De kansen dat de volleybalsters van Vovero ook volgend jaar in de tweede klasse spelen slinken met de week. Eigenlijk moeten er wonderen gebeuren om de degradatie nog te ontlopen. Afgelopen weekend was er een diepte punt en zakte Vovero ver door de ondergrens. In de derde en de vierde set pakte het team van Vuijk 5 en 3 punten tegen Bernisse. Op geven zal Vuijk en zijn meiden niet doen maar 25-3 is zelfs voor volleybal een stand die uniek is en weinig hoopvol.

Lees meer: Arthur Vuijk vertrekt aan het einde van het seizoen bij Vovero dames 1

Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, is kennelijk de lijfspreuk van de dames van Indus. Het team van Cindy Doorduin is nog in de race voor het kampioenschap. Maar moet geduldig wachten tot dat koploper Snelwiek een foutje maakt. En voorlopig gebeurt dat niet. Toch lijkt de druk niet zo groot, althans als we de coach van de handbalsters beluisteren.

Lees meer: Goede overwinning op hekkensluiter voor dames 1 ASV Indus

ScomZeehondDuck verliest in Zwijndrecht met 10-9 en had de ploeg van Harry Kok uiteindelijk wel een puntje verdiend. Maar voor dat puntje was het begin van de wedstrijd te chaotisch. Te korte inzwemperiode, doelman naar de kant gestuurd en een kaart voor een speler op de bank en scheidsrechters die alle zeilen bij moesten zetten om het overzicht te houden, zeker in de eerste periode.

Lees meer: De wedstrijd was minder spannend dan de uitslag doet vermoeden

Misschien wel het moeilijkste in de sport, in de wachtkamer en hopen op betere tijden en vooral wachten tot de concurrentie een foutje maakt. En zelf bijna elke week een finale moeten spelen. Indus dames 1 heeft die moeilijke rol. Snelwiek, de koploper blijft winnen met in het spoor de dames van ASV Indus’67. Het team van coach Cindy Doorduin deed afgelopen zondag wat het moest doen, winnen. En dat moet de ploeg nog zes wedstrijden volhouden.

Lees meer: Cindy Doorduin:” Blijven winnen en hopen op een misser van de concurrent”

De afdeling waar SCOMZeehondDuck speelt lijkt te zwaar voor de huidige ploeg van coach Harry Kok. De waterpoloërs van Hoogvliet/Brielle/Rozenburg wonnen nog maar twee wedstrijden en één keer kwam de ploeg tot een gelijkspel. Voor behoudt van het derdeklasserschap bond te weinig punten. Als dan de koploper op bezoek komt lijken punten heel ver weg.

Lees meer: Aanvoerder Ties Jacobs:“Delft ligt ons wel maar we kunnen ons kennelijk extra opladen tegen zo’n...

Afgelopen zaterdag was duidelijk dat het verblijf in de tweede klasse voor het dames 1 team van Vovero aan een zijdedraadje hangt. Als je de eerste set met 6-25 verliest is de toon in de wedstrijd gezet. De gasten uit Zeeland, Forza Schouwen-Duivenland D2 een middenmoter in de tweede klasse A, was dan wel te sterk voor Vovero, maar het team van Arthur Vuijk liet de puntjes wel heel makkelijk ontglippen. Zeker in de tweede en derde set hadden de dames van Vovero kansen om de wedstrijd te kantelen. In de slotfases van die sets liet de ploeg van Vuijk mogelijkheden, een voorsprong en punten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees meer: Als de concurrentie verliest blijft er een sprankje hoop

Bij winst had het team van Cindy Doorduin op weg naar het kampioenschap alles in eigen hand gehad. Maar de Rozenburgse handbalsters konden niet winnen in Rotterdam. De druk op het team was groot, misschien wel te groot. De regie in de tweede klasse, met het doel kampioen worden, heeft Indus uithanden gegeven. Indus moet nu wachten op een misstapje van Snelwiek en mag er voor het team van Cindy Doorduin de rest van de competitie niets meer mis gaan.

Lees meer: ASV Indus dames 1 in de wachtkamer

Een kansloze nederlaag van Vovero dames 1, afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Volley Voorne. Misschien was er hoop op winst, net als in de thuiswedstrijd, en de punten mee naar Rozenburg konden worden genomen. Was het in de thuiswedstrijd nog een klinkende 3-1 overwinning moest het team van Arthur Vuijk er nu met 4-0 vanaf en buiten de derde set, waar Vovero goed tegenstand bood, waren de Rozenburgse volleybalsters kansloos.

Lees meer: Vovero dames 1 ‘opgeven niet maar de opgave wordt wel zwaar’

Als er na vier perioden 15-5 op het scorebord staat lijkt het een kansloos nederlaag. Zo voelde het misschien niet helemaal, maar SCOMZeehondDuck had niet echt veel kansen tegen het op de tweede plaats bivakkerende Z&PC De Gouwe. Kon de ploeg van Harry Kok de eerste periode de schade nog wel beperkt houden liep de thuisploeg, De Gouwe, in het verloop van de wedstrijd verder weg en kon SCOMZeehondDuck de wedstrijd niet meer kantelen.

Lees meer: Robert Goedendorp:“We moeten er vol voor blijven gaan”

Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen in de competitie 2018-2019 en voor rode lantaarndrager Vovero wordt het overleven en dat wordt een meer dan lastig klus. Afgelopen zaterdag speelde het dames 1 team tegen DVO, een ploeg die ook in de onderste regionen bivakkeert. Vovero verloor met 1-3 in de eigen sporthal de Rozenburcht en kwam het team van Arthur Vuijk er hoofdzakelijk in de slotfasen van de sets niet aan te pas.

Lees meer: Het wordt overleven voor dames 1 van Vovero en zelfs die kansen slinken met de week.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 17th. .