Op 30 juli is weer het jaarlijkse evenement op het modelvliegveld van Rozenburg. In samenwerking met Hobby King komen er dan 110 piloten uit 6 verschillende landen hun kunsten met modelvliegtuigen tonen. Een waar spektakel en zeker ook voor het publiek leuk en meer dan interessant om de vliegshow te bezoeken. De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het modelvliegveld van Rozenburg op de landtong.

Lees meer: Internationale modelvliegshow op de landtong

Het wordt een spektakel op 17 september, zeker als je van oude nostalgische bromfietsen houdt. Oldtimer club De Oudcamp uit De Lier gaat naar de Overkant, zoals de Westlanders dat noemen. De club heeft ook 15 tot 20 Rozenburgse leden en als ze dan toch naar de overkant gaan wil Arie van Oudheusden, prominent lid van De Oudcamp, ze ook wel een stukje van ons mooie dorp laten zien. Het wordt een tocht over Voorne Putten en Rozenburg en naar verwachting zullen er zeker 150 brommerfanaten aan de start verschijnen.

Lees meer: Met oldtimerbromfietsen door Rozenburg

Het is inmiddels alweer een weekje geleden dat Juf Monique Quak de Nijmeegse vierdaagse heeft uitgelopen. Inmiddels is Monique wel weer hersteld maar heeft wel een virus opgelopen. Het vierdaagse virus en wil dan ook zeker volgend jaar weer meelopen. "Het waren echt geweldige dagen, een voorrecht om het mee te mogen maken en het mee te kunnen lopen. Je bent als het ware één grote hechte familie met elkaar, een gevoel waar ik nog weken van zal na genieten en volgend jaar opnieuw hoop te ervaren", vertelde Monique.

Lees meer: Een handdoek was mijn trouwste bondgenoot

Het is voor de eerste keer dat Monique Quak meeloopt aan het grootste wandelspektakel in Nijmegen. Monique doet dat niet zozeer voor zichzelf dan wel voor het goede doel. Voor Monique geen 40 km, maar ze doet er nog een schepje bovenop en gaat voor vier dagen 50 km. Een hele uitdaging als je nog nooit de vierdaagse hebt gelopen. Maar Monique heeft niet alleen de afstand te overbruggen maar hoopt ook veel geld op te halen voor het goede doel longontsteking bij kleine kinderen. En die drijfveer zal haar in de moeilijke perioden zeker gaan helpen.

Lees meer: Juf Monique Quak loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Het zijn herinneringen uit vervlogen tijden. Op de rijkssnelwegen werden Porsches ingezet om de veiligheid van de automobilist te bevorderen en alles op rijkswegen in goede banen te leiden. Vanuit een open auto was het mogelijk om direct met andere automobilisten te communiceren en voor dat doel was er een soort megafoon op de auto gemonteerd. Soms stonden de surveillanten op de achterbank het verkeer te regelen. Je zag ze vaak van ver al aankomen met opvallende auto's en natuurlijk de kinderen met hun neusjes tegen de ruit gedrukt om maar niets te missen. Twee pothelmpjes en die witte lange jassen die respect afdwongen in hun Porsches. Rozenburger Richard Venekamp was één van die politiemannen.

Lees meer: Een jongensdroom rijden in een Porsche van de Rijkspolitie

Afgelopen woensdag werd het Multi Functioneel Centrum 'De Rozenburcht' officieel geopend. Een opening die naast de gebruikelijke bloemen, mooie woorden, bedankjes, luister werd bij gezet door Maaike de Waard. Maaike zette de ongetwijfeld voorlopig snelste tijd op de 50 meter vlinderslag neer wat als hand gemeten ook nog een persoonlijk record was van 25.86.

Lees meer: Het grote genieten kan beginnen

Van 29-31 juli is er op het modelvliegveld van Rozenburg weer een prachtig evenement als de Rozenburgers gastheer zijn van Hobby King Live. Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een prachtige vliegshow. Ook voor het publiek leuk om deze modelvliegshow te bezoeken. Naast de demonstraties zullen er groepsvluchten zijn en zal er ook aandacht zijn voor het steeds populairder worden van het vliegen met Drones.

Lees meer: E.M.C.R. Rozenburg ook in 2016 gastheer HobbyKing European Fly-in

Het moet de wandelaars langs de Waterweg bij Rozenburg zijn opgevallen dat de strekdammen ter hoogte van de manege met elkaar worden verbonden. De eerste stenen zijn bij laagwater al zichtbaar. De strekdammen zijn er om de golfslag te breken maar er zijn meer plannen. Door het plaatsen van een 'Langsdam' ontstaat er ruimte waar de natuur zijn gang mag gaan om natuurlijke oevers te ontwikkelen. Wat heeft dat dan weer met parkeermeters te maken.

Lees meer: Verbreden, versmallen of komen er parkeermeters in de Nieuwe Waterweg

Er is nog een gaatje in de begroting maar het Theemsweg-tracé lijkt meer dan de ideale oplossing voor het vol benutten van de Betuweroute en het spoortransport naar het achterland en de rest van Europa. Het project is begroot op 366 miln. Het Rijk doet 157 miln. in het potje, het Havenbedrijf 80 miln. en Europa (Brussel) nog eens 60 miln. een te kort van een kleine 70 miln. Toch lijkt het project door te gaan. Die 70 miln. moeten er nog ergens voor het einde van dit jaar komen, anders overweegt het Rijk alsnog voor een ingrijpende renovatie van de brug en blijft de kruising tussen spoor en zeevaart bestaan.

Lees meer: Theemsweg-tracé komt er

Op 1 en 2 augustus is Modelvliegclub Rozenburg gastheer van 'Festival of Flight' op het modelvliegveld op de Landtong bij Rozenburg. HobbyKing organiseert al ruime tijd evenementen in de de USA en Australië onder de naam "Festival of Flight". Dit jaar is er besloten om ook een tournee door Europa te maken. Er staan vliegshows op het programma in vijf verschillende steden en landen. De laatste is op de Landtong van Rozenburg op 1 en 2 augustus.

Lees meer: HobbyKing European Fly-in bij E.M.C.R. Rozenburg

Het is alweer 35 jaar geleden dat de Rozenburgse Kinderboerderij haar poorten opende voor het publiek en vooral de kleintjes uit ons dorp. En wie heeft er nu geen mooie herinneringen aan de Kinderboerderij, als kind, als ouders of als oma en opa. Natuurlijk reden voor een spetterend feestje. Op zaterdag 20 juni zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Zo kunt u deze dag o.a. genieten van diverse demonstraties zoals ganzen drijven, glasblazen en klompen maken. Voor de kinderen zijn er springkussens, een zweefmolen, kop van jut en nog vele andere leuke bezigheden. Ook zal er deze dag een band spelen om alle feestelijkheden muzikaal te begeleiden.

Lees meer: Kinderboerderij bestaat 35 jaar