Voor ploegen die winnen zijn de bekerwedstrijden, een teken dat de ploeg gereed is om aan het karwei, de competitie, te beginnen. Voor ploegen die verliezen, vaak een verlengstuk van de voorbereiding. Maar zaterdag is er geen excuus meer mogelijk, de ploegen moeten er staan, of dat nu een ervaren ploeg is, of nog niet ingespeeld, of een jonge ploeg die nog meters moet maken. De wedstrijden van de waarheid komen eraan.  

Bij Rozenburg hoor en lees je ook vaak dat coach Erik van de Ridder beschikt over een jonge ploeg. De bewoners van sportpark West beginnen wel aan het karwei in de vierde klasse, een niveautje lager. Lang geleden dat Rozenburg op dat niveau heeft geacteerd. Misschien een niveau waar coach Van de Ridder kan gaan bouwen aan succes. Maar die jonge ploeg is zeker geen excuus om op voorhand achter te verschuilen. Wat goed is, komt snel en Rozenburg heeft voldoende spelers met ervaring op het derde klasse niveau of zelfs nog hoger. Het wordt nu tijd voor resultaten, punten, mooi of lelijk, verdiend of gestolen. Punten zijn nodig om de neerwaartse spiraal te onderbreken. Zonder meer, een meer dan lastig karwei voor coach Van de Ridder en zijn team. Zaterdag komt ’s Gravendeel op bezoek en kan Rozenburg en coach Van de Ridder laten zien, dat het vroegere bolwerk aan Het Scheur weer omhoog kijkt en een ploeg is om rekening mee te houden.      

Het bekertoernooi 2024-2025

Wisselend succes in het bekertoernooi. Tegenstanders. WFB (5e Klasser), Houtwijk sv (5e Klasser) en Quintus (4e Klasser).

 

Uitslagen

 

 

 

 

 

Eindstand

 

 

datum

thuis

 

uit

uitsl.

 

plts.

verv.

 

pnt

31-08-2024

Rozenburg

-

WFB

3 - 2

 

1

Quintus

3

9

 

Quintus

-

Houtwijk

2 - 0

 

2

Rozenburg

3

4

07-09-2024

WFB

-

Quintus

0 - 5

 

3

Houtwijk

3

4

 

Houtwijk

-

Rozenburg

3 - 3

 

4

WFB

3

0

14-09-2024

Quintus

-

Rozenburg

2 - 0

 

 

 

 

 

 

WFB

-

Houtwijk

1 - 2

 

 

 

 

 

 

Tegenstander v.v. Rozenburg in de 4E Klasse E seizoen 2024-2025

 

Team

Vorig seizoen

Geëindigd

1

Botlek

4e klasse F

Plaats 5

2

GHVV’13

4e klasse F

Plaats 6

3

GOZ

5e klasse D

Kampioen

4

’s Gravendeel

4e klasse F

Plaats 2

5

Hekelingen

4e klasse F

Plaats 8

6

Meeuwenplaat

3e klasse D

Plaats 12

7

Oud-Beijerland

3e klasse C

Plaats 12

8

Rozenburg

3e klasse D

Plaats 14

9

Strijen

3e klasse C

Plaats 10

10

WCR

4e klasse F

Plaats 4

11

ZBVH

4e klasse F

Plaats 7

12

Zwartewaal

4e klasse F

Plaats 3

 

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, we hebben de uitspraak maar weer eens geleend. En de resultaten van vorig seizoen moeten snel worden vergeten. Natuurlijk zijn er ploegen die in het verleden ook tegenstander waren van de Rood Gelen. Maar elke vergelijking gaat mank. Het is te lang geleden of ploegen zijn niet net als Rozenburg niet voor niets tegenwoordig vierdeklasser. Zeven ploegen die het komende seizoen tegenstander zijn van Rozenburg speelde vorig seizoen ook in de vierde klasse. Net als Rozenburg speelde Oud-Beijerland, Meeuwenplaat en Strijen vorig seizoen nog in de derde klasse. GOZ komt over, als kampioen, uit de vijfde klasse. Bij de tegenstanders van Rozenburg zullen teams zich ook versterkt hebben, of het met hoopvolle eigen jeugd aan de slag gaan. De vorig seizoen nog in de derde klasse spelende teams zullen het verloren terrein snel willen goedmaken. Daar hoort Rozenburg zeker ook bij. Het complex aan de Vinkseweg straalt de klasse uit van een top amateurvereniging en daar blijven de sportieve prestaties van het eerste team wat bij achter. Gloort er hoop aan de horizon of hebben de Rood Gelen toch een afslag gemist. Maar hoe dan ook, nu gaat het echt beginnen.