De waterpolo afdeling van De Zeehond was al eerder samengegaan met het Hoogvlietse SCOM, daar komt nu ook Duck Brielle bij. Voor het eerste team van de startgemeenschap zal het op korte termijn niet direct zichtbaar zijn, maar door de jeugd in de regio samen te laten spelen werken de drie verenigingen wel aan het voortbestaan in onze regio van het mooie spelletje waterpolo.

Lees meer: Een nieuwe naam het is even wennen

Misschien niet helemaal gepland, maar vanaf dit seizoen zit Cindy Doorduin op de bank bij Indus. Cindy kent het klappen van de zweep als we het over handbal hebben. Zelf was ze 23 jaar een speelster van het eerste team van Indus. Cindy speelde vaak op de middenopbouw, haar hart lag bij verdedigen en ze was ook coach van dames 2. Toen er vanuit de vereniging een beroep op haar werd gedaan om de bank van twee te verlaten en op te schuiven naar het eerste team stond het belang van de vereniging voorop. Uit noodgeboren of gewoon een logische keuze?

Lees meer: Cindy Doorduin de nieuwe coach van Indus dames 1

Dat was gelijk de laatste keer dat we Scom/De Zeehond hebben geschreven. Bij de startgemeenschap tussen het Hoogvlietse Scom en het Rozenburgse De Zeehond, sluiten het komende seizoen de waterpoloërs van De Duck uit Brielle aan. Het samenwerkingsverband is vooral gericht op de jeugd en daarmee de toekomst van het waterpolo in de regio.

Lees meer: Scom/De Zeehond blijft in de derde klasse bond

Een jaarlijks niet meer weg te denken onderdeel van de wielerronde van Rozenburg zijn de Mountainbike races. En vooral bij de jeugd kan je zien dat het Mountainbiken steeds meer beoefend wordt en aan populariteit wint in Rozenburg. Begonnen met de mountainbikeclinics op de landtong gegeven door een aantal enthousiaste wielerfanaten, die de jeugd de fijne kneepjes van de sport wilde bijbrengen. Maar inmiddels uitgegroeid tot een echte wielervereniging.

Lees meer: Meer dan 60 Mountainbikers aan de start tijdens de wielerronde van Rozenburg

“Fietsen gaat een stuk makkelijker”, liet Melanie Woering, in het voorbij lopen nog wel even weten. Melanie werd tweede bij de dames achter winnares Marlies Addicks. In haar leeftijdsklasse 12/34 was de (oud) Rozenburgse de snelste. Natuurlijk kennen we Melanie ook van het wielrennen. Samen met haar tweelingzusje Henriëtte reed ze in 2015 nog bij de Deense damesprofploeg Team Rytger. Melanie woonde haar hele jeugd in Rozenburg.

Lees meer: Melanie Woering tweede bij de stratenloop voor vrouwen in Rozenburg

 

Voor de coureur uit Lisse moet de tweede zaterdag in juni van 2019 alvast wel roodomrand staan in zijn agenda. De klepper won afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij de wielerronde van Rozenburg en lijkt uit te willen uitgroeien naar de absolute wielerkoning van Rozenburg. De tripel kan in 2019 op zijn palmares komen te staan en dat zou een ongekende prestatie zijn.

Lees meer: Weer Nick Zuidewind op de hoogste trede van het ereschavot in Rozenburg

Niet alleen kijken, maar ook meedoen op de diverse onderdelen van het wieler- hardloop spektakel op 9 juni 2018 in Rozenburg. De funklasse voor recreatieve wielrenners, de lopers op de 5 en 10 km straatrace, mountainbiken, voor kids de obstacle race en een dikke bandenrace.

Lees meer: Wielerronde van Rozenburg 2018

Ook dit jaar is de Gunvor Petroleum Rotterdam Mountainbike Streetrace een belangrijk onderdeel van de programma van Wielerronde van Rozenburg. Het onderdeel wordt georganiseerd door WMV Rozenburg, de wieler- en mountainbike vereniging van Rozenburg.

Lees meer: Mountainbike spektakel tijdens de wielerronde van Rozenburg

Het hoogst haalbare deze competitie, waar Vovero met een heel nieuw dames team begon, was spelen om promotie/degradatie en zo het eerste jaar van dit team in opbouw in de tweede klasse te kunnen overleven. Won Vovero de eerste wedstrijd van het mini PD toernooi moest het in de finale in de Alexander hal in Rotterdam haar meerdere erkennen in Volley Zuid D7 en degraderen de Rozenburgse volleybalsters naar de derde klasse.

Lees meer: Vovero dames 1 speelt volgend seizoen in de derde klasse

Afgelopen zaterdag heeft Volley Zuid, met de Rozenburgse volleybalsters Nienke Pranger en Milon van Seventer in de gelederen, spelen in de 3e divisie veilig gesteld. Het hele seizoen, het eerste jaar in de 3e divisie, moest Volley Zuid dames 1 vechten tegen directe degradatie. Pas in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie werd een degradatieplek verlaten en werd spelen voor promotie/degradatie mogelijk.

Lees meer: Milon van Seventer:” Wanneer de twijfelaars en de coach blijven, kunnen we het zeker goed gaan...

Copyright © 2018 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 24th. .