Afgelopen zaterdag was Forza Schouwen-Duivenland H2 op bezoek in de Rozenburcht. Nu is Forza een ploeg uit de top 3 van de 2e klasse B, maar de oorwassing die de volleyballers van Vovero kregen hoort en past niet bij het team van Marianne Sannes. Alleen in de laatste set was er een beetje weerstand van wat ooit een top team in de eerste klasse was.

Lees meer: Seizoen gaat als een nachtkaars uit bij Vovero heren 1

Het wonder dat de waterpoloërs van Scom/De Zeehond nodig hadden om te overleven in de derde klasse Bond bleef uit. In het eigen zwembad de Rozenburcht kwam de ploeg van Harry Kok niet verder dan een 6-6 gelijkspel tegen Sassenheim en was degradatie een feit. De doelstelling was het eerste jaar overleven om vervolgens te kijken in hoeverre Scom/De Zeehond in staat zou zijn een stabiele derdeklasser te worden. Door die doelstelling is nu een dikke streep.

Lees meer: Doek valt voor Scom/De Zeehond na de puntendeling tegen Sassenheim

Het was al lang het hoogste wat het team in opbouw van Arthur Vuijk en Helen Tallie nog kon bereiken, promotie/degradatiewedstrijden. Afgelopen vrijdag pakte Vovero één puntje bij Volley Zuid en leek het direct degradatiegevaar definitief geweken. Maar de PD wedstrijden zullen zeker niet makkelijk zijn voor dit nog jonge team. Voley Zuid won met 3-1.

Lees meer: Vovero dames 1 zal via de PD wedstrijden de tweede klasse veilig moeten stellen

Vovero was bevrijd van degradatiezorgen maar leuk en lekker volleybal was er niet te bewonderen in de Rozenburcht. Of het moet de derde set zijn geweest waar Spivo met 31-33 aan het langste eind trok. Verder was het alleen bij vlagen leuk op de thuisbasis van de mannen volleyballers van Rozenburg.

Lees meer: Vovero moest het doen met één puntje tegen Spivo

Op de eerste dag van de Swim Cup in Den Haag was er succes voor deelnemers uit Rozenburg/Hoogvliet. Tessa Giele startte op de 50 vlinder en zwom een tijd van 30.14 goed voor plaats 27 in de series, uiteindelijk toch nog goed voor een plaats in de C finale. Tessa startte niet in de C finale, miste de aanmelding. Bij de mannen startte Jeffrey Buddenberg en Nikhom Westphal ook op de 50 vlinder.

Lees meer: Succes voor Scom/De Zeehond tijdens de Swimcup Den Haag

In theorie is alles nog mogelijk om de rode lantaarn uiteindelijk toch nog af te geven en ook volgend seizoen weer in de derde klasse bond te spelen. Maar theorie en praktijk liggen nog al eens ver uit elkaar en het lijkt er voorzichtig op dat, dat ook voor Scom/De Zeehond het geval is in de slotfase van de competitie. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Harry Kok met 9-5 van WZC.

Lees meer: Scom/De Zeehond kan alleen nog hopen op een wondertje

Afgelopen zaterdag was er winst voor Vovero heren 1. Belangrijke winst, is het in theorie nog wel mogelijk voor het team van Marianne Sannes om te degraderen, lijkt dat in de praktijk toch niet zo snel meer te gaan gebeuren. Spirit, het team op de 11 plaats, een degradatie plaats, heeft 11 punten achterstand met nog 3 wedstrijden te spelen op de mannen van Vovero op plaats 10.

Lees meer: Vovero wint van Spirit en lijkt het degradatiegevaar geweken

Het team van Arthur Vuijk en Helen Tallie verdiend het absoluut om in de tweede klasse te blijven spelen. De ontwikkeling van dames 1 van Vovero is duidelijk zichtbaar. De beloning voor het harde werken moet aan het einde van het seizoen dan ook zijn klasse behoud. Zeker als de wisselvalligheid nog uit het team verdwijnt is dit team in opbouw een team dat uit kan groeien naar een ploeg die zelfs mee kan gaan spelen voor de prijzen.

Lees meer: Wisselvalligheid troef in sporthal de Rozenburcht

Niet de beslissende wedstrijd in de competitie, ook niet een wedstrijd waar je na-afloop van zegt het begin van het einde van het avontuur in de derde klasse bond. Daarvoor heeft de ploeg van Harry Kok te vaak laten zien dit niveau aan te kunnen. Maar wel een wedstrijd waar Scom/De Zeehond met een beter resultaat zichzelf een dienst had kunnen bewijzen in de strijd tegen degradatie.

Lees meer: Jim Kok: “Misschien stond er toch te veel spanning op die wedstrijd”

De assistent-coach van de Vovero dames was voorzichtig in haar uitlatingen. Ze had haar ploeg zien strijden tegen het degradatiespook en dat deed haar team meer dan verdienstelijk maar het leverde uiteindelijk maar één puntje op en of dat genoeg is om de kloof met de op een degradatie plaats staande Spivo uit Spijkenisse te behouden zal moeten blijken.

Lees meer: Helen Tallie: “Via de PD wedstrijden moeten we in de 2e klasse kunnen blijven”

Copyright © 2018 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 21st. .