 punten. Ook al heeft Victoria een wedstrijd minder gespeeld kan Rozenburg bij winst zaterdag uit de nacompetitie zone kruipen. Het spel niet geweldig, maar Rozenburg kijkt omhoog. Coach Erik van de Ridder zal ook dan nog voor de groep staan. De KNVB heeft vrijstelling verleend tot 27 maart.