De wereld veranderd, zeker als je woont, werkt en sport in een regio waar een 24/7 economie meer en meer normaal wordt. Waren vroeger de sportverenigingen maatgevend in de dorpen en de kleinere steden, lijkt die tijd steeds verder van ons vandaan te glijden. Mensen sporten misschien wel meer dan een aantal jaren terug. Maar kiezen voor wandelen, hardlopen, toerfietsen en fitness. Op die manier zijn ze flexibeler met het plannen van tijd.

Lees meer: Wordt handbal steeds meer een zaalsport?

Het nieuwe seizoen speelt SCOMZeehondDuck in de 1e klasse. Een stapje lager maar niet minder interessant. Natuurlijk willen ook de waterpoloërs van SCOMZeehondDuck zo hoog mogelijk spelen, maar na twee jaar in de derde klasse bond onderin te hebben gebungeld is de ploeg van coach Harry Kok terug in de eerste klasse. De basis is te smal voor de waterpoloërs uit Hoogvliet, Rozenburg en Brielle om als een stabiele ploeg in de bond te spelen. Het wachten is op de aanstormende jeugd en lijkt die aansluiting eerder te kunnen ontstaan als de stap voor de jeugd naar het eerste team niet al te groot is.

Lees meer: Robert Goedendorp:”Die nieuwe spelregels zijn nog wel een dingetje en trainen er nu ook op om...

Voor het team van coach Cindy Doorduin, Indus’67, is degradatie een feit. Ook al wordt handballen steeds meer een zaalsport speelt Indus ook in de veldcompetitie. Met wisselend succes. Afgelopen weekend was er degradatie uit de eerste klasse van die veldcompetitie. Veel sportverenigingen kampen met smalle selecties en de doorstroming van jeugd naar de selectieteams. En ook Indus ontkomt niet aan die feiten. Of dat nu de reden van de degradatie is?

Lees meer: Dames Indus’67 kan het eersteklasserschap niet vasthouden

Spannender kan de competitieleider het niet bedenken. In de laatste wedstrijd van het veldseizoen, die tussen HVOS en Indus’67, staat degradatie op het spel. Een vooral voor het keurkorps van het dames handbal in Rozenburg, Indus dames 1, een meer dan lastige wedstrijd. Een wedstrijd die op sportpark de Brug wordt gespeeld was het team van Cindy Doorduin en haar voorgangers nog niet vaak succesvol.

Lees meer: Degradatie wordt in de laatste wedstrijd beslist

Heel veel meer dan winnen en ook nog met een groot verschil kan het team van Indus dames 1 niet doen. Indus is afhankelijk van de resultaten van andere ploegen, die ook geen steekjes laten vallen. Naast het bij vlaggen mooi handbal is de doelstelling overleven in de eerste klasse nog niet binnen handbereik. Het worden nog twee moeilijke wedstrijden. Op 6 juni thuis op sportpark Oost tegen koploper Twist en op 16 juni de kraker tegen mede degradatiekandidaat HVOS op sportpark De Brug in Spijkenisse.

Lees meer: Het wordt nog spannend in de slotfase van de competitie voor de dames van Indus

Meer dan winnen konden de dames van Indus’67 niet. Maar uiteindelijk belande de ploeg van Cindy Doorduin toch in de gevarenzone van de eerste klasse bij het veldhandbal. Concurrent HVOS won twee keer de afgelopen week en kwam door deze resultaten in de stand op de ranglijst boven Indus uit en dat was een fikse streep door de rekening van de Indus coach. Zowel thuis tegen degradatiekandidaat DWS (19-16), als ook de inhaalwedstrijd in Den Haag tegen EHC (24-26) wisten de Spijkenisse dames de punten te pakken. Als we naar het resterende programma in de eerste klasse kijken lijkt de beslissing in de laatste wedstrijd te vallen als de Rozenburgse dames op bezoek gaan bij HVOS in Spijkenisse.

Lees meer: Na de winst op EHC toch in de gevarenzone

Het wordt puntjes sprokkelen en vooral zorgen het lot in eigen hand te houden en niet afhankelijk te worden van andere ploegen. Nu is er natuurlijk het verhaal van de huid van de beer, iets met verkopen en schieten …..……., maar de handbalsters van Indus maken een hele grote kans om ook volgend veldseizoen weer in de eerste klasse te spelen. Zeker met de wedstrijd tegen DWS (26-05) en HVOS (16-06), ploegen die onder Indus staan, nog te goed. HVOS en DWS spelen ook nog eens tegen elkaar (19-05) en die kunnen niet alle twee winnen. Afgelopen zondag was er wel verlies voor Indus dames 1, maar het spel was hoopgevend.

Lees meer: Indus kan niet stunten in Schiedam

Een meer dan goed begin van de tweede helft van de veldcompetitie. Winst tegen HVOS, een ploeg die onder Indus staat, maar ook verlies tegen Atonium, een avondwedstrijd die eerder was uitgesteld wegens de Marathon van Rotterdam. Het doel van Indus deze competitie is handhaven en die klus lijkt nog lastig genoeg voor coach Cindy Doorduin en haar team.

Lees meer: Handhaving nog lastig genoeg voor de dames van Indus

De dames van Vovero waren al gedegradeerd, maar er stond nog één wedstrijd op het programma, het treffen met Intermezzo in sporthal de Rozenburcht. Vovero verloor met 1-3. Het was ook de laatste wedstrijd met coach Arthur Vuijk op de bank. De coach heeft besloten om het een jaartje rustiger aan te gaan doen en wegens privé omstandigheden niet de verplichtingen van het coachschap te kunnen combineren. Vuijk zal zeker vaak in de sporthal te vinden zijn en als scheidsrechter zijn wedstrijdjes blijven fluiten.

Lees meer: Voorlopig laatste wedstrijd voor coach Arthur Vuijk

Afgelopen zaterdag de voorlopig laatste wedstrijd van SCOMZeehondDuck in de derde klasse Bond. In het nieuwe en eerste 50-meter bad van Rotterdam verloor SCOMZeehondDuck van Z&PC Rotterdam met 12-5. Veel stond er niet meer op het spel alhoewel Rotterdam graag de vijfde plaats op de ranglijst wilde behouden. Voor de ploeg van Harry Kok was degradatie al een feit en wilde de poloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle alleen maar een lekker potje ballen.

Lees meer: Helemaal een potje om des keizers baard werd het niet voor SCOMZeehondDuck

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 23rd. .