In de rust van de wedstrijd tussen OHVV en Rozenburg was de aanvoerder van Rozenburg er stil van. Het horrorscenario, het slechts denkbare loop van de gebeurtenissen, afdalen naar de vierde klasse naderbij zag komen. Zijn ploeg stond aan het sportpark aan de Eeweg in Oudenhoorn, tegen een directe concurrent, op een 1-0 achterstand en verzuimde de geboden kansen te benutten en in de wedstrijd te blijven.

Er stonden 40 seconde op de klokken toen OHVV op voorsprong kwam. Er zullen niet veel supporters gezien hebben wat er gebeurde. In ieder geval was het Jonathan Francisca die de bal over de lijn in het netje van Rozenburg doelman Benny van der Meer duwde. Een opening waar niemand rekening mee had gehouden, alhoewel voor de wedstrijd sprak OHVV- en oud Rozenburg trainer Mark van Os over truckjes die zijn ploeg nodig had om Rozenburg in problemen te brengen. Voor trainer Mark van Os was het geen speciale wedstrijd vertelde hij voor de wedstrijd. “Natuurlijk ken ik nog wel wat spelers uit mij Rozenburg tijd, maar verder dan dat gaat het niet. Met OHVV hebben we een ploeg die net als Rozenburg uit de nacompetitiezone wil komen. Als ik kijk naar wat voor ploegen we onder ons kunnen houden, hebben we een beetje pech met die versterkte degradatie regelingen van dit seizoen. We spelen naar behoren en met een smalle selectie doen we het niet eens slecht. Vooral voorin hebben we wat problemen.”

Ook Rozenburg kampte met blessures, zieken en afwezigen. De zestienjarige Ryan Leerdam in de ploeg voor Wessel Boertje en ook Xander Geveke moest weer opdraven voor de zieke Onur Zaif. Na die snelle treffer van Jonathan Francisca, die ook in de heenwedstrijd op West de plaaggeest was voor Rozenburg door in de slotfase voor de toen winnende treffer te tekenen, probeerde Rozenburg terug te komen in de wedstrijd. Bethslot Woldeamanuel met een afstandsschot en vooral Tim Bekker had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de super snelle Bekker schoot de bal veel te slap in en kon OHVV doelman Wouter Bloothoofd erger voor de thuisploeg voorkomen. Wat Rozenburg ook probeerde die eerste helft, de thuisploeg bleef redelijk makkelijk overeind. OHVV kon tot de zestien nog wel meekomen met Rozenburg, maar aan echte kansen ontbrak het en heeft de ploeg van Mark van Os een gebrek aan scorend vermogen.

Aanvoerder Nick de Bil

“Als je wedstrijden moet spelen waar het omgaat en dan zo starten. We hadden nog geen minuut gespeeld en dan al op achterstand. Dat kan en mag natuurlijk nooit. Dan beginnen we niet scherp. Die eerste breedtebal vanuit het middenveld wordt door Bryan verkeerd verwerkt, Jordie (de Groot, red.) stapt er overheen en hij hangt. Je weet op een moeilijk bespeelbaar veld, tegen Oudenhoorn die misschien wel voor de laatste kans speelt en dan begin je zo. Dan weet je dat wordt een k*t middag en dat werd het ook. Tuurlijk kregen we kansen om terug in de wedstrijd te komen. Tim (Bekker, red.) die kon die bal er zelf in pissen en dan zo slap. De opdracht was wat verder inzakken om ruimte te creëren en dat hebben we gedaan, dus redelijk vanuit de discipline gespeeld. We moeten beter aan de bal zijn en dat was onder de maat. Wouter (Bloothoofd doelman OHVV, red.) plukt nog een balletje uit de bovenhoek. Als je dan kansen krijgt moet je er wel wat meedoen. In de rust zat ik er zelf redelijk doorheen. Ik mezelf opeens naar de vierde klasse kelderen. Daar had ik het moeilijk mee. Ik wil winnen ook al zie je dat misschien niet altijd van mijn spel af. Ik zag het echt even niet meer zitten. Niets gezegd als aanvoerder in de kleedkamer en alleen maar voor me uit zitten staren. Maar goed we hadden nog wel een helft. Gelukkig nam Elroy (van Seventer, red.) het in de kleedkamer over. We moesten iets hoger gaan spelen en meer druk zetten, we moesten scoren. We kwamen op gelijke hoogte. Afgeslagen bal die ik op Bryan kon geven en die schiet hem binnen. We waren op zoek naar een voorsprong en komen uit een corner weer achter. Krijgen we een penalty die Bryan van der Laan prima binnen schiet en vlak daarna de derde treffer. Eigenlijk wilde ik er niet voor gaan, maar Bethslot (Woldeamanuel, red.) riep je heb tijd. Ik kon die bal tweede paal leggen op Desley de Vliegh en die maakt het af. Belangrijke punten en na een weekje rust moeten we verder. En kunnen het in eigen hand houden.”

Die tweede helft was het voetballend misschien wel in evenwicht, alhoewel er toch wel te zien was dat Rozenburg individueel wat meer in huis had, zeker aanvallend. In de 56e minuut de 1-1 van Bryan van der Laan op aangeven van Nick de Bil. Uit een hoekschop waar de uitkomende Jordie de Groot geblokt werd, kon Gavin van Dort vanaf 5 meter doelman Benny van der Meer voor de tweede keer verrassen. Dan die penalty in de 77e minuut. De overtreding begon buiten de zestien, maar scheidsrechter Ibrahim Ozkal gaf eerst voordeel. Uiteindelijk besloot hij de bal toch op de stip te leggen. Voor Bryan van der Laan is dat een bijna routine klus en gaf hij doelman Bloothoofd van OHVV geen enkele kans. Een minuutje later weet Rozenburg de winnende binnen te tikken bij de tweede paal door Desley de Vliegh op aangeven van Nick de Bil. Die voorsprong gaf Rozenburg niet meer weg. Belangrijke punten in de race om uiteindelijk in de derde klasse te blijven.