Samen met de opening is er ook een themadag en een vlootschouw van nautische dienstverleners. De opening van de Prinses Margriethaven zal verricht worden door havenwethouder van Rotterdam, Pex Langenberg. In de nieuwe servicehaven op Maasvlakte 2 zijn aanlegplaatsen beschikbaar voor vaartuigen van nautische dienstverleners als roeiers, sleepdiensten, Zeehavenpolitie, Douane en Havenbedrijf.

Vanuit de Prinses Margriethaven zal de komende jaren in toenemende mate de scheepvaart op Maasvlakte 2 worden bediend. De eerste activiteiten op dat gebied vinden later dit jaar plaats als de containerterminals van APMT en RWG op Maasvlakte 2 in (test-)bedrijf komen en containerschepen met regelmaat de Prinses Amaliahaven gaan aandoen.

Het programma
11:00 uur Start themadag Servicehaven in FutureLand
12:30 - 13:00 uur Officiële opening Prinses Margriethaven
13:00 - 17:00 uur Informatiemarkt aan ponton servicehaven

FutureLand in het teken van de servicehaven

FutureLand is de hele zaterdag geopend en staat zowel binnen als buiten in het teken van de servicehaven. Films en lezingen bieden bezoekers achtergrondinformatie over de werkzaamheden van de nautische dienstverleners. Buiten vindt aan het ponton een drijvende informatiemarkt plaats. Aan boord van de diverse vaartuigen kan iedereen van acht jaar en ouder een kijkje komen nemen en uitleg krijgen over de functies en activiteiten van de verschillende nautische dienstverleners. Wie zelf wil stoeien met trossen of voertuigen met bijzondere uitrustingen wil bekijken kan terecht op de parkeerplaats van de servicehaven. De themadag wordt georganiseerd in samenwerking met de nautische dienstverleners die de servicehaven als uitvalsbasis gaan gebruiken: Fairplay Towage, Kotug, Smit, Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht, Douane, Zeehavenpolitie en de Divisie Havenmeester en Dienst Hydrografie van Havenbedrijf Rotterdam.

Rondritten en vaartochten

Ook tijdens de themadag staan de FutureLand Express en de FutureLand Ferry in de startblokken om Maasvlakte 2 van dichtbij te laten ervaren. Om 12:00, 14:00 en 15:30 uur biedt een rondrit onder leiding van een ervaren FutureLand voorlichter een bijzondere blik op dit nieuwe havengebied. De FutureLand Ferry gooit om 14:00 en 15:30 uur de trossen los voor een rondvaart langs de terminals in aanbouw, de nieuwe ligplaatsen voor overslag van schip naar schip en het Yangtzekanaal. Ook aan boord vertelt een voorlichter het complete verhaal over Maasvlakte 2. Reserveren voor een rondrit of -vaart kan eenvoudig op de internetsite van FutureLand.

Stoeien met trossen

FutureLand is de hele zaterdag geopend en staat zowel binnen als buiten in het teken van de servicehaven. Films en lezingen bieden bezoekers achtergrondinformatie over de werkzaamheden van de nautische dienstverleners. Buiten vindt aan het ponton een drijvende informatiemarkt plaats. Aan boord van de diverse vaartuigen kan iedereen van acht jaar en ouder een kijkje komen nemen en uitleg krijgen over de functies en activiteiten van de verschillende nautische dienstverleners. Wie zelf wil stoeien met trossen of voertuigen met bijzondere uitrustingen wil bekijken kan terecht op de parkeerplaats van de servicehaven.

Mocht u op 27 september niet in de gelegenheid zijn om FutureLand te bezoeken is het toch de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen. FutureLand is geopend op dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Een prachtig informatiecentrum waar de toegang gratis is. Ruim 600.000 bezoekers gingen u al voor.

FurureLand

Europaweg 902

3199LC Maasvlakte

Havennummer 8213

 

 

Bron:FutureLand / Port of Rotterdam

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .