HGVV 001Voor de ploeg van Dennis Zaal moet het nu echt beginnen. Misschien nog niet helemaal gereed voor het grote werk, maar aanstaande zaterdag wacht het bekertoernooi en daar wil Rozenburg in ieder geval de poulewedstrijden winnend afsluiten. In eerdere gesprekken met de coach Dennis Zaal, die aan zijn tweede seizoen begint, gaf hij aan de bekerwedstrijden niet te zien als een verlenging van de voorbereiding. Het team moet er staan en zaterdag was er een klinkende overwinning tegen de nieuwbakken ploeg, een fusie tussen PFC en Bernisse, GHVV met 0-5. Of dat reden is tot tevredenheid.

 

Of er nu aan dergelijke cijfers veel waarde kan worden gehecht is nog maar de vraag. Natuurlijk, zeker voor de thuisblijvers, is een overwinning met 0-5 er één die er zijn mag. Maar het niveau van GHVV was toch bedenkelijk. Maar wat mag je verwachten van een ploeg in wording, genoeg werk voor trainer John Stougie die als hoofdcoach bij GHVV de voorkeur kreeg boven Rozenburger Ronard Venekamp. Venekamp vertrok daardoor bij Bernisse en heeft nu Rhoon 2 onder zijn hoede. Rozenburg begon goed aan de wedstrijd en startte weer in een 1-3-5-2 opstelling. Het lijkt er steeds meer op dat die variant het komende seizoen zal worden gespeeld. Als het goed wordt uitgevoerd kan het spelletje aantrekkelijker worden. Ook afgelopen zaterdag had GHVV, zeker in de eerste helft, geen antwoord op de speelwijze van Rozenburg. Vooral over de linkerkant werd de variant vaak goed uitgevoerd. Het eerste doelpunt was er een voorbeeld van. Een combinatie tussen Paul Santra, die één helftje uitvoorzorg zou spelen vanwege kleine klachten aan zijn lies, en uitblinker Sander Arkenbout was het Paul Santra die de bal precies op het hoofd van Lennart Quak plaatste en stond de 0-1 op het scorebord. Zonder echt gevaarlijk te worden bood GHVV in die eerste helft nog wel wat tegenstand. Maar Rozenburg doelman Stephan van Asperen, die de eerste helft speelde en de tweede helft werd vervangen door Dennis Vermeer, kwam nauwelijks in gevaar. Ook Vermeer in de tweede helft overigens niet. Voor de thee zou Rozenburg de voorsprong nog verdubbelen. In de 35e minuut was het weer Sander Arkenbout die dit keer Onur Zaif in staat stelde de 0-2 aan te tekenen. Bij vlaggen zeker aantrekkelijk voetbal wat de ploeg van Dennis Zaal op de mat legde. “Met het systeem wat je speelt kijk je zeker welk materiaal je ter beschikking hebt”, vertelde Dennis Zaal ons eerder deze week. “Ik denk dat Rozenburg de spelers heeft om deze moeilijke variant aan te kunnen.” (deze week nog een uitgebreid interview met de trainer van Rozenburg op sportenrozenburg)

Ook in de tweede helft was Rozenburg de bovenliggende ploeg. Zoals alle vriendschappelijke wedstrijden tot nu toe schakelde Rozenburg na een dik uur spelen terug op het vertrouwde 1-4-3-3 systeem om dat systeem indien nodig altijd te kunnen gebruiken. Maar voor er geschakeld werd stond de ploeg van Zaal al op een 0-4 voorsprong. In de 54e minuut werd Sander Arkenbout onderuitgehaald en mocht Bryan van der Laan vanaf 11 meter zijn doelpuntje meepikken. Van der Laan is voor dit Rozenburg een zekerheid vanaf de stip. Met zijn fluwelen linkerpootje was hij ook de man die Lennart Quak instaat stelde zijn tweede van de middag te maken. De spits van Rozenburg voelt zich zeker op zijn gemak met de ervaring en de kwaliteit die Rozenburg er dit seizoen heeft bij gekregen. Het slotakkoord was voor Floris van den Heuvel. Van den Heuvel die aan zijn tweede seizoen begint bij Rozenburg gaf zijn visitekaartje af, soleerde door de defensie, omspeelde zeker 4 man van GHVV, en zette de eindstand op het bord,0-5. Met de stand lijkt het succesverhaal begonnen maar zover is het nog lang niet. De tegenstand van GHVV was matig en eigenlijk zelfs onder de maat. Maar wel een gelegenheid voor de ploeg van West om verder te groeien in de moeilijke opgaaf van het 1-3-5-2 systeem. Aan het vele wisselen waardoor in de voorbereiding het vaak een rommelig verloop van de wedstrijd wordt is een einde gekomen. Rozenburg begint aan het bekertoernooi en daar wachten de eerste serieuze krachtmetingen. En de verwachtingen zijn hoog, misschien wel toren hoog. We gaan zien of de ploeg daar mee om kan gaan.