Of het schrikken was verteld het verhaal eigenlijk niet. In ieder geval vond coach Madelon Spee van Vovero het allemaal niet zo dramatisch. Veel rally’s die net niet konden worden beslist in Rozenburgs voordeel. Wat een bijna onneembare vesting leek, ging het team van Madelos Spee wel onderuit tegen mede koploper DVO DS3.

Lees meer: Madelon Spee:”We moeten elke wedstrijd voor de volle winst dat is hoe we er nu voor staan”

Een opgave die met de week zwaarder kan worden, maar daar was afgelopen week niet veel van de merken bij Cindy Doorduin en haar team. Indus ging voor de punten naar Vlaardingen en kwam met de punten in de tas terug. Zondag komt Roda naar de Rozenburcht en weer moet er worden gewonnen. Of concurrent Oliveo moet punten gaan morsen. Zondag tegen de Treffers lijkt dat niet aannemelijk, in de thuiswedstrijd won Oliveo met 24-11. De druk dus volop de schouders van de Rozenburgse handbalsters.

Lees meer: Om kampioen te worden moet Indus blijven winnen

In de eerste twee perioden van de wedstrijd SCOMZeehondDuck tegen koploper d’ELFT H2 leekt het of er een stunt van de thuisploeg in het eigen zwembad de Rozenburcht in de maak was. Coach Kok zag zijn ploeg goed spelen en topscoorder Robert Goedendorp met zijn backhand succesvol. Later in de wedstrijd werd dat wat minder voor de Rozenburger en kon de koploper tonen niet voor niets op plaats 1 te staan.

Lees meer: Er had meer ingezeten tegen de koploper

Afgelopen week won SCOMZeehondDuck wel in Alblasserdam van Wiekslag, 8-11, maar helemaal zonder zorgen is de ploeg van Harry Kok niet. SCOMZeehondDuck moest het zonder doelman Maik Kok stellen die naar het zich laat aanzien last heeft van een oude knieblessure. Of Kok zondag in de Rozenburcht tegen d’ELFT, de koploper, in het water zal liggen is nog onzeker.

Lees meer: Zorgen om doelman Maik Kok

Het nieuwe kalenderjaar begon slecht voor de dames van Indus. Concurrent voor de titel en angstgegner Oliveo won in de eerste wedstrijd van 2020 met ruime cijfers, 22-15, van de Rozenburgse handbalsters. Maar afgelopen zondag liet dat zelfde Oliveo punten liggen in de derby tegen TOGB (20-20) en staat Indus weer alleen aan de leiding. Maar de voorsprong is krap en elk foutje kan meedogenloos worden afgestraft. Het wordt nog een heel spannende competitie.

Lees meer: Misstapje met hulp van Oliveo snel hersteld

Je kan er niet omheen. En ook al probeert de coach van de volleybaldames van Rozenburg haar team te beschermen en vooral met twee voetjes in de Rozenburgse klei te houden, was er afgelopen zaterdag weer een dikke overwinning tegen Volley Voorne in Rockanje, 0-4. Goed voor 5 punten. Daarmee lijkt Vovero de te kloppen ploeg deze tweede competitiehelft.

Lees meer: Madelon Spee met Vovero in de spotlights

De volleybal bond heeft de indeling voor de derde klasse hoog bekend gemaakt. Bij Vovero ook DVO D3 ingedeeld en dat team werk ook kampioen in de poule tot de kerst. Dus ook DVO begint met 3 bonuspunten aan de competitie in januari 2020. Met coach Madelon Spee kijken we naar de indeling en de kansen voor de Rozenburgse volleybalsters.

Lees meer: Pittige competitiestart in het nieuwe jaar voor Vovero dames 1

Het zijn mooie titels voor onder de kerstboom. En of je nu voor de vrije Nederlandse vertaling voor de Duitse titel gaat, om het lekker Hollands wil houden of de Duitse titel nog meer gewicht in de schaal legt. De keuze is aan jullie. De voetballiefhebbers denken bij Herbstmeister ongetwijfeld aan Bayern Munchen of Borussia Dortmund, maar bij Winterkampioen moeten we nu toch echt gaan denken aan het succes verhaal van de handbalsters van Indus’67.

Lees meer: Is Indus ’67 nu Winterkampioen of Herbstmeister

Na een halve competitie al kampioen, een beetje vreemd vindt ook Madelon Spee coach van Vovero dames 1. Maar haar team is ongeslagen gebleven in de eerste helft van de competitie en promoveert naar de derde klasse hoog van na de kerstvakantie. Drie sets heeft Vovero moeten afstaan in 10 wedstrijden. Een prestatie waar de volleybalsters van Rozenburg trots op kunnen zijn.

Lees meer: Madelon Spee:”Het is een kampioenschap maar het voelt niet zo”

In een belangrijke ontmoeting tussen de twee belangrijkste kanshebbers voor promotie naar de derde klasse bond pakte Westand in ’s Gravenzande belangrijke punten. Door een overwinning op de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie is de ploeg van coach Maarten van der Meer, Westland, het hoogste heren 1 team op de ranglijst.

Lees meer: SCOMZeehondDuck verliest in ’s Gravenzande van Westland

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 24th. .