Rozenburg verloor afgelopen zaterdag bij Rijnmond Hoogvliet Sport. Aan de Botreep in Hoogvliet was Rozenburg misschien wel de betere van de twee, maar om te winnen moet je doelpunten maken en zijn balbezit en kansen niet genoeg voor de punten. Na vorige week verlies in eigenhuis, tegen Victoria’04 stond de ploeg van Erik van de Ridder ook in Hoogvliet met lege handen.

Coach Erik van de Ridder had zijn team wat aangepast. “Wessel Boertje is ziek en daar gaat Sander Kraaijeveld spelen”, vertelde Van de Ridder voor de wedstrijd. “We spelen aanvallend met Tim Bekker op rechts en Bethslot Woldeamanuel op links en Nick de Bil in de spits. Doelman Benny van der Meer zou op de bank beginnen, maar heeft zich gisteren afgemeld met een rugblessure. Onnodig om te zeggen dat we de punten hard nodig hebben.”

Rozenburg probeerde het in de beginfase met afstandschoten, maar kon RHS-doelman Gino-vanni Boom niet tot capituleren dwingen. Nick de Bil kreeg in die eerste helft een paar kansen die zeker in het netje achter de sluitpost van Rijnmond Hoogvliet Sport hadden moeten vallen. En in de openingsfase had ook Bryan van der Laan een dot van een kans. Vooral in de 24e minuut was een prachtige aanval van Rozenburg die meer had verdiend. Nick de Bil werd de vrije ruimt ingestuurd en werd door de RHS-doelman ver naar de buitenkant gedwongen en werd een honderd procent kans door RHS verijdeld. Een paar minuten later was het diezelfde Nick de Bil die een snel genomen vrije trap net naast de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal schoot. En dan komt voor Rozenburg een oude voetbalwet aan de Botreep in Hoogvliet om de hoek kijken. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Een voorzet van rechts werd teruggelegd bij de tweede paal in de zestien en kon de vrijgelaten Kian Kroep Rozenburg doelman Silvio Spiessens passeren. In die eerste helft had Rozenburg voldoende kansen om de wedstrijd een ander gezicht te geven, maar doelpunten waren duur bij de ploeg van Erik van de Ridder.

In de tweede helft een Rozenburg dat op zoek moest naar doelpunten en de ploeg van Hans de Heer die de voorsprong koesterde en met counters gevaarlijk werd. Zoals in de 20e minuut van die tweede helft waar Angelo Hoppenzak alleen op Rozenburg doelman Silvio Spiessens af mocht gaan. De Rozenburg goalkeeper kwam er als winnaar uit. En RHS had meer kansen, zeker als Rozenburg door soms slordig spel balverlies leed met veel spelers voor de bal. Coach Erik van de Ridder wilde forceren en bracht Vince Lissenberg voor de moegestreden Sander Kraaijeveld en in de slotfase ook de kopsterke routinier, of als dat beter klinkt ‘Sleurmens’, Jordie de Groot voor Tim Bekker. Kansen kwamen er wel voor de Rood Gelen, maar doelpunten niet. Rijnmond Hoogvliet Sport-doelman Gino-vanni Boom hield zijn doel schoon geholpen door de verdedigers met routinier Runell Martes als rots in de branding. Met het inbrengen van Lorenzo Kranenburg, die dus op de bank begon, wist RHS ook in de slotfase nog gevaarlijk te worden. Hier en daar wat irritatie en kleine opstootjes, die bij een degradatieduel horen, kon Rozenburg geen puntje overhouden aan het duel aan de Botreep. Rozenburg blijft in de nacompetitiezone en lijkt het verlies nog niet desastreus. Wel is het gaatje naar plaats acht, veilige plek, inmiddels vier punten. Ook de ploegen in de degradatiezone wonnen en verkleinde de achterstand. Naast Rijnmond Hoogvliet Sport wonnen ook VDL (3-0 tegen Kethel Spaland) en Deltasport (2-3 tegen DVO’32). In de nacompetitiezone was er ook verlies van OHVV (2-1 uit bij Excelsior’20) en ook Botlek verloor (2-1 bij koploper HBSS), alles is nog mogelijk en spanning genoeg in de derde klasse D.

Aanvoerder Nick de Bil

“Dit was zeker niet nodig. Ik denk dat ik de eerste helft twee goals moet maken en dan speel je een heel andere wedstrijd. Bryan had in de eerste minuut ook een doelpunt moeten maken. Het kan dat je kansen mist, die van mij waren wel honderd procent kansen. We zijn veel aan de bal, we domineren vinden de middenvelders goed. Alhoewel we voorin geen goede keuzes maken met de laatste bal. Maar dat mag geen reden zijn om achterin niet scherp te blijven. Dan een sporadische aanval in de zestien zes tegen één en die speler kan hem binnen tikken. Ja, dat mag niet. Je doet jezelf zoveel te kort. Dan gaan we op het laatst pompen en we beginnen daar denk ik vrij vroeg aan. Misschien langer over de zijkanten en dan inbrengen. We waren conditioneel veel beter, veel sterker. Zij waren alleen maar de ballen aan het weg roeien en hopen dat onze verdedigers een duel verliezen. Kijk als je zoals nu twee keer achter elkaar verliest, tegen tegenstanders waar je van moet kunnen winnen, ben je weer terug bij af. Vandaag gaat het mis bij kansen missen en dat reken ik mezelf heel erg aan. Die twee ballen moeten er gewoon in.”