Lombardijen - Rozenburg 4 - 2

Het wordt lastig misschien zelfs wel moeilijk voor Rozenburg in de tweede klasse D en de positie van trainer Rob Vuik is dan ook niet te benijden. Het vlaggenschip van de eens zo roemruchte club uit het prachtige dorp aan de Waterweg zit in zwaar weer en de kans dat de ploeg in rustig vaarwater komt lijkt met de week kleiner te worden. Afgelopen zaterdag was Lombardijen te sterk en won met 4-2 op Varkenoord. En aan die overwinning was niets af te dingen.

Het was puzzelen voor de coach van Rozenburg. Doelman Stefan van Asperen had zich een paar uur voor de wedstrijd ziek afgemeld, Gerzon Almeida was geblesseerd en Rudie Fortes werd om disciplinaire redenen aan de kant gehouden. Verder was ook Kenan Yilmaz niet beschikbaar. De middenvelder wil eerst helemaal vrij van pijn zijn van de naweeën van de schouderblessure voor hij weer aan wedstrijdspelen toekomt. Of dat nu het enige probleem bij geroutineerde middenvelder is? Het bank zitten, kan ook de nodige pijntjes opleveren. Problemen te over bij de smalle selectie die Rozenburg dit jaar heeft. Lombardijen trainer René van Antwerpen kende die problemen niet. "Ik heb en fitte selectie", vertelde Van Antwerpen voor de wedstrijd. "We hebben deze week één keer getraind en afgelopen dinsdag gespeeld. De rest van de week waren de jongens vrij. Wij trainen nog op maandag en woensdag dan zit er een wat langere hersteltijd tussen de laatste training en de wedstrijd. Om een dag na de wedstrijd van dinsdag gelijk weer te gaan trainen was geen optie." Het is verwonderlijk wat René van Antwerpen met deze ploeg presteert. Geen jeugd, geen geld een complex wat niet voor niets Rabbit Hill wordt genoemd, zijn nu niet direct ingrediënten waarvoor je naar Lombardijen komt. Maar Van Antwerpen staat met zijn selectie wel op een mooie derde plaats op de ranglijst en daar kon Rozenburg afgelopen zaterdag niets aan veranderen.

Bejamin Baan was de eerste die voor Lombardijen een kans kreeg om de score te openen. Maar hij schoot over het doel van invaller doelman Robert de Korte, die overigens een prima wedstrijd speelde. Het antwoord was van Nick de Bil twee minuten later. Doelman Jonny Hofman van Lombardijen was al gepasseerd en kreeg de hulp van Johan Kanters, die met een uiterste poging een doelpunt wist te voorkomen. Daarmee zagen de toeschouwers ook gelijk het verschil tussen Lombardijen en Rozenburg afgelopen zaterdag. Lombardijen gelooft in elke bal en trekt ten strijden, hoe goed of hoe slecht de pass ook is. En dat houden ze 90 minuten vol. Lombardijen kwam in de 22e minuut aan de leiding door een doelpunt van Michel van 't Hof. En Lombardijen kreeg meer kansen op een grotere voorsprong voor de rust. "Dit was niet onze beste wedstrijd", was René van Antwerpen duidelijk na afloop. "Ik heb veel kansen gezien we hadden er zeker zeven kunnen, nee moeten maken."

In de tweede helft werd het nog even hectisch, vielen er doelpunten en gele kaarten met gevolgen vooral voor de gasten uit Rozenburg. Maar eerst kwam Rozenburg in de 52e minuut nog langszij. Op een voorzet van Isa Fahkri was het de bij de tweede paal vrijgelaten Nick de Bil die de bal vrij kon inkoppen. Twee minuten later stond Lombardijen weer op voorsprong door een goed ingeschoten penalty van Michel van t Hof, 2-1. Over de aanleiding zullen de beide kemphanen een eigen versie hebben, van een schwalbe tot een honderd procent pingel. Benjamin Baan ging over de knie van doelman Robert de Korte of de aanvaller ging graag liggen, het is maar naar welke ploeg je voorkeur uitgaat. Scheidsrechter Hilgersom kreeg onder tussen wat moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden en moest met kaarten de gemoederen in bedwang houden. Kaarten met gevolgen vooral voor de Rozenburgers. Nick de Bil en Stefan van Es kregen het gele kartonnetje voorgehouden en aanvoerder Jordie de Groot zelfs twee maal dus met rood van het veld. "Ik maakte in woord en gebaar kenbaar dat de scheids eerder en beter naar onze grens moest kijken omdat die al tijdje voor buitenspel stond te vlaggen", was de uitleg van de aanvoerder van de Rood Gelen. "Daar kreeg ik de 1e gele voor. Toen ontstond er een discussie wat ik het erg overdreven vond. Vlak voor het nemen van onze vrije bal vroeg ik of hij misschien zieltjes wilde winnen bij de thuisclub, en kreeg ik nummer 2....", weer onder de douche vandaan realiseerde Jordie de Groot zich en dat dit wel eens consequenties zou kunnen hebben voor de komende wedstrijden. "Scheidsrechter beïnvloed wel de wedstrijd", was Rob Vuik duidelijk niet blij met het optreden van de man in het zwart. "Hij moet ook van die bal afblijven", refereerde Vuik aan het moment dat de scheidsrechter de bal op een andere plaats legde en aanvoerder de Groot het daar duidelijk niet mee eens was. Maar achteraf bleek dat een andere discussie aanleiding was voor de kaarten, al dan niet overdreven door de scheidsrechter. Nick van Duuren zorgde voor de 3-1 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwam Rozenburg, met tien man, nog een keer terug door een doelpunt van weer Nick de Bil. Als Lennart Quak dan nog zijn rentree mag maken voor Renaldo van Emmerik is het Benjamin Baan die de eindstand op het bord zet, 4-2. "Als ik naar het spel van de afgelopen wedstrijden kijk, zeker Brielle en NSVV, is het zeker nog niet verloren. Vandaag was het minder maar we gaan ons opmaken voor nog acht finales. Eerst een kijken wat de kaarten allemaal betekenen, er zijn er zeker met consequenties", bleef Rob Vuik ook strijdbaar na het verlies tegen Lombardijen. Kaarten voor Nick de Bil, Jordie de Groot en Stefan van Es lijken rijp voor een schorsingen.

Opstelling Rozenbrug: Robert de Korte (doelman), Stefan van Es, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Gene Overkleeft, Isa Fahkri, Jeroen van Balen, Renaldo van Emmerik (75e min. Lennart Quak) en Nick de Bil.