Spannender kan de competitieleider het niet bedenken. In de laatste wedstrijd van het veldseizoen, die tussen HVOS en Indus’67, staat degradatie op het spel. Een vooral voor het keurkorps van het dames handbal in Rozenburg, Indus dames 1, een meer dan lastige wedstrijd. Een wedstrijd die op sportpark de Brug wordt gespeeld was het team van Cindy Doorduin en haar voorgangers nog niet vaak succesvol.

Lees meer: Degradatie wordt in de laatste wedstrijd beslist

Heel veel meer dan winnen en ook nog met een groot verschil kan het team van Indus dames 1 niet doen. Indus is afhankelijk van de resultaten van andere ploegen, die ook geen steekjes laten vallen. Naast het bij vlaggen mooi handbal is de doelstelling overleven in de eerste klasse nog niet binnen handbereik. Het worden nog twee moeilijke wedstrijden. Op 6 juni thuis op sportpark Oost tegen koploper Twist en op 16 juni de kraker tegen mede degradatiekandidaat HVOS op sportpark De Brug in Spijkenisse.

Lees meer: Het wordt nog spannend in de slotfase van de competitie voor de dames van Indus

Meer dan winnen konden de dames van Indus’67 niet. Maar uiteindelijk belande de ploeg van Cindy Doorduin toch in de gevarenzone van de eerste klasse bij het veldhandbal. Concurrent HVOS won twee keer de afgelopen week en kwam door deze resultaten in de stand op de ranglijst boven Indus uit en dat was een fikse streep door de rekening van de Indus coach. Zowel thuis tegen degradatiekandidaat DWS (19-16), als ook de inhaalwedstrijd in Den Haag tegen EHC (24-26) wisten de Spijkenisse dames de punten te pakken. Als we naar het resterende programma in de eerste klasse kijken lijkt de beslissing in de laatste wedstrijd te vallen als de Rozenburgse dames op bezoek gaan bij HVOS in Spijkenisse.

Lees meer: Na de winst op EHC toch in de gevarenzone

Het wordt puntjes sprokkelen en vooral zorgen het lot in eigen hand te houden en niet afhankelijk te worden van andere ploegen. Nu is er natuurlijk het verhaal van de huid van de beer, iets met verkopen en schieten …..……., maar de handbalsters van Indus maken een hele grote kans om ook volgend veldseizoen weer in de eerste klasse te spelen. Zeker met de wedstrijd tegen DWS (26-05) en HVOS (16-06), ploegen die onder Indus staan, nog te goed. HVOS en DWS spelen ook nog eens tegen elkaar (19-05) en die kunnen niet alle twee winnen. Afgelopen zondag was er wel verlies voor Indus dames 1, maar het spel was hoopgevend.

Lees meer: Indus kan niet stunten in Schiedam

Een meer dan goed begin van de tweede helft van de veldcompetitie. Winst tegen HVOS, een ploeg die onder Indus staat, maar ook verlies tegen Atonium, een avondwedstrijd die eerder was uitgesteld wegens de Marathon van Rotterdam. Het doel van Indus deze competitie is handhaven en die klus lijkt nog lastig genoeg voor coach Cindy Doorduin en haar team.

Lees meer: Handhaving nog lastig genoeg voor de dames van Indus

De dames van Vovero waren al gedegradeerd, maar er stond nog één wedstrijd op het programma, het treffen met Intermezzo in sporthal de Rozenburcht. Vovero verloor met 1-3. Het was ook de laatste wedstrijd met coach Arthur Vuijk op de bank. De coach heeft besloten om het een jaartje rustiger aan te gaan doen en wegens privé omstandigheden niet de verplichtingen van het coachschap te kunnen combineren. Vuijk zal zeker vaak in de sporthal te vinden zijn en als scheidsrechter zijn wedstrijdjes blijven fluiten.

Lees meer: Voorlopig laatste wedstrijd voor coach Arthur Vuijk

Afgelopen zaterdag de voorlopig laatste wedstrijd van SCOMZeehondDuck in de derde klasse Bond. In het nieuwe en eerste 50-meter bad van Rotterdam verloor SCOMZeehondDuck van Z&PC Rotterdam met 12-5. Veel stond er niet meer op het spel alhoewel Rotterdam graag de vijfde plaats op de ranglijst wilde behouden. Voor de ploeg van Harry Kok was degradatie al een feit en wilde de poloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle alleen maar een lekker potje ballen.

Lees meer: Helemaal een potje om des keizers baard werd het niet voor SCOMZeehondDuck

Na het succes van de zaalcompetitie, waar Indus er alles aan heeft gedaan om de doelstelling, promotie naar de eerste klasse te realiseren en uiteindelijk een fraaie tweede plaats werd bereikt, gaat de veldcompetitie weer van start. De thuisbasis is niet langer de Rozenburcht, maar sportpark Oost het echte bastion van Indus’67. Veel verandert er niet al zijn de zaal- en de veldcompetitie apart. Speelt Indus dames 1 in de zaal in de tweede klasse, op het veld een klasse hoger, de eerste klasse.

Lees meer: De dames van Indus gaan weer naar buiten

SCOMZeehondDuck heeft er nog alles aangedaan om degradatie te voorkomen. In de laatste wedstrijden werden nog de nodige punten gepakt, maar was de ploeg van Harry Kok ook afhankelijk van de uitslagen in de andere zwembaden. Zeker die van Wave en die was afgelopen zaterdag opmerkelijk. Een 23-4 overwinning op mede degradatiekandidaat WZK. SCOMZeehondDuck kon een punt pakken tegen de nummer 3 van de ranglijst Sassenheim. In de Rozenburcht werd het 7-7.

Lees meer: Robert Goedendorp:”Met opgeheven hoofd de derde klasse bond verlaten”

De magie van het lopen van 42.195 km. De beste atleten aan de start, prachtig weer en voor ieder wat wils. Voor wie 42.195 km te ver is of er nog niet aan toe is waren er ook andere afstanden zoals de kwart marathon van 10.195 km. Een spektakel voor jong en oud met de afstanden 1, 2.5 en 4.2 km voor de lopers of lopertjes waar de kwart en de hele marathon nog op het wensenlijstje staat.

Lees meer: Marathon Rotterdam 2019 een spektakel dat zijn weerga niet kent

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 16th. .